Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 201313 yıl comment_168834 Daha önce paylaşmıştım fakat orada kaybolur gider diye merak eden arkadaşlar burdan görebilmesi adına konu açtım... Eski jant ağırlığı... Yeni jant ağırlığı... Eski lastik ağırlığı... Yeni lastik ağırlığı... Eski lastik ve jant hava dolu ağırlığı... Yeni lastik ve jant nitrojen dolu ağırlığı...EDİT: 28 OCAK 2015 Lansman 5 kollu OEM jant Replika ve orjinal lansman Jant arası fark teker başı 1200 gr... Jant 11.4 kg Lastik 10.3 kg Lastik ve Jant hava dolu 21.7 kg EKLEME 23 MART 2017 OEM spor paket 17" ağırlığı: 9.5 kgLastikli ağırlığı: 19.6 kg EKLEME 27 MART 2017 Bu mesajıda başa eklermisiniz... 19 st jant ağırlığı Good year eagle f1 235/40/19 ağırlığı 19 inç jant&lastik 18 st ve good year 235/45/18 jant ağırlığı Totalde 19 st 18 st den 1.6 kg daha ağır... Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 201313 yıl comment_168839 Hazır konu açılmışken hafif jant ve lastiğin ne avantajı olur onu da konuşalım... Ebad değişikliğinden kaynaklanan farkları göz ardı edersek: Hafif jant/lastik kombinasyonu Konforu arttırır: Yürüyen aksamdaki hareketli kütlenin kaportadaki hareketsiz kütleye oranı ne kadar düşük olursa konfor o kadar fazla olur. Ayrıca amortisör ve yaylara daha az yük biner, hareketli aksamın ataleti düşer ve tepkimeler hızlanır. Yol tutuş düzelir: Özellikle bozuk yollarda yürüyen aksamın hafiflemesi tepkimeyi hızlandıracaktır, gerek direksiyon hareketlerine tepkime gerekse yolu takip etme konusunda hissedilir düzelme sağlar. İvmelenme ve frenleme performansı artar: Hareket ettirilmesi/durdurulması gereken kütle ne kadar fazla olursa gerektirdiği tork da o derecede fazla olacaktır. Genel ağırlık azalmasına bağlı benzin tüketimi de azalır. Son hız jantın aerodinamiğine bağlı olduğundan ebadla çok değişmese de jant büyüdükçe aerodinamide bozulma söz konusu olup genelde son hızda hafif bir düşme gözlenebilir. Çoğumuzun büyük jantları görsel nedenlerle taktığını düşünüyorum. Ucuz olsun diye replikalara da ilgi gösteriyoruz ister istemez. Amam bazen ağırlık dezavantajı nedeniyle kayıplarımız da olabiliyor. Görsellik ile işlevsellik arasındaki dengeyi gözetmek lazım diyorum. Tabii farklar kolay hissedilmeyecek düzeyde ve bu nedenle pratikte önem taşımayacak düzeyde olabilir, yine de bilinçli olmakta yarar var. Ben tekerlek başına +6,5kg yük getirecek bir değişimi görsellik adına yapmazdım örneğin, ama herkeşin tercihi kendine... Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 201313 yıl comment_168865 @Tolga Başaran, beyin 18 liklerinden de detayları bekliyoruz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 201313 yıl comment_168875 beyin 18 lik aynen yaa , bende merak ediyorum ... yalnız tahminimce , Serdar'ın eski lastikler kabak kıvamında , yani yeni ile eski arasında 3 kilo fark bundan dolayı diye düşünüyorum ... takılan jant'da SUV jantı olduğu ve kolları , göbeği göründüğü gibi baya bir etli olduğundan ötürü orjinal jant ile neredeyse 4 kiloluk bir fark var gibime geliyor ... tabi bunlar varsayım , lastikciye işim düştüğü zaman tartmayı düşünüyorum , tabi lastikçide tartı ne gazsin Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 201313 yıl Yazar comment_168876 aynen yaa , bende merak ediyorum ... yalnız tahminimce , Serdar'ın eski lastikler kabak kıvamında , yani yeni ile eski arasında 3 kilo fark bundan dolayı diye düşünüyorum ... takılan jant'da SUV jantı olduğu ve kolları , göbeği göründüğü gibi baya bir etli olduğundan ötürü orjinal jant ile neredeyse 4 kiloluk bir fark var gibime geliyor ... tabi bunlar varsayım , lastikciye işim düştüğü zaman tartmayı düşünüyorum , tabi lastikçide tartı ne gazsin 5 tlye marketçiden kiraladım Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 201313 yıl comment_168884 5 tlye marketçiden kiraladım Adamin dibisin Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 1, 201312 yıl comment_201779 17" cmax titanium X jantları lastikle birlikte kaç kgdir acaba, bilen yada tahmin edebilen var mı? değişime kesin gözüyle bakıyordum ama @Cem Boneval, abinin mesajını okuduktan sonra bir acaba oluştu. Aralık 1, 201312 yıl Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 201312 yıl comment_203201 Bugun bende tarttım, ama evdeki normal baskülle 16" titanium jantı + conti lastik 14.5 kg 17" cmax titanium x jantı + michelin lastik 17 kg Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 201312 yıl comment_203225 Bugun bende tarttım, ama evdeki normal baskülle 16" titanium jantı + conti lastik 14.5 kg 17" cmax titanium x jantı + michelin lastik 17 kg Ohoooo artık hiç gitmez bu araba ..):): Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 201412 yıl comment_246594 4 lastikte farkedeceği max 20 kilo bir arkadaşınız otursa yanınıza zayıfından 60 kilo bunlar bence kayda değer ağırlıklar değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 3, 201412 yıl comment_246596 4 lastikte farkedeceği max 20 kilo bir arkadaşınız otursa yanınıza zayıfından 60 kilo bunlar bence kayda değer ağırlıklar değil. Düz mantık bu sektör'de işe yaramıyor maalesef Yürüyen ile taşınan ağırlık aynı şeyler değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 201411 yıl comment_275519 Bu konudan devam ederek bir şey sormak istiyorum. Tabii imkanlar elvermediğimden bunu tartamıyorum ve tahmn edemiyorum. o yüzden soruyorum. Şimdi bizim klasik olarak çelik jant dediğimiz jant aslında alaşım jant hatta "hafif alaşım jant". Araba üstünde gelen hafif alaşım jant yerine bir replica jant koyarsak bir ağırlık dezavantajı yaşayacağımız muhtemel ki burada öyle olmuş. Veya ebat değiştirip jantı büyütürsek yine ağırlık dezavantajımız olması muhtemel.. Peki diyelim ki takoz bir VWmiz var. Bunda alaşım jant yok kapaklı saç jant var. Bunun yerine replica jant taksak yine de ağırlık dezavantajı olur mu ? (tartabilsem zaten size sormam ) Şunu demeye çalışıyorum kötüsünden bir replica bile olsa aynı ebattaki hafif alaşım jant, araçtaki kapaklı saç janttan daha her zaman daha hafif olmaz mı ? İstanbul anadolu yakası mümkünse kartal-maltepe civarlarında alaşım jant stoğu en fazla olan jant-lastikçileri bilenler bana bir yazsınlar lütfen bir jant arıyorum da Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 201411 yıl comment_275521 Sanınlanın tersine saç jantlar kilo olarak alaşım jantlara göre genelde*!* daha hafiftir. İsminde geçen -light alloy- jant dökümünde hafif malzeme kullanıldığını, yani pik / demir vs. ile değil ... alüminyum/nikel vs. kullanıldığını gösterir. Ama Alaşım jant her zaman tercih edilesidir. Radyal ve Virajda yorma testlerinde -saç- jantları ezip geçer, frenleri daha iyi soğutur ve darbe/burulma konusunda saç/çelik pres janttan çok daha iyi tepki verir. Bazı profesyoneller, belli ve kontrol altındaki koşullarda mesela drift yarışı veya takip sahnesi çekimi ya da show... saç çelik jant'ı tercih ediyor olsa da trafikte ve uzun süreli kullanımda alü.alaşım jant bence doğru seçimdir. Sizi üzmez, güzeldir ve onlara güvenebilirsiniz. *!* = Boyut ve Dizayn nedeni ile farklılıklar görülebilir. Not: Replika Jantlara güvenmeyin! Aralık 4, 201411 yıl Kaan Yagizer tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 4, 201411 yıl comment_275525 Birşey olursa gel abi biz burdayız verelim bunu! bende replica önermiyorum ve sac'a göre hepsi ağır olur ultra pahalı birşey değilse Fakat hiç olmamasından iyidir, tavsiye ederim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın