Serdar yaman Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2013 Raporla Share Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2013 Tıpkı modada olduğu gibi araç seçimlerinde de renk tercihleri değişiyor. Ford Avrupa’nın yaptığı “Ülkelere göre otomobil rengi tercihleri“, ilginç ulusal tercihleri ortaya çıkardı. Daha fazla üretilen canlı renk paletine rağmen Avrupalı Ford müşterilerinin en çok tercih ettiği renkler arasında gri, siyah ve beyaz renkler yer alıyor. Türkiye’de yüzde 52’lik oranla kir göstermeyen beyazı seçilirken, Fransa ve İtalya krem rengini tercih ediyor. Soğuk ülke Danimarka siyah seviyor; İrlanda gümüşün üzerine tanımıyor. Türkiye’nin yeni Ford kullanıcısının en çok tercih ettiği renk olan beyazın tüm tercihler arasında rekor kırdığını gösteriyor. Türkiye’de satışa sunulan modellerde renk çeşitliliği en çok küçük araçlarda görülüyor. Daha genç ve daha dinamik bir kitleyi hedefleyen bu modeller, canlı ve fark edilmeyi sağlayan premium renklere sahip. Örneğin Ford’un B segmentinde en çok satan aracı olan Fiesta’da elektrik kırmızı çok büyük bir ilgi topluyor. Ancak küçük sınıfta da genel kural değişmiyor ve beyaz, gri, siyah renkler en çok satan renkler olarak ortaya çıkıyor. Ford Avrupa Pazarlama ve Ürün Stratejisi Müdürü Vince Shaw, “Büyük pazarlarda, örneğin Almanya’da, siyahın ve koyu renklerin daima popüler olduğunu biliyoruz. Böylece bunu planlarımıza katıyoruz. Bununla birlikte Fiesta’da sunulan elektrik kırmızı gövde rengi başarı hikâyelerimizden biri oldu. Buradan da müşterilerimizin kendilerine özel şeyler istediklerini açıkça görebiliyoruz. Gelecekte, olağan palette bulunmayan farklı renkler de sunacağız. Eskiden kırmızı tartışmasız en popüler renkti fakat şimdi beyaz yükselişte. Otomobil renklerinin de modası oluyor” dedi. RENKLER VE İLK BEŞE GİREN ÜLKELER: http://blog.ford.com.tr/ulkelere-gore-otomobil-renk-tercihleri/ alıntıdır... 2 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mehmet USLU Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Kir göstermemesinin yanında beyaz rengin ucuz olmasının da etkisi vardır. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Zamanında konuştuklarımız tutmuş mu? Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Zamanında konuştuklarımız tutmuş mu? buna anket yapsak mı sitede Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 buna anket yapsak mı sitede Sen bilin abi, aç başlığı ben anket'i ekliyim sorun yok Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Sen bilin abi, aç başlığı ben anket'i ekliyim sorun yok konu açılmıştır 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Engin Uzunoğlu Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Anket yapalım demiştim burada konuşulmuş. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Kuşlar da malesef en çok beyazı tercih ediyorlar. İngiltere'deki bir araştırma doğrulamıştı bunu. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yakup Ç. A. Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2013 Burada iki şey direk ilgimi çekti. Soğuk ülkelerin siyahı tercih ettiği ve Türkiyenin de beyazı tercih etmesinin genelde sıcak bir ülke olması olarak algılıyorum.. Opak - Metalik fiyat farkı olmasa görürdüm birde stok olayları.. Vs vs Ama son zamanlarda moda oldu ayrı mesele.. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Aslında araç alış aşamasında öncelik hep fiyatta gibi.... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mertcan Çelik Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Ben malesef Türkiye'deki rakamları pek önemseyemiyorum. İnsanlar istedikleri pakette hazırda ne var ise onu alıyorlar. Rengini pek önemsemiyorlar. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Boneval Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Ben malesef Türkiye'deki rakamları pek önemseyemiyorum. İnsanlar istedikleri pakette hazırda ne var ise onu alıyorlar. Rengini pek önemsemiyorlar. Ama sanırım Otosan sipariş verirken ilgi gören renklere ağırlık veriyor, yani bir tür ön eleme. Oradaki elemanlara da anket yapmak lazım... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ümit Vaysaloğlu Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Ağustos 20, 2013 Evet Orası öyle çoğu şirket aracı ama ben kendi adıma hani sıfır araç alıyorum mesela nerden baksanız sıfır araclar 50 binliradan az deyil boya farkı olarak 3binlirayı felan önemsemem... 50 bimlik bir arac alacaksin ve seker kirmizi almak icin 53 bin vereceksin. Bence mantikli degil. Sonucta ayni araba. Sadece farkli renk. Ama simdiki aklim olsa kesin gece gri alirdim. Beyaz siradan gelmeye basladi artik. Yoksa yikayinca falan yine guzel. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap