Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

1.6 Ecoboost Motor Yatak Sardı


Mehmet Korkut

Soru

iki hafta önce izmirden antalyaya gelirken su hortumunun bağlantı noktasından çıkması sonucu motor susuz kaldı ve motor iflas etti. motor üst kapagı ,piston ve sekman degişmesi geregi dogdu. üst kapak bulundu fakat piston ve sekman bulunamadı.nereden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.fordun kendisinde pistonlar alt motorla birlikte veriliyor,o durumda motor no değişmek zorunda kalıyor.birde yurt dışından parçacının birisi 150 ps lik ecoboost getirtmiş önceden. o motoru alsam uyarmı turbonun dişında bi fark varmıdır.birde aracın garantisi biteli 3 ay olmuştu, bütün bakımları zamanında ford da yapılmıştı,ford yardımcı olurmu acaba.araç şuan sanayide tamirci arkadaş vardı ona bırakmıştım.motor açılmadan önce bu kadar büyük bir problemle karşılaşacagımı düşünmemiştim,. işim çok zor,yardımlarınızı bekliyorum acil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Detay. Dediğiniz nedir ?

 

Tapadaki sorun neydi? Eskisinin ve yenisinin görseli, arasındaki görsel farklar vs. bilgi rica ediyorum.

 

Aynı motorlu (1.6 115 bg) Mazda 3'ümde kontrolünü yapacağım. Bakıma götürdüğüm servise "Toplu değişim parçası ve ya yazılım güncellemesi var mı?" diye sorduğumda tatminkar bir cevap alamamıştım. 115 bg dizellere yazılım güncellemesi geldiğini okudum bir kaç yerde, bir de triger bilyası mı ne ses yapıyor diye biliyorum ama motora zararsız bir mevzuymuş o. İki dizel Mazda 3 115bg dizelde de (110luk 5 ilerisi de var) 6. vitesteyken boşa atma sorunu duydum (mazdaclubtr.com da var başlığı) ki yine şanzımanlar da aynı.

 

Eski 110 luklarda da turbo hortumu yırtılıyordu, o zamandan beri kıllanırım böyle hortum vs ıvır zıvır olup da ıvır zıvır sonuç çıkarmayan şeylerden :)

Ersin Durmuş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Yav bu yatak sarma olayından beri psikopata bağladım. Her 5 saniyede 1 hararet göstergesine bakıyorum. Gerçi güzel bi alışkanlık...

Bu arada @Serdar yaman, Alper'in selamı var.

Hakan, sadece hararet ibresini kontrol etmek yeterli değil ziraa uyarı vermeden bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var, kaputu açıp su seviyesini kontrol etmen gerek....

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hakan, sadece hararet ibresini kontrol etmek yeterli değil ziraa uyarı vermeden bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar var, kaputu açıp su seviyesini kontrol etmen gerek....

Abi onu da bugün yapacağım insallah. Aslında birazcık ihmalkarlik bizde de var. Uzun zamandır kaputu açmıyorum. Ayda bir de olsa şöyle gözle kontrol etmeli.

Aleyküm selam Hakan hocam dünya minnacık ama değil mi [emoji2][emoji2]

Valla ya. Sen tut forumda birinin yakın arkadaşı ile aynı okulda çalış. Dünya harbiden çok küçük.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.