Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 201213 yıl comment_123516 Butonlu araçlarda ısıtma buji sembolü yok ki. Ayrıca siz butona bassaniz bile buji isinana kadar marş basmıyor 1-2 sn sonra kendisi çalışıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 2, 201213 yıl comment_123518 Konuda aynı şeyler konuşuldu zaten. Lamba var , gerektiğinde yanar sadece Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 201213 yıl comment_123740 Isıtma bujisi ışığı yanıyorsa sönmesini beklemek gerekir. Benim aracımı nisan aynda aldım alalı ısıtma bujisi ışığını yanarken hiç görmedim. Acaba arızalı mıdır? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 201213 yıl comment_123742 focus3 çalıştırma şekli. - Anahtarı kontağa takarsınız. - El freni çekilimi diye kontrol edersiniz. - Debriyaja (varsa) ve frene. Yoksa sadece frene basarsınız. - Anahtarı çevirip motorun çalıştığından emin olunca elinizi kontaktan çekersiniz. Tebrikler !! Arabanız çalışıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 3, 201213 yıl comment_123744 focus3 çalıştırma şekli. - Anahtarı kontağa takarsınız. - El freni çekilimi diye kontrol edersiniz. - Debriyaja (varsa) ve frene. Yoksa sadece frene basarsınız. - Anahtarı çevirip motorun çalıştığından emin olunca elinizi kontaktan çekersiniz. Tebrikler !! Arabanız çalışıyor. Hata: kontak bulunamadı Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 201213 yıl comment_125044 E bu durumda mavi ekran çıkmış bile satın o arabayı.. Fatal error var o arabada.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 10, 201213 yıl comment_125537 geçen gün servise gittiğimde aracı çalıştırmayla ilgili yanlış bildiğim bir şeyi öğrendim.Eskiden eski tip araçlar için bize öğretilen;aracı çalıştırmak için kontağı çevirirsin motorun çalıştığını hissettiğin anda kontağı bırakırsın idi,bunu marş dinamosu volan dişlisin sıyırmasın diye söylüyorlardı.fakat focus 3 de marş dinamosu araç çalıstıgında otomatik olarak kendini geri çekiyor ve volan dişlisini çevirmiyor. o yüzden arac ateşlendiğinde hemen elimizi marşdan çekmek gibi bir zorunlulugumuz yok,araba çalısır haldeyekn kontagı sonuna kadar acık tutmamızın bi sakıncası yok.Aksine dişli sıyırmasın diye arac kavrama sesini duyar duymaz elimizi kontaktan çekmeye kalktıgımızda ; erken davrandıgımızdan yeteri kavramayı alamayıp stop ettiği oluyor ve bu işlem sırasında asıl dişli sıyırması gerçekleşyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 201213 yıl comment_126111 geçen gün servise gittiğimde aracı çalıştırmayla ilgili yanlış bildiğim bir şeyi öğrendim.Eskiden eski tip araçlar için bize öğretilen;aracı çalıştırmak için kontağı çevirirsin motorun çalıştığını hissettiğin anda kontağı bırakırsın idi,bunu marş dinamosu volan dişlisin sıyırmasın diye söylüyorlardı.fakat focus 3 de marş dinamosu araç çalıstıgında otomatik olarak kendini geri çekiyor ve volan dişlisini çevirmiyor. o yüzden arac ateşlendiğinde hemen elimizi marşdan çekmek gibi bir zorunlulugumuz yok,araba çalısır haldeyekn kontagı sonuna kadar acık tutmamızın bi sakıncası yok.Aksine dişli sıyırmasın diye arac kavrama sesini duyar duymaz elimizi kontaktan çekmeye kalktıgımızda ; erken davrandıgımızdan yeteri kavramayı alamayıp stop ettiği oluyor ve bu işlem sırasında asıl dişli sıyırması gerçekleşyor. Gerçekten çok faydalı bilgiler. Çok mantıklı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 12, 201213 yıl comment_126112 focus3 çalıştırma şekli. - Anahtarı kontağa takarsınız. - El freni çekilimi diye kontrol edersiniz. - Debriyaja (varsa) ve frene. Yoksa sadece frene basarsınız. - Anahtarı çevirip motorun çalıştığından emin olunca elinizi kontaktan çekersiniz. Tebrikler !! Arabanız çalışıyor. Şunu yazmak üzere girmiştim ki, hazır yazılmışı var.. Şukela olmuş.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 16, 201213 yıl comment_127528 geçen gün servise gittiğimde aracı çalıştırmayla ilgili yanlış bildiğim bir şeyi öğrendim.Eskiden eski tip araçlar için bize öğretilen;aracı çalıştırmak için kontağı çevirirsin motorun çalıştığını hissettiğin anda kontağı bırakırsın idi,bunu marş dinamosu volan dişlisin sıyırmasın diye söylüyorlardı.fakat focus 3 de marş dinamosu araç çalıstıgında otomatik olarak kendini geri çekiyor ve volan dişlisini çevirmiyor. o yüzden arac ateşlendiğinde hemen elimizi marşdan çekmek gibi bir zorunlulugumuz yok,araba çalısır haldeyekn kontagı sonuna kadar acık tutmamızın bi sakıncası yok.Aksine dişli sıyırmasın diye arac kavrama sesini duyar duymaz elimizi kontaktan çekmeye kalktıgımızda ; erken davrandıgımızdan yeteri kavramayı alamayıp stop ettiği oluyor ve bu işlem sırasında asıl dişli sıyırması gerçekleşyor. Bu çok uzun süredir kullanılan bir sistem. O dişli düzeneğinin adı da bendix dişlisi.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 16, 201213 yıl comment_127584 Bu çok uzun süredir kullanılan bir sistem. O dişli düzeneğinin adı da bendix dişlisi.. Ben de ekleyeyim, sıradan bir kullanıcının normal kullanımda herhangi bir şeye zarar vermesi olası değil, durduk yerde nörozlar yaratmayın... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 16, 201213 yıl comment_127588 lafı geçince aklıma geldi, dedem birisine araba kullanmayı öğretirken kesinlikle belirtir araba çalışınca hemen anahtarı bırak marşta tutarsan dişlileri bozarsın diye 3 sene önce corolla alırken anahtarsız çalıştırmayı görünce acemiler bunun marş motorunu bozmaz güzel olmuş demişti çift debriyajla aragazla vites değiştirilen zamandan beri araba kullanıyor Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın