Yanıtlama zamanı: Ekim 1, 20178 yıl comment_441198 17.02.2014 - 21:33 tarihinde, Alparslan Kaplan yazdı: 17.02.2014 - 09:11 tarihinde, kadir ş. yazdı: araçda lpg olması bu işlemin garantiden yapılmasını engellermi acaba benim aracim lpg li ve garanti kapsaminda kavrama degist Alparslan bey ankarada hangi servise gittiniz acaba gönderiniz üzerinden çok zaman geçmiş ama hatirliyorsaniz paylaşırsanız sevinirim Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 20188 yıl comment_477766 Herkese merhaba. Ben 54 bin km de hatasız, servis ve şanzıman garantili bakımları düzgün ve saatinde yapılmış bir focus aldım. Powershift otomatiğinde ilk kalkışta titreme başladı. Sonra izmir otokoça götürdüm. Bana garantisinin bir ay önce bitmiş olduğunu masrafınınsa minimum 4000 tl olduğunu söylediler. Hatta çetaş 15 bin tl ye kadar yolu var açmadan bilemeyiz diyip beni daha da korkuttu. Sonra ben aracı bilen bilir izmirde arap ustaya götürdüm. Bana söylediği bu aracın mühendis hatası kronik bir arızası olduğu yönünde oldu. Şimdi sorum bu araç kronik bir fabrika hatası bi araçsa ben madur olmuş olmuyormuyum. Bu konuya dair başka sıkıntı yaşayan var mı. Ve nasıl çözüm sağladılar. Yani 4000-15000 arası bi bedeli bayılarak mı çözülücek bu illaki. Tüm araçlarımı Ford tan yana tercih eden biri olarak Eğer gerçekten öyle ise ford ailesi bende bir hayal kırıklığı ile noktalanmış oldu. Teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 20188 yıl comment_477789 Bende geçen sene ilk defa Ford araba aldım. 2015 model ama, 2016 da trafiğe çıkmış. Şu an 30.000 Km de ve problem yok. Böyle durumları duydukça endişeleniyorum. Hayırlısı bakalım, inşaallah problem yaşamayız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 20188 yıl comment_477794 Bir saat önce, Mustafa Nartkaya yazdı: Bende geçen sene ilk defa Ford araba aldım. 2015 model ama, 2016 da trafiğe çıkmış. Şu an 30.000 Km de ve problem yok. Böyle durumları duydukça endişeleniyorum. Hayırlısı bakalım, inşaallah problem yaşamayız. isimleri aynı ama sizinki farklı bir şanzıman. Sizinki ıslak tip 6DCT450 , ik mesajda belirtilen kuru tip 6DCT250. Belirtilen problemin sizinkinde oluşması çok daha düşük ihtimal ancak kesin olmayacak da demek değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 2, 20188 yıl comment_477795 2 dakika önce, H. Cenk yazdı: isimleri aynı ama sizinki farklı bir şanzıman. Sizinki ıslak tip 6DCT450 , ik mesajda belirtilen kuru tip 6DCT250. Belirtilen problemin sizinkinde oluşması çok daha düşük ihtimal ancak kesin olmayacak da demek değil. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Detayı fark etmemişim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 20188 yıl comment_478118 Valla ben zararına da olsa gittim sattım dün aracımı. Evet bana powershift diye satılan araba bildiğin DCT imiş. Belki bi gün 1,5 dizel otomatik deneyebilirim. Ama uzun bi süre FORD düşünmüyorum. Salı günü de gidip Antalyadan Honda Civic Elegans alıcam. 5-6 tane şanzıman ustasına üşenmeden gidip danıştım. Hepside ford Benzinli otomatik seçeneği olan Dct nin çöp olduğunu ifade etti. Ve sonuç olarak yine onların tavsiyesi üzerine Hondaya yöneldim. Size de tavsiyem benzinli de ne DCT ne de DSG şanzımandan uzak durmanız olucaktır... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 20188 yıl comment_478120 13 dakika önce, Aydın Tutak yazdı: Valla ben zararına da olsa gittim sattım dün aracımı. Evet bana powershift diye satılan araba bildiğin DCT imiş. Belki bi gün 1,5 dizel otomatik deneyebilirim. Ama uzun bi süre FORD düşünmüyorum. Salı günü de gidip Antalyadan Honda Civic Elegans alıcam. 5-6 tane şanzıman ustasına üşenmeden gidip danıştım. Hepside ford Benzinli otomatik seçeneği olan Dct nin çöp olduğunu ifade etti. Ve sonuç olarak yine onların tavsiyesi üzerine Hondaya yöneldim. Size de tavsiyem benzinli de ne DCT ne de DSG şanzımandan uzak durmanız olucaktır... DCT ve PowerShift aynı şey hatta DSG de öyle Hepsi çift kavrama. DCT genel ingilizce ismi diğerleri markaların kendi koyduğu isim. Dizeldeki DCT ıslak, 1.6L benzindeki kuru. Mk3 Focus için. