Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

İdo Tercihi Hakkında & Yeni Düzen


Engin Uzunoğlu

Önerilen Mesajlar

Yenikapi-Bandirma-Susurluk-Balikesir-Akhisar-Saruhanli-Manisa-İzmir-Aydin-Çine-Yatağan-Muğla-Köyceğiz-Fethiye

Binme İDO'ya fiyatları düşüne kadar sürünsünler. Çanakkale veya Körfez'den geze geze gidin. Araban dizel, daha ucuza gidersin.

Konuyla ilgili bir kaç haber

Yeni Şafak'dan

Görüntüye aldanmayın!

İDO'nun dış hat fiyatlandırması ilk bakışta ucuz görünüyor. Yenikapı-Yalova arası birey fiyatı önceden 15 lirayken, şimdi 5 TL'den başlıyor. Fakat yoğunluk oranı arttıkça 35 TL'ye kadar çıkıyor. Bu durum araçlı seferlerde daha fazla su yüzüne çıkıyor. Eskiden 130 lira olan Yenikapı-Bandırma otomobilli seferleri dinamik fiyat uygulamasının ardından 200 liraya kadar çıkıyor. Ulaştırma Bakanlığı'nı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, Rekabet Kurumu'nu ve başka ilgili kurumları göreve davet eden tüketiciler, "Bu uygulama karayolları gibi başka alanlara da kayarsa işte o zaman ülke batar" diye konuştular.

İDO zamları Rekabet Kurumu'nda

CHP'li Turhan Tayan 'Hakim durumu kötüye kullanma' suçunu işlediği gerekçesiyle İDO'yu Rekabet Kurumu'na şikayet etti.

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) son zamanlardaki uygulamalarıyla ilgili artan yolcu şikayetleri üzerine Rekabet Kurumu'na şikayet edildi.

İDO'yu Rekabet Kurumu'na şikayet eden CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, "İDO hakkında ön araştırma açılması halinde Rekabet Kanunu'nun 6'ncı maddesinde belirtilen 'Hakim durumu kötüye kullanma' suçunun işlendiği açıkça görülecektir." dedi.

İDO'nun özelleştirilmesinin ardından esnek fiyat politikası adı altında yapılan zamlar hakkında Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'a soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, tüm tepkilere rağmen konuyla ilgili hiçbir yaptırım uygulanmadığı gerekçesiyle İDO'yu Rekabet Kurumu'na şikayet etti. Rekabet Kurumu Başkanlığı'na verdiği dilekçede İDO'nun özelleşmeden önce hem kar eden hem de tüketiciyi koruyan, aynı zamanda tekel olmasına rağmen bu gücünü kötüye kullanmayan bir kuruluş olduğunu hatırlatan Turhan Tayan, 2011 yılındaki özelleştirmenin ardından İDO'nun tekel olmasının avantajlarını kötüye kullandığına işaret etti.

İDO'nun bu tekel gücünü kötüye kullanarak 4054 sayılı Rekabetin Korunması hakkındaki kanunun 6.maddesinde öngörülen 'Hakim durumun kötüye kullanılması' suçunu işlediğini savunan Tayan, "İDO, Marmara Denizi'ne kıyısı olan il ve ilçelere deniz yolu ile ulaşımı sağlayan ve sektördeki pazar payı neredeyse yüzde 100 olan ve Rekabet Hukuku açısından özel tekel konumunda olan bir teşebbüs haline gelmiştir. Belediye bünyesindeyken fiyat tarifeleri ve uygulamaları sürekli değişmez, kamu yararı ve tüketici yararı göz önünde bulunurdu. Bugün fiyat tarifesi sık sık değişmekte, her gün yeni bir uygulama ile hakim durumu kötüye kullanmaktadır." eleştirilerinde bulundu.

Rekabet Kurumu'na yaptığı başvuruda İDO'nun gişe ve internet üzerinden alınan bilet uygulamasının kasıtlı olarak yavaşlatıldığını ve vatandaşların daha pahalı olan ekspres bilete yönlendirildiğine değinen Tayan, hizmet bedeli adı altında alınan ekstra ücretlerin yolcuların sert tepkisine neden olduğunu söyledi. Tayan verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi: "Eskiden otomobil için bilet alınırken, şoföre ayrı bilet istenmezdi. Özelleştirmeden sonra otomobil ile şoförüne ayrı bilet uygulaması getirilmiştir. 'Nasıl olsa ben tekim' anlayışıyla yolculara yani tüketicilere uygun olmayan saatlere sefer konulmaktadır. Hiçbir yerde uygulaması bulunmayan cam kenarına daha fazla fiyat uygulaması ile tüketicilere hakim durumlarını kötüye kullanmaktadır."

Rakibi olmadığı için her yolcunun ve otomobilin deniz yolu ile gidebileceği tek adresin İDO olduğunu öne süren CHP Bursa Milletvekili Tayan, İDO hakkında ön araştırma açılması halinde Rekabet Kanunu'nun 6'ncı maddesinde belirtilen 'Hakim durumu kötüye kullanma' suçunun işlendiğinin açıkça görüleceğini kaydetti.

(Dünya Bülteni)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En az 3 kisiyiz suan bolunme olacagindan hem daha rahat. Gidiş tarihimiz belli olsunda bi

Ben gezim'de körfezi dolanmıştım..Sen avrupa'dasın çanakkaleden de gelebilirsin; o yollar virajlı.. keyifli olabilir ve yorucu da :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben istanbuldan yeni geldim..yenikapı bandırma dinamik fiyat uygulaması varmış..167 tl dediler..250 ye kadar çıkabiliyormuş..hadımköyden körfezi dolandım, balıkesire geldim, klima ful açık ortalama 100-110 la geldim, yarımdepo mazot gitmedi bile..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben gezim'de körfezi dolanmıştım..Sen avrupa'dasın çanakkaleden de gelebilirsin; o yollar virajlı.. keyifli olabilir ve yorucu da :D

Bitmek bilmiyor çanakkale yolu.

Ben istanbuldan yeni geldim..yenikapı bandırma dinamik fiyat uygulaması varmış..167 tl dediler..250 ye kadar çıkabiliyormuş..hadımköyden körfezi dolandım, balıkesire geldim, klima ful açık ortalama 100-110 la geldim, yarımdepo mazot gitmedi bile..

Yok ben İDOcuyum :D ido.com.tr ye girdim ama fiyatları göremedim aramak gerekiyor heralde onuda sonra yaparım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Yakup Çağatay,

Ben niye bulamadım bunları :D neyse tamam 163 lira iyi hoşta biz 3 kişiyiz 2 kişi 78se bir kişi ekstra 39 mu ? yani 163+39: 202 lira yaniii kişi başı 67 lira :)

1 araba ekledin mi zaten şöför içinde yani 2 yolcu var..

;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.