Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Dikkat..başıma Gelen Yeni Dolandırma Sistemi..


Burak Koç

Önerilen Mesajlar

Dün gece telefonuma şöyle bir mesaj geldi..;
şu şu şu üç boyutlu güvenlik şifreniz ile 21/05/2014 tarihli ve 400$ tutarlı alipay.com alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Arkasından telefonum çaldı,keko şiveli biri internetden alışveriş yaptığını yanlışlıkla bu numarayı verip(benim numara)şifrenin bana geldiğini ve şifreyi kendisine söylememi istedi..
neredeyse veriyordum dalgınlığıma geldi,hatda içimdende acıdım dedim adam yanlışlıklık yapmış..Ama eşimin uyarmasıyla dolandırıcı olduğunu anladık..Biraz araştırdıktan sonrada bu akıllı şifreyi verdiğinizde nasıl oluyor bilmiyorum ama tel faturanızdan para aktarılıyor ve ay sonu geldiğindede inanılmaz bir telefon faturasıyla karşılaşıyorsunuz..
Onun içindirki Dikkatli olun derim bu durumlarda..

  • Beğen 14
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu uyarı için teşekkürler malum aynı siteden alışveriş yapanlar var size geçmiş olsun

 

Yalnız bu alipay denilen şey,çin'in paypal'i gibi birşey yani ödeme yöntem sitesi. 

 

Alışveriş değil. Onlar farklı

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk defa duydum aklımızda olsun ;)

Edit. Düzeltmiş :)

 

Yalnız bu alipay denilen şey,çin'in paypal'i gibi birşey yani ödeme yöntem sitesi. 

 

Alışveriş değil. Onlar farklı

Evet abi aynen öyle alışveriş sitesi değil burası..dediğin gibi ödeme yöntem sistemi gibi bir şey....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi millet bunları için kafa yormak yerine iyi şeyler için kafa yorsaydı ne açlık ne yokluk kalırdı dünyada.Ya tarlada yürürken b.k a basmamak için sürekli yere bakarak yürürsün.Bizdede aynı durum.Bunlar gibi şerefsiz adi insanlara denk gelmemek için gözlerimiz sürekli etrafı tarıyo.Ya yolda yürürken sürekli cüzdan yerindemi diye yokluyorum.Gerçi içi boş ama olsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mantık şu sanırım : adam oraya giriyor ve ceptelden ödeme işaretleyip senin numaranı yazıyor.O tele şifre gidiyor ve şimdi adam siteye o şifreyi yazarsa sistem adam telefonun sahibi bu ki şifreyi biliyor diyor sanırım. Aynı bizim bankaların konfirmasyon şifresi göndermesi gibi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu tür dolandırıcıklar son zamanlarda yöntem değişikliğine uğradılar ve en son uygulanan yöntemde bu;  sorunun kaynağı Güzel ve nezih ilimiz Şanlıurfanın Akçakale ilçesidir arkadaşlar bu ilçede herkesin elinde telefon evlerin bahçesinde oturup artık kime denk gelirse salla bir dolandırıcılık, benim anlamadığım kesinlikle bunlar yazılım ve bilgisayar eğitimi alan kişiler olmalı yada güncel sistemleri çok iyi araştırıyorlar internetten alışveriş yapan ve işide bilgisayar ve yargı olan bir kişi olmama rağmen daha paypal şifresi nasıl alınır ne araştırdım nede bilirim helal olsun adamlara yaa benim aklıma gelmemişti. :fikir:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet bence de herkes için aynı şey geçerli, bu yeni yöntem olduğu için yutmamak baya zor. Bu işi nasıl millete duyurabiliriz onu düşünmek lazım, yada bi haber kanalına mı söylese acep burak, olayı anlatsa da televizyon dan herkese haber ler kanalı ile bilgi verilse.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.