Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Elektrikli Araçlar

Mertol Kip

Önerilen Mesajlar

Tesla ile Alanya yaptım geldim. 

Gidiş 825 km, 100 km de 12 kW ort. tüketim. 5 mola (2 ihtiyaç, 1 yemek , 2 şarj) 12 saat

Geliş 837 km, 100km de 13.5 kW ort. tüketim. 5 mola (2 ihtiyaç, 1 yemek , 2 şarj) 12.5 saat (dönüşte biraz trafik vardı İstanbul girişi) 

Aslında çocukların İkbal ısrarı olmasa 1er mola eksik 15-20 dk daha kısa sürerdi. 

Gidişte de gelişte de Tesla Kütahya ve Isparta'da 20-30 dk şarj molası verdim. Biraz daha kısa şarj molası verebilirdim ama varışta daha fazla enerji kalsın diye biraz uzattım. Gidiş geliş km farkı da dönüşte teslalara girmek için ekstra yol yapıyorsun, gidişte ise ekstra yol yapmadan direk giriyorsun, ondan oldu

Beklediğimden çok daha konforlu oldu yol. Motor sesi  ve lastik sesi olmamasi dolayısıyla ( bunların lastikleri ekstra sessiz ya). Hiç yorucu olmadı vallahi. 

Yalnız Tesla otopilotu sorunlu. Yolun çoğunda gaza basmak  zorunda kaldım. O biraz zahmetli oldu 

Mesela Aksu-İsparta arası devlet yolu , hız sınırı 90 km. Benim otopilot hız ayarı mevcut hız olmasına rağmen, 90 la giderken otopilot açtığımda araba orada hız sınırını 50 görüyor ve 50 ile gitmeye karar veriyor. Mesela hız sınırı 110 olan yol yaya geçidi var hız sınırı 50 ye iniyor ama tekrar 110 tabelası yok. Araba artık tüm kalan yolu 50 ile gitmeye çalışıyor. 

Neyse beklediğimden rahat oldu. 

IMG_20260526_100534.thumb.jpg.f4ece19615373920cdf981669df7888f.jpg

IMG_20260528_210104.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.