Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Lastik Basinci

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Lastiğin havasını indiren küçük hınzır şey... 9e5eheqe.jpg

• Yanıt 59
  • Görüntüleme 11,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• @Servet Özkan'e gıcıklık olsun diye yazacağım işte... İdeal basınç diye bir şey yoktur. Çünkü kullanım özellikleri, yol şartları ve beklentiler farklı basınçlara yönlendirebilir. Kapı içlerinde ve

• Güm diye patlama ancak iç lastik varsa, havanın tümden ve aniden kaybı da lastik yarılırsa olur. Tubeless lastiklere bir şey battıktan sonra saatlerce, hatta bazen günlerce gezebilirsiniz. Bu özelli

• Önerilen değerler normal iklim değerlerinde, soğuk lastik ve boş araç için geçerlidir. Bununla beraber 1. Kısa mesafeli (<10 km) lastikleri yormadan yapılacak yollardan basınç fazla etkilenmez 2

Yanıtlama zamanı:

Lastiğin havasını indiren küçük hınzır şey... 9e5eheqe.jpg

Epey de küçükmüş  :kıhkıh:

Yanıtlama zamanı:

Sayın  forum üyeleri lastik basıncı önemli bir konu,herkes lastik deyip geçmiyor ne güzel bu da herkesi canına ve malına değer verdiğini gösteriyor.Ben de zaman zaman kontrol ederim en yakınımda bir lastikçi genel de benim aracımın sağ arka lastiği patlar lastikçi beni artık iyice tanıdı.ben bizim buraların yolları biraz bozuk olduğundan hafif sert yumuşak arası tutuyorum.Herkese kazasız sürüşler dilerim.  

aracı aldığım gün 10 dk. sonra ilk iş olarak lastiklere nitrojen bastırdım. her ne kadar kimileri "aracımız uçak değil, ne gerek var" dese de, diğer faydalarını bir kenara bırakalım, seyahat halinde iken çivi vs. battığında kaçağın daha az/yavaş olması nedeniyle lastiğin hemen inmemesi ve gümleyerek patlamaması dahi benim için yeterli sebep... 

Yanıtlama zamanı:

aracı aldığım gün 10 dk. sonra ilk iş olarak lastiklere nitrojen bastırdım. her ne kadar kimileri "aracımız uçak değil, ne gerek var" dese de, diğer faydalarını bir kenara bırakalım, seyahat halinde iken çivi vs. battığında kaçağın daha az/yavaş olması nedeniyle lastiğin hemen inmemesi ve gümleyerek patlamaması dahi benim için yeterli sebep... 

Nitrojenin böyle şeyleri sağladığı bilgisini nereden aldınız?

Lastiğin güm diye patlamamasını sağlamak için run flat lastikler çıkardılar, nitrojenle hallolma ihtimalinin olmadığının somut kanıtı bence bu. 

Nitrojenin bildiğim tek yararı genleşmesi normal havaya göre daha az.

Yanıtlama zamanı:

Güm diye patlama ancak iç lastik varsa, havanın tümden ve aniden kaybı da lastik yarılırsa olur.

Tubeless lastiklere bir şey battıktan sonra saatlerce, hatta bazen günlerce gezebilirsiniz.

Bu özellik için içinde %78 nitrojen olması yeter. 

Ben nitrojeni hep bu oranda kullanıyorum, hem istediğim özelliklere sahip hem her yerde bulunuyor, hem de bedava.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Daha önce başıma gelmediği için bilgim olmayan bir konuyu buradan sormak isterim;

Benzin istasyonlarında bulunan hava basma aletlerinin basıncı düşürme gibi bir özellikleri var mı? Cuma günü aracı aciliyet sebebiyle bir akrabamıza vermiştik ve şehir dışına çıkmıştı. Lastiklerede 39psi hava basmış,dün ilk gördüğüm istasyonda denedim fakat basıncı düşürmüyordu. İlla bir lastikçiye mi gitmek gerek bunun için yoksa benzin istasyonunda halledilebilir mi? Maruz görün,çok kez hava bastım fakat hiç azaltma ihtiyacı duymadığım için bilgim yok bu konuda  :blush:

Yanıtlama zamanı:

Hangi değere ayarladiysam hava basma cihazini, lastikler deki hava fazlaysa o değere getirene kadar lastikten havayi bosaltiyor...

Yanıtlama zamanı:

Daha önce başıma gelmediği için bilgim olmayan bir konuyu buradan sormak isterim;

Benzin istasyonlarında bulunan hava basma aletlerinin basıncı düşürme gibi bir özellikleri var mı? Cuma günü aracı aciliyet sebebiyle bir akrabamıza vermiştik ve şehir dışına çıkmıştı. Lastiklerede 39psi hava basmış,dün ilk gördüğüm istasyonda denedim fakat basıncı düşürmüyordu. İlla bir lastikçiye mi gitmek gerek bunun için yoksa benzin istasyonunda halledilebilir mi? Maruz görün,çok kez hava bastım fakat hiç azaltma ihtiyacı duymadığım için bilgim yok bu konuda :blush:

Cihazdan cihaza değişiyor. Kimisi yukarda söylendiği gibi kimisinin bir ağzı şişiriyor basıncı sen takip ediyorsun bir ağzı indiriyor yine sen takip ediyorsun.

Yanıtlama zamanı:

Elle inmiyor mu bunlar?

Yanıtlama zamanı:

Sibopdaki iğneye elinle anahtarla vs dokun fıss diye iner.

Yanıtlama zamanı:

Bizim buradaki PO uzun zamandır bakımdaydı, sadece pompaları çalışıyordu bugün tesadüfen oralara işim düştü baktım onarım bitmiş. Hava pompasının önünde bir çalışan dikiliyor durumu anlattım abi dedim böyle böyle. Sağolsun, bunlar değişti o sistem var getir deneyelim dedi. Ayarlayıp kendi elleriyle teslim etti aracı.

Yorum atan herkese teşekkür ederim bu sistem olmazsada pompanın arka ucunu takıp havasını alabiliyormuşuz lastiklerin. Tabi bunu yavaş yavaş yapmakta fayda var.

Bir şey daha öğrendim teşekkürler forum :)

Yanıtlama zamanı:

O değilde lastik indirenler nasılda ortaya çıkmış:):):):):):

Abi sibop kapağına küçük taş parçası koyup sibopu kapatıyorsun yavaş yavaş iniyor :) kızdığın biri varsa yapılabilir... Sonra lastik delindi mi diye lastikçiye gidiyorsun :) aaaa bi bakmışsın siboptan :)

Yanıtlama zamanı:

Ben genelde tek geziyorum 32 oluyor havalar. Ama ailemle uzun yola çıkacağım zaman havaları ona göre ayarlıyorum. Dönüşte yine indiriyorum 32 ye :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.