Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153198 sen günü kurtar depoyu fulle 15 gün önce benzin aldım daha yarıladık ancak (350km yapmışım) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153199 15 gün önce benzin aldım daha yarıladık ancak (350km yapmışım) zarardasın o zaman depoyu doldur ki ortalamayı tutturalım Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153205 Meraklı gözler şu an mazot fiyatlarına odaklanmış durumda. İndirim Geliyoooo..... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153206 Meraklı gözler şu an mazot fiyatlarına odaklanmış durumda. İndirim Geliyoooo..... bu akşam alacaktım..bekleyeyim o zaman Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153209 Yıllardır yazılan, çizilen şeyler bunlar...İki ileri, bir geri kim tutar bu fiyatları? Asıl önemli olan iki geri, bir ileri olması ama bu da hayalden öteye gidemeyecek bir şey. Perşembenin gelişi çarşambadan belli, toplumda artık tecavüz kaçınılmaz ise zevkini çıkar psikolojisi hakim o yüzden saldım çayıra Mevlam kayıra... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153212 Yıllardır yazılan, çizilen şeyler bunlar...İki ileri, bir geri kim tutar bu fiyatları? Asıl önemli olan iki geri, bir ileri olması ama bu da hayalden öteye gidemeyecek bir şey. Perşembenin gelişi çarşambadan belli, toplumda artık tecavüz kaçınılmaz ise zevkini çıkar psikolojisi hakim o yüzden saldım çayıra Mevlam kayıra... O zaman haydi akaryakıt almaya Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153247 Bizim ülkemizde vergiden para toplamak işin kolay tarafı olduğundan hep bu yola gidiliyor. Bildiğim bazı şeyler bana garip geliyor. Ülkemizde yıllık 17-20 milyon ton civarı motorin, 1.5-2 milyon ton arasıda benzin tüketiliyor.Yalnız bizim rafinerilerimizin üretiminin %40'ı motorin, %60'ı benzin olarak gerçekleşiyor.Bu üretim miktarlarıyla motorin tüketimimize yetmiyor benzin ise fazla geliyor.Böyle olunca benzin fazlamızı 1.80 tl gibi rakamlardan ihraç ediyoruz ama yüklü miktardada motorin ithal ediyoruz. Bunları göz önünde bulundurarak tüpraş genel müdürünün hazırlayıp enerji bakanlığına verdiği teklif çok mantıklı geliyor.teklif şöyle motorinin vergisini 9 kuruş artırıp benzinin vergisini 60 kuruş düşürerek toplamda aynı vergiyi alıp benzin sarfiyatını artırarak,motorin ithalatını düşürüp bu konudaki dışa bağımlılığıda birazdaha azaltmak. Durum böyle olursa biz araç sahipleride yeni araç aluırken daha pahalı ve bakım masrafları daha yüksek olan dizel araçlar yerine benzinli araçları tercih ederken çekinmeyiz.Tabi bu bazı kesimlerin işine gelirmi bilinmez. Bu ulkede hani konuda olursa olsun tercih yaparken cekinmekte fayda var. Bugun mazot ucuz oldugu icin degil, dizel araclar az yaktigi icin dizeller satiliyor. 1.0 benzinli focus ya da 1.2 tsi golf yakit tuketiminde cokta abartili degerlere sahip degiller. Ama genede alirken insanlara dizel daha cazip geliyor. O alginin degismesi o kadarda kolay degil. Kaldi ki devletin bu konuda herhangibir yakita indirim otekine bindirim yapmasi da dogru degil bence.. Tupras ozelinden devam edersek, eger benzin kapasiteleri daha yuksekse, o zaman degisime gidip daha kaliteli mazotu daha yuksek kapasite ile uretmeye baslasinlar o zaman konussunlar. Hala 5 ppm alti mazot tuprastan cikmiyor. Eger bulunduklari ulkenin gerceklerine uymayan uretim yapilari varsa onu degistirsinler. Ayrica benzini 1.8 den yurtdisina satmakla Tupras in herhangibir zarari falan yok. Ulke cikarlarina ters dusen birsey de yok. Sonucta ihracat ihracattir. O demec tumuyle Tupras in kendi cikarlarini gozettigi bir metne dayali.