Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2.5 Aylık Focusuma Doğan Çarptı


Ceyhun K.

Soru

Selam arkadaşlar. Aranıza yeni katılıyorum. Sizlere başımdan geçen bir olayı anlatıp bu konuda değerli görüşlerinizi almak istiyorum. Focus III Y.Titanium 1.6i 125PS Titanium + Smart Paket 2013 model aracımı büyük bir hevesle 19 Temmuz’da Uşak’tan aldım ve 24 Temmuz’da trafiğe çıkardım.  Aracımı çok kullanmıyorum, tatilde uzun yol yaptığım için şuan 3.200 KM’de. Kapalı otoparkta muhafaza ediyorum.  Bulunduğum yerde arabaya pek ihtiyacım olmadığı için bazen haftada bir çıkardığım oluyor. Aracımdan çok ama çok memnunum. Ancak geçen gün başıma gelen bir olay yüzünden tüm hevesim kırıldı ve ne yapacağımı bilmiyorum. 2 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinde aracımla biryere giderken dönüş yasağı olan bir kavşakta Doğan marka bir araç sürücü mahalinin bulunduğu tarafın çamurluk ve kapı kısmına yavaşça vurdu. Çamurluk ve kapıda çok az göçük oldu. Aracın sürücüsü de ihtiyar. Ehliyetine diyecek yok 9 parça… Her neyse olaydan hemen sonra olay yerinde araçların fotoğrafını çektim. Olay yeri hareketli bir bölge olduğu için trafik aksamaması için hareket etmek zorunda kaldık.  Kaza yerinin olduğu yerde mobese kamera falan da yok. (Zaten bunun içinde dilekçe verdim valiliğe) Vuran araç bu sırada kaçtı. Daha sonra trafiğe plakayı anons yaptırıp buldum.  Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı tuttuk. Adam hatasını kabul ediyor sorun değil sigortam yaptırır diyor. Ford’a gittik tamir olup boyanması gerektiği ve bayramdan sonra yapabileceklerini söylediler. İyi güzel ama tamir ve boya görecek değer kaybedecek aracım… Ford’daki bir yetkiliye tahmini ne kadar değer kaybeder diye sorduğumda %10 civarı dedi.  Aracıma çarpanda duydu. Ben bu değer kaybını karşı tarafa alacağımı söyledim orada. Ben gerekeni yaptım sigortam yaptıracak başka bir şey yapamam dedi ve işin içinden sıvışma yoluna gitti. Ne özür dilediler ne bir şey…  Ayrıca adamın yanında yeğeni olduğunu söylediği gençten bir çocukla neredeyse bir birimize girecektik. Ne var arabada bir şeyi yok herkes kaza yapıyor bunlar olan şeyler falan filan gibi ukala bir biçimde konuşma tarzları vardı. Hem suçlular hem güçlüler. Kısacası değer kaybını karşılamaya yanaşmıyorlar.  Bütün hevesimi kırdılar o gün ağladım üzüntümden ve sinirimden.  Daha 2.5 aylık araba. Bize bir şey olmasın önemli olan o ama….
Pazartesi avukatımla görüşeceğim. Muhtemelen dava açacağım. Dün tanıdık bir oto galeriye gittim bu yüzden aracımı satmak istediğimi 2014 modeli ile değiştireceğimi söyledim. Tanıdığı bir ustaya yönlendirdi  kesinlikle tamir boya yaptırma bu usta halleder bu işi dedi.. Tamir boya olursa 5000 lira düşer değeri dedi.  Kendisi de aracı almak istiyor anlaşamadık henüz anlaşırsam satıp 2014 ile yenilemek istiyorum. Şimdi ben nasıl bir yol izleyim sizce? Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Velev ki değer kaybı tazminatı kabul edildi, sence bunun miktarı arkadaşı mutlu edecek düzeyde olur mu?

Bilirkişi ölücülerin gözüyle bakar mı?

Bu uğraşa değer mi?

Dava açılırken istenen fiyatın yarısının verildiği söylenmekte, bu örnekte muhtemelen 5000-6000 istenip 2000-3000 arası alınabilir gibi görünmekte diğer örneklerden çok basit ve desteksiz bir çıkarım yaparsam.

 

Piyasayı belirleyen sitelerden biri sahibinden, resmi emsal örnekler için sahibinden emlakta da sürekli kullanılmakta. Boyalı boyasız araba fiyat farkları çok ciddi malesef ülkenin çoğunluğu boya takıntılı olduğundan.

"Sıfrı gibi" sıfatını kaybeden bir araba bu malesef mümkün abi.

Kendi fikrimi sorarsan abi hiç bir şekilde değmez ancak burada sürüc kaçtığı ettiği ve umursamadığı için ben hakettiğini düşünüyorum. Ben uğraşmazdım, hayırlısı olsun der geçerdim. Geçmişte çok parçaladım kendimi araba için, şu an da fazla rahatım malesef ortasını bulamadım da eski halimden iyidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

http://www.gunes.av.tr/trafik-kazasi-arac-deger-kaybi-davasi-2.html bu link işinize yarayabilir...

http://www.hukuki.net/showthread.php?99233-Arac-Deger-Kaybi-Tazminat-davasi-ve-emsal-kararlar buda işinize yarayabilir..