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 20187 yıl comment_479507 Başıma gelen bir olayı anlatayım çok titizim 2015 otomatik benzinli arabam kavrama ve tcm garanti kapsamında değişti ... Ama değişim sonrası hep bir vuruntu titreme devam ediyordu servise defalarca gittim sorun yok dediler özellikle düşük hızda daha sonra farklı bir servise gittim usta dediki kavrama değişimi sonrası torkunu ayarlamadan takınca bu sorun oluyor çok şaşırdım dedi yeniden sikacaz kavramayi ve yeniden sıkıldı torka göre şuan pürüzsüz işçilik hataları olabilir bilginiz olsun 700 TL yağ değişimi ile beraber masraf çıktı şimdi bu masraf benim suçum değil Ford da ilettim bakalım ne gibi dönüş yapacaklar Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 20187 yıl comment_479515 Ben komple şanzıman değiştim,3.000 km oldu değiştireli. Tekrar başladı titreme vuruntu. Artık pes ettim böyle kullanıyorum. Şakırtı sesleri yine gelmeye başladı. İş yerindeki bekçinin de 2017 benzinli PS Focus u var. 28.000 km de. Onu test ettim o da özellikle alt devirlerde titreme vuruntu yapıyor. Kuru kavrama ile ıslak kavrama arasında çok fark var. Onu anlamış oldum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 20187 yıl comment_479519 Tüm benzinli focuslwr da bu sıkıntı var çok sorun değil ama dizel harikaymis usta dediki gördüm en büyük hatası kuru kavrama diyor keşke bunlar olmasa hep ıslak kullanılsa ama o da dizel için uygun bence araçları bu şekil kullanalım arıza değil sonuçta biraz da şans işi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 20187 yıl comment_479605 Beyler benim vites geçişleri düzeldi çok az kaldı ama araç boşta iken 2200 devirde titriyor 2500 devire gelince geçiyor dikkat ettim motor titremuyor araba titriyor sadece 2200 devirde ve sadece boşta iken yapiyor balata veya volanttan mi acaba .. bizim powershiftlerde kavrama 8cinde volanda varmı yoksa volan ayrı bir parcami araç sadece boşta gaz verirken titriyo Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 20187 yıl comment_485189 20.08.2018 - 19:46 tarihinde, Ugur.Gungor yazdı: Beyler benim vites geçişleri düzeldi çok az kaldı ama araç boşta iken 2200 devirde titriyor 2500 devire gelince geçiyor dikkat ettim motor titremuyor araba titriyor sadece 2200 devirde ve sadece boşta iken yapiyor balata veya volanttan mi acaba .. bizim powershiftlerde kavrama 8cinde volanda varmı yoksa volan ayrı bir parcami araç sadece boşta gaz verirken titriyo Merhaba , sizin titreme olayı kavrama ünitesi yerine takılırken daire civatalarının karşılıklı sıkılmamasından dolayı oluyor.. Rölantide titreme daha çok (D) konumda Tekrar sökülüp karşılıklı sıkılıp torklanması gerekiyor.. Bu akşam müsayit olabilirsem DPS6 ( Kuru tip ) Powershift kavrama ile ilgili aklınızda ki tüm soruları yanıtlayacak bir bir yazı paylaşacağım. Titreme , çatal sesleri , akü bitmesi ve sonrası v.s Hayırlı günler.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 3, 20187 yıl comment_488797 2013 ford focus um var. 7 kere servise gittim kalkislarda titreme ve gecislerde titreme. 2 kere kavrama degisti ve baska islemler yapildi. Garantim 2016 da biti. Sıkınti devam etti. Once makine muhendisene gidip ariza ile ilgili rapor aldim sonra avukaya gittim ihtarname cektik. Ford arabimi en yakin servise goturmemi expertiz raporu alinacagini soyledi. Gittim ve ariza tespit edildi tekrar. Ihtarnameye cevap geldi aracin degisimine gerek gorulmedi dendi. Avukatima talimat verdim ve davayi acti. Bugun ford avukatimi aramis. Araci getirsin yeni seri kavrama takalim demisler. Bende dusunmek icin sure istedim ama kabul etmeyecegim. Gizli ayiplarda zamanasimi yoktur. Cozum bulamayanlar bu yolu denesin. Yavas yavas hizaya geliyorlar Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın