Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Hız Kontrol Ve Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı Arasındaki Fark Nedir?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Ben f2 de 30 la falan gidiyordum cc ile. 2. viteste :)

kazaya sebebiyet vermez frene, debriyaja, gaza bastığın an hatta dokunsan inaktif konuma geçiyor :)

Kusura bakmayın postların hepsini okuyamadım ama hız sınırlayıcı mı var f3 de. Yani 110 km'ye sınırladın o hızı geçemiyor musun ?

Var.Arada sırada donanımlara bi göz at. Baban bi gün sorar nasıl focusçusun der.

• Yanıt 64
  • Görüntüleme 37,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ferhat tezcan
    ferhat tezcan

En sevdiğim hız sabitleyici ve can press .Hızını ayarla hızın düşünce tak 5 e yada 6 ya bas canpress e hoooop ayarladığın hızdasın

• Hız kontrol sistemi, ki diğer adıyla Cruise Control'dür, aracın ayarladığınız hızda sabit olarak gitmesini sağlar. Ayarlanabilir Hız Sınırlayısı ise, aracın, ayarladığınız değerden daha hızlı gitmesi

• Hız sabitleyici 30 km/h geçtikten sonra çalışıyor Üst limit güçsüz motorlarda 180, 1.6 EB'da 200 km/h Hız sınırlayıcı kökleyince tekrar aynı hıza düşene kadar devre dışı kalıyor. Bu süreçte bilgi ek

Yanıtlama zamanı:

Var.Arada sırada donanımlara bi göz at. Baban bi gün sorar nasıl focusçusun der.

O zaman çok iyiymiş :) babam hep der şu arabada bi sınırlayıcı olsa 120 yi geçemesen keşke diye :) Bir de hep sen ne yapsanda fordçusun len der :) 

Yanıtlama zamanı:

O zaman çok iyiymiş :) babam hep der şu arabada bi sınırlayıcı olsa 120 yi geçemesen keşke diye :) Bir de hep sen ne yapsanda fordçusun len der :)

MyKey diye forumda arama yapsana birde.

Yanıtlama zamanı:

güçsüz motorlarda

Vaaay... Eziklemek bu olsa gerek. Zira normal denilebilecekken gucsuz denilmis... vayy bee.. şu camaro'yu almak sart oldu. Gerci ben onu alsam Cem abi gider Bugatti Veyron alir :) bizimki yine gucsuz olur :)

Yanıtlama zamanı:
Vaaay... Eziklemek bu olsa gerek. Zora normal denilebilecekken gucsuz denilmis... vayy bee.. şu camaro'yu almak sart oldu. Gerci ben onu alsam Cem abi gider Bugatti Veyron alir :) bizimki yine gucsuz olur :)
Aynı yorum aklımdan geçti de Servet abi de sağolsun aynı lafları zamanında söylediği için alıştık artık EB'cilerden böyle şeyler duymaya. Ama bizim torkumuz var, varsın gitmesin ama yakmasın ve benzeri desteksiz ve gereksiz cümlelerle savuşturmaya çalışıyorum ben genelde :D:P
Yanıtlama zamanı:

Amma hassas ruhlu arkadaşlar varmış Ford'un işlevsel kategorizasyonunu en az sözcükle anlatmaya çalıştım, devenin altında buzağı arayıp durmayın boşuna, şakaysa bile sevmedim...

Ayrımcılık içinize işlemiş demek!

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Ayrımcılık ne haddimize abicim en fazla özenmek olur bu ki onda da maşallah'ı eksik etmemeye çalışıyorum ben genelde.

Ülke şartları yüzünden otobanda bile düzgün kullanamayacağımız kadar yüksek limitli hız sabitleyicili, gerçekten güçsüz arabalarımızı kabullenmeye çalışıyoruz işte. En azından ben bu düşüncedeyim de manasız ve ciddi olmayan bir sitem ile başını ağrıttıysam özür dilerim.

Cem abinin haklı olarak sinirlendiği nokta bence, araba motor vs. gibi imkan hatta bazen şansa bağlı olarak elde edilen zımbırtılar ile "ezmek" gibi lügatımızda olmaması gereken ama hayatımızdan da çıkmayan bir kavramın beraber kullanılması.

Yanıtlama zamanı:

Bundan 2 3 yıl önce focus 2.5 titanium ile otobanda giderken 160 a sabitlemiştim ayaklarımı da biraz arkaya çekmiştim hayatımda ilk defa cc kullanıyordum. Arabaları sollarken biri farkında olmadan (böyle olduğunu umuyorum) sola gelmişti elim ayağım birbirine girmişti. Bunu anlatmamdaki neden arkadaşımızın mesajından dolayı. İlk başlarda hız sınırları içinde otoban gibi yollarda cc'yi kullanın alışında arttırabilirsiniz :)

bence hız sabitleyici kullanmak kazaya yol açabilir .Çok karışık birşey el gazı :)

ani birşey olursa insanın eli ayağı birbirine dolanır

Yanıtlama zamanı:

Cem abinin haklı olarak sinirlendiği nokta bence, araba motor vs. gibi imkan hatta bazen şansa bağlı olarak elde edilen zımbırtılar ile "ezmek" gibi lügatımızda olmaması gereken ama hayatımızdan da çıkmayan bir kavramın beraber kullanılması.

Bunca zamanlık hukukumuzda böyle birşey kastetmeyeceğimizin bilinmesi gerekmez mi? O zaman kendimi hiç anlatamamışım, hiç tanınmamışım demektir.

Neyse, ben Cem abimin yazdıklarından gocunacak değilim, o bana darılmasın yeter ki.. eğer bir kusurum olduysa da affola..

Yanıtlama zamanı:

Evet.. Cem abiye espri yapılmaması gerektiğini bir kez daha öğrenmiş olduk..

Konu dışı olmaması için Alperen kardeşim beni nasıl sürekli taşlıyorsa hız sabitleyici ile hız öyle sürekli sabit tutuluyor.

Alperen kesinlikle gocunmadım ve elbetteki seni tanıdığımı düşünüyorum, ancak hassas olduğum bir konu güçsüzü ezmek fiilinin bana yakıştırılmasıdır.

Neden rahatsız olduğumu bilmiyorum, belki ezdiğim ve bu yüzüme vurulduğu içindir, kim bilir!?

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Donanım olarak bayağı komforlu ve hoşbir özellik uzun ve  boş yolda  nerdeyse  bağdaş kurup gideceğim kendi kendine gidiyor.Araç mesafesine göre  yavaşlama  yapsa vur kafayı uyuya uyuya  git  tek sorun fren kontrolü bize kalıyor :D

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Şehir içi 65 km hız cezasını fotografla birlikte (araba fotojenik çıkmış :D ) eve göndermiş polis amcalar. Aslında çok dikkat ederim hız sınırlamalarına, bir an fazla dokunmuşum o da radara denk gelmiş maalesef...

Arayıp bulamadım, daha önceki aracım opel corsa da şöyle özellik vardı: 50 ve 90 km de bip sesi veriyordu, acaba focusda böyle bir özellik varmı? Bilgilendirirseniz sevinirim 

Artık polis tartışma vs olmasın diye adrese gönderiyormuş ağırlıklı olarak, bilginiz olsun. Kendi adıma indirimli ödediğim 129 TL'ye üzülmekle birlikte, bu konuda polis görünce kurallara riayet eden sürücüden çok dağ başında dahi kurallara uyan avrupai sistem kurmak adına güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. 

Yanıtlama zamanı:

Şehir içi 65 km hız cezasını fotografla birlikte (araba fotojenik çıkmış :D ) eve göndermiş polis amcalar. Aslında çok dikkat ederim hız sınırlamalarına, bir an fazla dokunmuşum o da radara denk gelmiş maalesef...

Arayıp bulamadım, daha önceki aracım opel corsa da şöyle özellik vardı: 50 ve 90 km de bip sesi veriyordu, acaba focusda böyle bir özellik varmı? Bilgilendirirseniz sevinirim 

Artık polis tartışma vs olmasın diye adrese gönderiyormuş ağırlıklı olarak, bilginiz olsun. Kendi adıma indirimli ödediğim 129 TL'ye üzülmekle birlikte, bu konuda polis görünce kurallara riayet eden sürücüden çok dağ başında dahi kurallara uyan avrupai sistem kurmak adına güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. 

Aracınızda hız sınırlandırma özelliği mevcut, dip gaz yapmadığınız sürece o hızı geçmiyor. Gürültüden ziyade bunu uygulamanızı tavsiye ederim.

Yanıtlama zamanı:

Aracınızda hız sınırlandırma özelliği mevcut, dip gaz yapmadığınız sürece o hızı geçmiyor. Gürültüden ziyade bunu uygulamanızı tavsiye ederim.

tarif edebilir misiniz sizin dediğiniz nasıl yapılır? Gürültüden ziyade derken dediğim seçenek de mevcutmu?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.