Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Debriyaj Balatasını Yaktım :(


Soner Yaz

Soru

Merhabalar,

Gecen gün iş arkadaşları yemekten dönerken dik bir yokuşta kırmızı ışığa yakalandım, araç doluydu kalkarken biraz zorladım ve çok yoğun balata kokusu geldi. Balata değişimi yaklaşık 650 tl gibi.

daha önce değiştiren oldumu, fikirlerinizi ve konu hakkında bilginiz varsa yazarsanız sevinirim.

aracım 2008 focus manuel vites

Teşekkürler, iyi günler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Anlamadım, balata koku yaptığı için mi değişiyor, yoksa eskidi ve sıyırıyor mu? Yani koku dışında bir şikayet var mı?

sanırım anladığım kadarıyla daha sıyırmamış ama eşiğinde. bizimkindede aynı durum var garajmızın girişi fazlaca dik ve dar altı çarpma riskine karşıda yavaş girmek zorundayız. bakalım koku koku nereye kadar nerede patlak verecek balata.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Siyirmaya baslayana kadar degistirmenize gerek yok. Degistireceginiz zamanda focus2 balatasi olarak degil focus1 balatasi olarak disaridan alin. LUK marka olani 180 lirami ne olmasi lazim. Ben 1.6 mondeoda dahi kullandim hicbir sorun yasamadim. Tum benzinli 1.6 focuslarin sanzimani IB5 kodlu sanzimandir ve cok uzun zamandir ayni.. Dolayisi ile sirf kutusunun ustunde focus2 ye ait parca numarasi yaziyor diye fazladan para vermenize hic gerek yok. Sanziman balata degististimre isciligi de 200-250 lira arasinda degisir.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hala kullanıyorum ama yukarıdan kavrama yapıyor, genelde düşük devirde kullanıyorum ve vites geçişlerinde biraz sarsıntı ve tekleme gidi bir durum oluyor. akşam eve dönerken 2500 devirlerde vites değiştirdim, tekleme yapmadı. Şimdilik böyle devam edeceğim. balata fiyatı 180 TL civarı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

O koku fix bütün focuslarda olur zamanla geçer,balata o kadar kolay sıyrılmaz çok zorlaman ve yakmak için sürekli arabayı yarım debriyaj sürmen lazım...

Arabanın içinde gözlerimiz yandı. Camları açtık. Etraftaki arabalar araba yanıyor mu acaba diye bakmaya başladı. Hatta bende yangın tüpü bagajda hangi köşede diye düşünüyordum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.