Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus'un Gözleri Kapkara Oldu.


Önerilen Mesajlar

Bu defa araç sahibinin kanına girdim ve kapkara gözlü bir focus hayalimi gerçekleştirdim.Gözlerinin içinede kalp koydum akşam cidden çok güzel bakıyordu.2 tane mercekten süzülen ışık başka bişi yok.Çok can yakacak çok.

Ön işlemler far tasından alınan kesişme çizgisi,mercek için oyuk açma,mercek hizalaması ve sonra mercek kapagı.Yine sürahi kullandım bu defa elim alıştıgından tam mercek sıgacak şekilde oldu ve gittikce daha düzgün oluyor,önceki montajlarımdaki küçük basit hataları tekrar etmeden daha güzel yapılmış bir işçilik ortaya çıkıyor.Uğraşmak son derece zevkli ve bir kadarda çok yorucu.Hele zımpara kol kalmıyor.Boyama işide oldukca sabır istiyor bu sürahiyi ışık süzülmesi bu defa yok denilecek kadar azdı.

Araç sahibi arkadaşımız far üzere oldukca koyu renkte folyo çekmiş.Far içi çıplak gözle bile cidden zor görünüyordu.Folyoyu mercek sonrasıda sökmeye niyeti yoktu.Son anda gel şunun uzun hüzmeyi siyah yapayım folyolu halinden çok daha güzel durur.Nasılsa bi-xenon olacak.Uzunlarda yine aktif olacak ama uzunlarda folyolu hali gibi ışık alırsın dedim onay alınca uzun hüzme kısmınıda siyaha boyadım.

Yine Bosch bi-xenon mercek kullanıldı.Mebla sıkıntısı oldugu için H7 ampul balast seti kullanıldı.D1s ampulü örnek alarak yön çentiği açtım ampulün daha önceden kötü tıraşlanmış,zor olmadı güzelce ege kullanarak fazlalıklar alındı ve sıkıca oturtuldu sonra vida deliklerine çentikli pul yapıp ampule baskı uygulatıp vidalar ile sabitlendi.İlerde kolay şekilde istenilen ampul türü kullanılabilir.

Buradan şunu aktarayım halojen ampul alırken dikkat edin adı sanı belli olmayan ucuz ampullerden uzak durun kesişme çizgisi alırken far üzerindeki inwells 100watt mavi boyalı beyaz ışık veren ampul takılıydı arkadaşımız aldıgında varmış.Ne yaptıysam kesişme çizgisini asla net alamadım berbat ötesi bir görüntü vardı,elimdeki Philips ampulü taktım ve işte net bir çizgi bu diyerek işlemimi bitirdim.Üstüne üslük filmi kaldırınca bir acı gerçekte ortaya çıktı bu ampul aşırı ısı nedeniyle camda düzeltilmesi zor olacak kılcal çatlaklara yol açmış tırnagımla rahatca hisediyordum,hemde içten.Tavsiyem kesinlikle kullanmayın.Tesisatada zarar her şeye zarar.

Ampul yerleşimi.

15.jpg

Meşhur sürahimizden oyularak yapılmış kalp işlemeli kapagımız.

4.jpg

14.jpg

5.jpg

Tas çerçeve kopmple siyah olunca hiç bişi gözükmüyor.ama canlı hali gerçekten çok güzel oldu benim düşünceme araç sahibi arkadaşta onay verdi.

13.jpg

12.jpg

6.jpg

7.jpg

Araç üzerindeki ilk halleri.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Duvar resimleri.

9.jpg

Uzunlarda 80watt narva H1 ampul vardı yine takılı iptal etmedim.Uzunlarda halojen ampul bi-xenon beraber yanıyor.

8.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yukardan ovacık göbeğinden aşagı salınınca sağdaki inşaat sonrasında yol genişliyor ya tam o düzlükte sağa sokak giriyor,köşedeki yeni binanın arkasındaki sanırım gecekondu duvarı.Arada kalıyor görmemen normal.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sürahiyi kesmesi oldukca zor.Matkap ucuyla yan yana delerek ve sonra yine matkap ucu ile çürüterek kesiyorum.1 tanesi yaklaşık 1 saatimi alıyor.Abs,melamin tarzı gibi değil.Abs yumuşak olur,melaminin kesmek çok zor.Isı testlerini yapıyorum en son Linea için yaptıgımda 12 saat xenon ampul çalışır vaziyette testini yaptım sorun yok.Pleksi tarzında yapısı var ve 3mm kalınlığı var.

Koray hevesini alayım istersen :claps:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.