Serkan Özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ceyhun bey siz lüks araca binmeyim.Alın 2000 model bir crv dağ taş kullanın .Şaka yapmıyorum 33 yaşında birinin bu sebeple ağlaması arabasına ciddi anlamda kafayı taktığı anlamına gelir..Bu çok kötü bişey .Doğru düzgün uyku uyuyamazsınız siz.Biraz akışına bırakın hayatı.Ne demişler ''mülk Allahın'dır'' hepsini bırakıp gitmeyecek miyiz?_

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu hasara değeri %10 düşer diyenin en son ne yediğini merak ederim. Pert araçların değeri %10 düşüyor. Bu kaza bile sayılmaz. Bumarada sakınan göze çöp batarmış atasözü bir kez daha doğrulanmış oldu. Kimse istemez aracına zarar gelmesini fakat yapacak birşey yok şu aşamadan sonra. Çok titiz iseniz orjinallik konusunda aracınızı şu haliyle bile değerinin 3000 tl altına satabilirsiniz. Sigortadan alacağınız ücrette cebinizde kalır. Ben uygun olsun diye ikinci el araç alırken boyalı, değişen kapota parçalı araçları tercih ediyorum ucuz oluyor diye :)

Sıkıntı dert edilecek şeyler değil, canınızı sıkmayın. Dünya malı Dünyada kalır. En ciddi kazanız bu olsun. Milletin kolu kopuyor, evladı yakını ölüyor. Daha geçen ay iki arkadaşım öldü memleketten trafik kazasında hemde olmayacak nedenden ötürü...

Sıfır aracımıza daha 2000 km de iken beton pompası çarptı, tavan bile değişti, 3 ay serviste kaldı, darbenin şiddetiyle koltuklar yatık vaziyette kaldı. Boynunuzun kırılmadığına şükür ettik geçti. Zararımız aracı satarken 3-4 bin civarı oldu. Ki tavan arka çamurluklar,arka kapılar,koltuklar,5 cam, bagaj kapağı, aracın tabanı değişti yarıya kadar :)) aracın boyasız olarak iki ön kapısı, ön çamurlukları ve kaputu kaldı geri kalan değişti. Sizinki bunun yanında sinek izi gibi kalır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Öncelikle geçmiş olsun, yukarıda arkadaşlar da söylemiş gerçi, o kadar küçük bir göçükten dolayı 5 bin lira değer kaybı mı olurmuş, bunu söyleyen yetkili servis ise şaşmamak lazım, çünkü sıfır araba almaya gittiğimizde takasa vereceğimiz aracı en ince ayrıntısına kadar inceliyorlar ve 1-2 önemsiz boyası bile olsa bizim aracı yılın istenmeyen adamı ilan ediyorlar, galeride işlemleri yaparken gözümün önünde iki ayrı kişiye aynı muameleyi yaptılar, adamlar araçlarına 12-13 verileceğini zannederken, galerici 6 bin lira eder en fazla, 4 parça boya var dedi çıktı işin içinden. Demek istediğim sizin araçtaki hasar kesinlikle araç değerinizi o kadar düşürmez, hatta belki de hiç düşürmez çünkü ikinci el sattığınız zaman sizin araçla aynı yaşta olacak araçlarda da mutlaka olacaktır aynı nevi düzeltmeler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Öncelikle çok geçmiş olsun değer kaybı davasını bende araştırdım avukat arkadaşım yüksek bir olasılıkla lehine sonuçlanır fakat hemde dava çok uzun sürer hemde öyle yüksek meblağlar olmayacağını söylemişti.

 

Arabayı satıp yenisini almak bana çok mantıklı gelmiyor aynı şey yeni aracınızında başına gelebilir.

 

Heleki araba için ağlamak çok kötü Allaha şükredin sağlıklısınız, nefes alıyorsunuz. dünya malı sevgisi insana ahireti unutturur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

gecmis olsun sanırım başınıza daha önce bir kaza gelmedi veya hiçbir malınıza zarar gelmedi bu kadar üzüldügünüze göre bence hiç kafanızı yormayın bahsettiginize göre arabanın fazla birşeyi yok elinizde kazanın fotografları var cok kıl birine düşmezseniz ( düşersenizde satmayıverin) arabanızı satarken gösterirsiniz 1000 lira düşsün degeri düşse düşse bu kadar takılacak bir para degil tekrar geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

öncelikle geçmiş olsun kardeşim. bence değer falan kaybetmez alacak adam her türlü alır. ama sırf bu yüzden de sıfır araba satılıp yeniden araba alınmaz. günümüz trafiğini biliyorsunuz herkes de ehliyet var artık. yenisini alsanız  yine gelip birinin çarpmayacağı yada sizin çarpmayacağınız garanti değil. 

