Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dünyanın En Pahalı Akaryakıtını Biz Kullanmıyormuşuz Ki...


saner can

Önerilen Mesajlar

Bugüne kadar hep dünyanın en pahalı akaryakıtının Türkiye de olduğunu biliyordum. Hiç araştırma gereksinimi duymamıştım. Fakat en pahalı benzin bizde değilmiş :)

Dünyada en pahalı benzinin satıldığı ülkeler sıralamasında Norveç (1.83 Euro) Hollanda(1,77 Euro) ve İtalya (1,75 Euro) başta gelirken hemen ardından Türkiye (1,67 Euro) yer alıyormuş. Yani boşuna sinirlenmemize gerek yok, birinci değiliz...

saner can tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Biz ülkemizde litre yerine tl belirtip yakıt aldığımız için gelen zamları pek fark etmiyoruz ve umursamıyoruz. Yani hep 100 liralık ver, 50 liralık ver diyoruz. Istediği kadar zam gelsin. Biz yine 100tl lik alıyoruz. Örneğin Almanya'da litre olarak belirtiyorlarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

avrupada 3000 euro alan öğretmen benzini 1.80 euro ya alır. 1 maaşla 1666 litre.

burada 3000 tl alan öğretmen benzini 5.17 tl ye alır. 1 maaşla 580 litre.. hesap ortada.. yaklaşık 2.8 kat daha pahalı alıyoruz.

 

(genel ortalama değerlendirmede yapılabilir. kuzey avrupa ülkelerinde kira, elektrik, ısınma, meyve, sebze bizden çok daha pahalı.. ayda 30 lt beznzin tüketenle 100 lt tüketenin ev bütçesine yükü farklı olacaktır.. yani detaya girersek çok farklı hesaplar mevcut. temelde çok pahalıya aldığımız açık ve net)

Mehmet Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim aylığım 1200 euro Hollanda'da asgari ücret 3073 euro kısacası en pahalı benzin her zaman her şartta bizde alım gücümüz ortada. Biz o ülkeler kadar gelişmedik ki kendi paramızı ve aylık gelirimizi onlarla kıyaslayalım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Avrupda biraz da çevre hassasiyetleri nedeni ile bilerekte akaryakıtın fiyatlarını yüksek tutuyorlar, insanları alternatif ulaşım araçlarına ve toplu taşımaya özendirmek için.

Bizden pahallı gibi gördüğümüz Hollanda da çok güzel bisiklet yolları var ve insanlar yoğun bir biçimde şehiriçinde bisiklet kullanıyorlar. Aynı yüksek fiyat politikası otoparklar içinde var avrupada, Roma'daşehirmerkezinde bisiklet parketmek bedava ama arabanı 1 saat parketmek 20€ civarı.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamam toplu taşımaya özendirmek için benzin çok ucuz olmasın ancak 5 buçuk lira da bu ülke için çok çok fazla. Zaten insanların kazançları diğer ülke vatandaşlarına göre çok düşük. Benzine zam gelirse zincirleme herşey pahalılanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.