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 5, 201313 yıl comment_153254 Bu ulkede hani konuda olursa olsun tercih yaparken cekinmekte fayda var. Bugun mazot ucuz oldugu icin degil, dizel araclar az yaktigi icin dizeller satiliyor. 1.0 benzinli focus ya da 1.2 tsi golf yakit tuketiminde cokta abartili degerlere sahip degiller. Ama genede alirken insanlara dizel daha cazip geliyor. O alginin degismesi o kadarda kolay degil. Kaldi ki devletin bu konuda herhangibir yakita indirim otekine bindirim yapmasi da dogru degil bence.. Tupras ozelinden devam edersek, eger benzin kapasiteleri daha yuksekse, o zaman degisime gidip daha kaliteli mazotu daha yuksek kapasite ile uretmeye baslasinlar o zaman konussunlar. Hala 5 ppm alti mazot tuprastan cikmiyor. Eger bulunduklari ulkenin gerceklerine uymayan uretim yapilari varsa onu degistirsinler. Ayrica benzini 1.8 den yurtdisina satmakla Tupras in herhangibir zarari falan yok. Ulke cikarlarina ters dusen birsey de yok. Sonucta ihracat ihracattir. O demec tumuyle Tupras in kendi cikarlarini gozettigi bir metne dayali.. Doğru söze ne demeli... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 6, 201313 yıl comment_153391 KKTC 06.03.2013 yeni zamlı fiyatlar. 95 oktan 3.20 97 oktan 3.32 dizel 3.10 Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201313 yıl comment_154553 Bu ulkede hani konuda olursa olsun tercih yaparken cekinmekte fayda var. Bugun mazot ucuz oldugu icin degil, dizel araclar az yaktigi icin dizeller satiliyor. 1.0 benzinli focus ya da 1.2 tsi golf yakit tuketiminde cokta abartili degerlere sahip degiller. Ama genede alirken insanlara dizel daha cazip geliyor. O alginin degismesi o kadarda kolay degil. Kaldi ki devletin bu konuda herhangibir yakita indirim otekine bindirim yapmasi da dogru degil bence.. Tupras ozelinden devam edersek, eger benzin kapasiteleri daha yuksekse, o zaman degisime gidip daha kaliteli mazotu daha yuksek kapasite ile uretmeye baslasinlar o zaman konussunlar. Hala 5 ppm alti mazot tuprastan cikmiyor. Eger bulunduklari ulkenin gerceklerine uymayan uretim yapilari varsa onu degistirsinler. Ayrica benzini 1.8 den yurtdisina satmakla Tupras in herhangibir zarari falan yok. Ulke cikarlarina ters dusen birsey de yok. Sonucta ihracat ihracattir. O demec tumuyle Tupras in kendi cikarlarini gozettigi bir metne dayali.. Mertolbey son öğrendiğim verilere göre benzini 1.45 tl gibi bir rakamdan ihraç ediyolar.bunun karşılığındada 160 küsürlerden motorin ithal ediyolar buda cari açıkta çok büyük bir yer tutuyor.Ayrıyetten tüpraş tamamen özel bir kuruluş değil.yüzde 50 devlet payı devam etmekte.çama yönetim koçta. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201313 yıl comment_154574 Tamam iste tam olarak bu yazdigini seyden dolayi kaliteli motorin uretimini saglamalari lazim. Cari acik benim degil devletin problemi. Benden fazla fazla aldigi vergi ile zaten o 15 kurusu oder. Ki yazdiginiza gore 7.5 kurusu benim cebimden cikacakmis. Bahsi gecen sizlanmanin nedeni oteki tarafa dusen 7.5 kurus.. Ki o benim hicmi hic problemim degil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 23, 201313 yıl comment_156185 23.03.2013 KKTC akaryakıt fiyatları 95 oktan 3.15 97 oktan 3.25 dizel 2.97 Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 201313 yıl comment_157305 Akaryakıta BÜYÜK ZAM geliyormuş. Benzinin litresine 1 TL, mazota 1.5 TL ZAM YAPILACAKMIŞ. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 1, 201313 yıl comment_157307 Akaryakıta BÜYÜK ZAM geliyormuş. Benzinin litresine 1 TL, mazota 1.5 TL ZAM YAPILACAKMIŞ. Evet ama yetmez, bence iki misline çıkmalı... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın