Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ülkelere Göre Otomobil Renk Tercihleri...


Serdar yaman

Önerilen Mesajlar

Tıpkı modada olduğu gibi araç seçimlerinde de renk tercihleri değişiyor. Ford Avrupa’nın yaptığı “Ülkelere göre otomobil rengi tercihleri“, ilginç ulusal tercihleri ortaya çıkardı. Daha fazla üretilen canlı renk paletine rağmen Avrupalı Ford müşterilerinin en çok tercih ettiği renkler arasında gri, siyah ve beyaz renkler yer alıyor. Türkiye’de  yüzde 52’lik oranla kir göstermeyen beyazı seçilirken, Fransa ve İtalya krem rengini tercih ediyor. Soğuk ülke Danimarka siyah seviyor; İrlanda gümüşün üzerine tanımıyor. Türkiye’nin yeni Ford kullanıcısının en çok tercih ettiği renk olan beyazın tüm tercihler arasında rekor kırdığını gösteriyor.

Türkiye’de satışa sunulan modellerde renk çeşitliliği en çok küçük araçlarda görülüyor. Daha genç ve daha  dinamik bir kitleyi hedefleyen bu modeller, canlı ve fark edilmeyi sağlayan premium renklere sahip.  Örneğin Ford’un B segmentinde en çok satan aracı olan Fiesta’da elektrik kırmızı çok büyük bir ilgi topluyor. Ancak küçük sınıfta da genel kural değişmiyor ve beyaz, gri, siyah renkler  en çok satan renkler olarak ortaya çıkıyor. 

Ford Avrupa Pazarlama ve Ürün Stratejisi Müdürü Vince Shaw, “Büyük pazarlarda, örneğin Almanya’da, siyahın ve koyu renklerin daima popüler olduğunu biliyoruz. Böylece bunu planlarımıza katıyoruz. Bununla birlikte Fiesta’da sunulan elektrik kırmızı  gövde rengi başarı hikâyelerimizden biri oldu. Buradan da müşterilerimizin kendilerine özel şeyler istediklerini açıkça görebiliyoruz. Gelecekte, olağan palette bulunmayan farklı renkler de sunacağız. Eskiden kırmızı tartışmasız en popüler renkti fakat şimdi beyaz yükselişte. Otomobil renklerinin de modası oluyor” dedi.

 

RENKLER VE İLK BEŞE GİREN ÜLKELER:

 

2525-e1376401903452.jpg

2626-595x472.jpg

 

 

 


http://blog.ford.com.tr/ulkelere-gore-otomobil-renk-tercihleri/  alıntıdır...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada iki şey direk ilgimi çekti. Soğuk ülkelerin siyahı tercih ettiği ve Türkiyenin de beyazı tercih etmesinin genelde sıcak bir ülke olması olarak algılıyorum..

 

Opak - Metalik fiyat farkı olmasa görürdüm :D birde stok olayları.. Vs vs 

 

Ama son zamanlarda moda oldu ayrı mesele..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben malesef Türkiye'deki rakamları pek önemseyemiyorum. İnsanlar istedikleri pakette hazırda ne var ise onu alıyorlar. Rengini pek önemsemiyorlar.

Ama sanırım Otosan sipariş verirken ilgi gören renklere ağırlık veriyor, yani bir tür ön eleme. 

Oradaki elemanlara da anket yapmak lazım...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet Orası öyle çoğu şirket aracı ama ben kendi adıma hani sıfır araç alıyorum mesela nerden baksanız sıfır araclar 50 binliradan az deyil boya farkı olarak 3binlirayı felan önemsemem...

50 bimlik bir arac alacaksin ve seker kirmizi almak icin 53 bin vereceksin. Bence mantikli degil. Sonucta ayni araba. Sadece farkli renk.

Ama simdiki aklim olsa kesin gece gri alirdim.

Beyaz siradan gelmeye basladi artik. Yoksa yikayinca falan yine guzel. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.