 

anladığım kadarıyla siz adamın tavrından şikayetcisiniz. bu bahsettiğiniz konularda da avukata verseniz , dava açsanızda çok fazla birşey çıkartamazsınız. zaten dava en az 2 yıl sürer ekstra avukat masrafı 200 tl dosya açılış masrafı tamamı zarar. sinirinizi almak istiyorsanız o anda adamın yiğenini dövecektiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Dostum seni anlayabiliyorum. Fakat bu arabalara binlerce lira para veriyoruz taşa toprağa suruyoruz.bu gibi hasarlar olacaktır. Siz bu arabayi verip sıfırini alacam derseniz zarariniz daha fazla olacak. Bence bi iki ustaya goster belki vakumla boyaya zarar gelmeden duzeltilebilinir bile.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Mesela Autoking'e sigortadan yaptırmayacağınızı, cebinizden yaptıracağınızı belirterek aracı inceletin ve boya istemediğinizi söyleyin. Çok güzel çözümler sunuyorlar. Boyasız göçük düzeltme konusunda da işin uzmanılar bence. Anlaşın sonradan sigortayı devreye sokun :) istemeyerekte olsa öyle yapacaklar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Biraz duygusal davranıyorum 2.5 aylık araba satılır mı hiç... Ağladım derken de sinirimden ağzının üstüne iki patlatamadığım için olsa gerek. Karşımdaki adamın tavırları çok sinir bozucuydu. Hani başkası olsa kesin döverdi öyle birini. Biz hukuk dışına çıkmayan insanlarız. Yapılacak ne varsa hukuken yaparım. Bildiğin dağ ayısı işte ona uyarak aynı seviyeye düşmedim. Sözlerine karşılık versem kavga edecek haldeydik çünkü. Sanki suçlu benmişim gibi pozisyon oldu...

 

Bu sabah Auto King'e uğradım aracı gösterdim maalesef boyasız göçük düzeltme uygulaması yapılamaz dediler. Kaportada şişlik ve esneklik varmış. İlla ki macun ve boya görecekmiş... Auto King'deki arkadaşlar da 5000 lira gibi değer kaybı olmayacağını söylediler. Düşse düşse en fazla değer kaybı 1000 lira olmuş. Bugün takla yapmış araçta bile 5000 lira gibi değer kaybı olmuyor dediler. Bilmiyorum artık...

Auto King düzeltip lokal boya ile halledebileceklerini söyledi ama ben lokal boya sırıtır diye düşünüyorum. Sizce ?

 

Bir düşüneyim dedim, kapıdaki gıcırtıyı hallettiler ücretsiz olarak sağolsunlar. Bu benim için önemliydi kapıyı her açtığımda etraftaki insanların dikkatini çekiyor bakıyorlardı. Ford servisi bile yapmadı bu işlemi, başından savdı bayramdan sonra gelin diye.

Bugün trafiğe uğrayacağım bu şahısla ilgili yapabilecek ne varsa uğraşacağım. Ayrıca ehliyeti parçalanmış ve okunmuyordu bununla ilgilide trafik ne yapabilecekse bilgi alıp gerekeni yaptırtacağım.

 

Keyfe keder işte...

 

wu2kg1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Öncelikle geçmiş olsun..

 

kaza bu ne zaman enrede geleceği belli olmuyor...

 

resim gelince daha net gördük... bence kesinlikle bu hasarı boyatmayın...

 

evet vakumla tam düzelmez ama %70-%80 oranında düzelme bile alsanız.. yarın satarken hiç bir alıcı oraya takılmaz...

 

ama bu vakum işini yaparken biraz araştırın bulunduğunuz ilde bu tür işleri yapan yaptığı işi görebilceğiniz bir ustaya yaptırın derim...

 

Bende hatasız araca binmekden keyif alan biriyim.. 3 aracıma vakumla işlem yaptırdım.. hatta biri bundan çok daha kötü durumdaydı..

Kesinlikle %100 olmuyor bunu kabullenin ama o kadar küçük şey içinde araç boyatılmaz.. satmaksa hiç düşünülmez..

 

tekrar geçmiş olsun... ortada araçtan sogucak bişi yok güle güle binin aracınıza...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Öncelikle çok geçmiş olsun üzücü bi durum. Şunu belirtmek istiyorum bazen bizim için şer olarak gördüğümüz şeylerde hayır vardır. Temennim bu küçük kaza sizi daha büyüğünden korumuş olmasıdır. Memleketimizde böyle insanlarda var ne yazıkki. Bidaha böyleleriyle karşılaşmazsınız inşallah. Abilerim de belirtmiş her kareyi kazanın oluşundan hasarlı yerin yapılışına kadar fotoğraflayınca %10 değer kaybı olmaz. Keyifle binmeye devam edin aracınıza :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yasal olarak da hak olduğunu sanmıyorum hatta hayal olur bence

Hayal değil gerçek.

Kusuru ile karşı tarafı zarara uğratan bir kişi, uğranılan tüm doğrudan ve dolaylı zararları tazminle yükümlüdür.

Dolayısıyla, arkadaşımız uğradığı değer kaybını karşı taraftan tazmin edebilir.

Bunun için tespit ve eda davasını aynı anda açacak, mahkeme bilirkişi tayin edecek, bilirkişi bir değer kaybı belirleyecek ve buna göre karar verilecek.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.