Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 20197 yıl comment_492428 Arkadaşlar Merhaba 2014 model titanium x 1.6 dizel Focus aracımın istanbul şartlarında ısısı 90 derece olmuyor hep 65,70 bandında sürekli gidip gidip geliyor daha aracın can açtığını görmedim arac yeni aldım bu arada termostat su kontrolü radyatör temizliği hepsi yapildi sizce neden bu şekilde yapıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 20197 yıl Yazar comment_492430 30 km 40 dk hatta 1 saat Ocak 6, 20197 yıl Saim Cerit tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 20197 yıl comment_492435 Süreden ziyade yaptığınız yol boyunca ortalama hızınız kaç kmh ? Benim ortalama hızım 18-20 kmh arasında değişiyor ki çok düşük bir değer bu. Son 1,5 aydır havalar ciddi derecede soğuk. Bu şartlarda benim de dizel aracımın motoru ısınmakta güçlük çekiyor, güçlük çektiği gibi 80-85 derece sıcaklığa gelse de hızım biraz düşmeye başlayınca tekrar 60-70 derece arasına iniyor. Genellikle yapılan km'nin çokluğundan ziyade ortalama hız, yani çoğunlukla düşük hızlarda yapılan yolculuklar da motorun ısınamamasını, ısınsa bile hemen sıcaklığın düşmesini tetikleyebiliyor. Ocak 6, 20197 yıl Cenk Demirel tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 20197 yıl comment_492438 Termostat açık kalıyor olsaydı sadece geç ısınırdı ama yine de 85-95 santigrat dereceye dediğiniz zaman aralığında çok rahat ulaşırdı. Isı müşüründe sorun olabilir değeri yanlış okuyor olabilir ve fanı erken açıyor olabilir. Fan açma durumunu kontrol edin. Gerekirse kapalı otoparkta rölantide 10 dakika çalıştırıp ısıyı ve fanı takip edin. Ocak 6, 20197 yıl Alper Sakallı tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 6, 20197 yıl comment_492439 4 dakika önce, Alper Sakallı yazdı: Gerekirse kapalı otoparkta rölantide 10 dakika çalıştırıp ısıyı ve fanı takip edin. Durduğu yerde yarım saat de kalsan ısınması çok zor dizelin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl comment_492447 7 saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Durduğu yerde yarım saat de kalsan ısınması çok zor dizelin. Üstat, Fanı erken açıyor olabilir. Kapalı otoparkta üşümeden 10 dakika fan açma durumunu kontrol etsin. 10 dakika çalışıp ısınmayan motor yoktur. Dizel benzin hybrid... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl comment_492452 Okulla ev arası Ankara'da 16 km idi, yaklaşık 20 dk sürüyordu, kapalıda da dursa açıkta da dursa okulda arabadan inip o hararet ibresinin hareket etmemişliğini görmüşlüğüm çok var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl Yazar comment_492460 değerli arkdaşlar hepinize cevaplarından dolayı çok teşşkür ederim sorulara gelcek olursak aracın önüne gazete koydum ısı yükseldi araçta aktif ön ızgara yok galiba fan erken açmıyor hatta daha fanın açtığını bile görmedim araçta o kdar beklememe rağmen termostat sıfırı ile denendi yine durum aynı en son usta su deposunun üzerinde iki tane delik var birisi boş du acaba dedi daha önce tamir edenler bu hortumu kırmış da takmamış dedi termostatta yeri var oraya aldı hortumunu taktı diğer ucunu da su deposuna taktı yine aynı uzun yolda gittim 110 140 km hızla da gittim ısı yükselmiyor devir daime kadar bakıldı havası alındu tüm kaleriför motor radyötör sistemi yıkandı cihazla araç aynı içini fırın gibi ediyor ısı 6 ın üerindeki çigide kalıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl comment_492462 gauge menüyü açıp seyir halinde takip edin daha net sonuçlar alırsınız ... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl Yazar comment_492463 nasıl açılıyor menü araç makyajlı kasa Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl comment_492464 3 dakika önce, Saim Cerit yazdı: nasıl açılıyor menü araç makyajlı kasa forumda arama yaparsanız gauge menü diye aradığınız bilgiye ulaşırsınız ... --9 dakika sonra eklendi-- 13 dakika önce, Saim Cerit yazdı: nasıl açılıyor menü araç makyajlı kasa Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl comment_492485 6 saat önce, Mertcan Çelik yazdı: Okulla ev arası Ankara'da 16 km idi, yaklaşık 20 dk sürüyordu, kapalıda da dursa açıkta da dursa okulda arabadan inip o hararet ibresinin hareket etmemişliğini görmüşlüğüm çok var. 16 km yolda motor suyu ısınmıyorsa termostat açık kalmış demektir üstadım. 1.0'lar emisyon ve verimlilik açısından motorla birleşik egzoz manifoldu tasarlayıp, motor suyunu buradan geçirerek motorun hemen ısınmasını sağlamışlar. Benim aracım dış hava sıcaklığı +13 derece üzerindeyken 1.5 kilometrede ısınmış oluyordu. Şuan sıcaklık +3 derece ve 2.5 - 3 km yol yapınca ısınıyor arkadaşlar. Isınmışdan kastım da 85-90 derece, hararet göstergesinin orta çizgisinin ucu. Referans olabilir diye bilgileri paylaşıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl Yazar comment_492490 termpstat açık kalsa fan çalışması gerekmez mi benim araçta fan çalışmıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 7, 20197 yıl comment_492491 Bir saat önce, Alper Sakallı yazdı: 16 km yolda motor suyu ısınmıyorsa termostat açık kalmış demektir üstadım. 1.0'lar emisyon ve verimlilik açısından motorla birleşik egzoz manifoldu tasarlayıp, motor suyunu buradan geçirerek motorun hemen ısınmasını sağlamışlar. Benim aracım dış hava sıcaklığı +13 derece üzerindeyken 1.5 kilometrede ısınmış oluyordu. Şuan sıcaklık +3 derece ve 2.5 - 3 km yol yapınca ısınıyor arkadaşlar. Isınmışdan kastım da 85-90 derece, hararet göstergesinin orta çizgisinin ucu. Referans olabilir diye bilgileri paylaşıyorum. Mertcanın yazdığı dizel, benzinli zaten hızlı ısınıyor. Benimde 10 kmlerde ibrenin oynamadığı olmuştur. Hele yokuş aşağı inerken soğur bile. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın