Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Serkan Gülhan

Soru

2013 Nisan da aldığım focus 3 titanium dizel arabam 9500 km de ve antfiriz suyunda az da olsa eksiltme var. çok az şekide devam ediyor.Bugüne kadar tamamlama ihtiyacı duymadım.( şu anda min seviyenin çok az altında). Bu sistemler genelde kapalı devre olur ama yinede sormak istedim. bana bu konuda bilgi verebilcek tecrübeli arkadaşlar varmı? Kaçak şüphesini kontro için bakılacak nereler var?

şimdiden teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Birçok hortum bağlantısı var. Kapağını soğukken açın ve kireçsiz bir su ekleyin max. seviyesine kadar. Kullanmaya devam edin arada soğukken kontrol edin. Sürekli eksiltme var ise depodan basınç pompası ile basılıp kaçak kontrolü yapılabilir. Sıcak-soğuk genleşme ve basınç farkıyla farklı gözlem yaşanabilir fakat motor soğukken aynı seviyelerde olmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ben eski arabamda mutlaka bir şişe antifriz bulundururdum, yeni aracımı alırken servise sordum ancak "kesinlikle eksilmez" dedi, üsteledim, yazın tatile gitsem, 3 bin km yol yapsam da mı eksilmez dedim, yok eksilmez, az da olsa bir eksilme olursa sızıntı vardır dediler, hiç aklıma yatmadı ama tamam dedim ben de.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ford fabrikada sıvıları doldururken biraz çalıyor sanırım. Soğutma suyu da fren hidroliği de min. düzeyinde veya biraz altında gelebiliyor.

Hidrolik yağı uyarısında da yazışmıştık.

Kaçak düşünmeyin şimdilik, Çağlar'ın dediği gibi yapın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

aracın düz biryerde olduğuna emin olun..zaten sallanan bir kutu..basit bir tutturma yeri var..

sabah yola çıkmadan önce kontrol edin..1 ay sonra tekrarlayın..saf su, kaynamış soğumuş su(1 bardağı aşmayacaksa) veya antifiriz dahi ekleyebilirsiniz ki daha mantıklı olur çünkü;

 

ben opetten kırmızı antifirz aldım. kılavuzdaki onay kodu antifirizin arkasında yazıyor ve ford markasıda..

750 ml çekip, 750 ml antifiriz koydum daha ölçtürmedim ama ilk gelişi -22 idi..-30-32 ye düşmüştür sanırım hesaplarıma göre..o da yeterde artar bile..

soğuk yerde yaşayanların mutlaka kontrol ettirmelerini tavsiye ederim.. -22 bana az geldi..motorda sıkıntı olmasa bile radyatörde olabilir diye düşündüm..

e garantisi var olursa olsun, bana göre bir şey değil. o radyatörün sökülmesi için ön taraf dağılır.. ve maalesef işçilik her zaman iyi olmayabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.