Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl Yazar comment_492600 bilgilendirmeler için çok teşşekür ederm anahatarsız çalıştırma olanlarda guego menuye nasıl alıyoruz aracı Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl comment_492604 1 saat önce, Alper Sakallı yazdı: Tamam Hocam. Bu dediğiniz serideki dizel motorlar geç ısınıyor. Sorun yok. Diğer sayfada yazdığım model araçlarımın hepsinde ev-iş arası 8km'lik yolun yarısında motor tamamen ısınmış oluyordu karlı hava dahil. Üstelik araç çabuk ısınsın diye de basmıyordum. İlk 500 metreyi aracın rölantide verdiği kendi gazla götürüyordum. Yani neymiş ezber değilmiş. Saygılar Çabuk ısınma dediğimiz kaloriferinin sıcak üflemeye başlaması mı yoksa motor sıcaklığının yükselmesi mi acaba? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl comment_492605 47 dakika önce, Saim Cerit yazdı: bilgilendirmeler için çok teşşekür ederm anahatarsız çalıştırma olanlarda guego menuye nasıl alıyoruz aracı Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl comment_492606 07.01.2019 - 15:06 tarihinde, Alper Sakallı yazdı: 07.01.2019 - 15:06 tarihinde, Alper Sakallı yazdı: 16 km yolda motor suyu ısınmıyorsa termostat açık kalmış demektir üstadım. 1.0'lar emisyon ve verimlilik açısından motorla birleşik egzoz manifoldu tasarlayıp, motor suyunu buradan geçirerek motorun hemen ısınmasını sağlamışlar. Benim aracım dış hava sıcaklığı +13 derece üzerindeyken 1.5 kilometrede ısınmış oluyordu. Şuan sıcaklık +3 derece ve 2.5 - 3 km yol yapınca ısınıyor arkadaşlar. Isınmışdan kastım da 85-90 derece, hararet göstergesinin orta çizgisinin ucu. Referans olabilir diye bilgileri paylaşıyorum. --2 dakika sonra eklendi-- 21 dakika önce, Kerem Bozdoğan yazdı: Çabuk ısınma dediğimiz kaloriferinin sıcak üflemeye başlaması mı yoksa motor sıcaklığının yükselmesi mi acaba? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl Yazar comment_492607 reset tuşu neresinde aracın ben biraz yabancıyımda konuya birde frene basmadan mı basacağız Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl comment_492611 19 dakika önce, Saim Cerit yazdı: reset tuşu neresinde aracın ben biraz yabancıyımda konuya birde frene basmadan mı basacağız Direksiyonda. İlgili konularda yazılmış/sorulmuş olabilir ayrıca yukarda video da vardı biraz inceleyin göreceksiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl comment_492621 Şöyle ufak bir paylaşım da yapabilirim 1.6 tdci için.. Tamamı şehir içi olmak üzere ara ara toplamda 120 km yol yapmışım. Bu 120 km yol boyunca hararet sıcaklığını sadece 1 kez 90 derece seviyesinde gördüm ki hararet ne zaman yükselecek gibi olsa yol şartlarından dolayı ibre yine düştü. 120 km şehir içi kullanımının hepsi %82 soğuk motorla Ortalama hız dramatik seviyede Tabii tüm bunlarla beraber tüketim de benim sürüş ortalamalarımın üstünde Velhasıl, 1.6 psa dizeli aşırı soğuk havayı, bunlara ek olarak düşük ortalama hızı ve kısa mesafeli kullanımları hiç sevmiyor. Bu şartlarda hararet hemen hemen hiç bir zaman ideal seviyesine ulaşamıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl comment_492624 07.01.2019 - 15:06 tarihinde, Alper Sakallı yazdı: 16 km yolda motor suyu ısınmıyorsa termostat açık kalmış demektir üstadım. 1.0'lar emisyon ve verimlilik açısından motorla birleşik egzoz manifoldu tasarlayıp, motor suyunu buradan geçirerek motorun hemen ısınmasını sağlamışlar. Benim aracım dış hava sıcaklığı +13 derece üzerindeyken 1.5 kilometrede ısınmış oluyordu. Şuan sıcaklık +3 derece ve 2.5 - 3 km yol yapınca ısınıyor arkadaşlar. Isınmışdan kastım da 85-90 derece, hararet göstergesinin orta çizgisinin ucu. Referans olabilir diye bilgileri paylaşıyorum. Evet çok mantıklı. Benimde aracım dizel focus sabah 2 derecede yaklaşık 5-6 km yapınca hemen hemen çalışma sıcaklığına ulaşıyor. Aksi halde zaten ufak veya büyük sıkıntı başlamış demektir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8, 20197 yıl comment_492633 5 saat önce, Alper Sakallı yazdı: Tamam Hocam. Bu dediğiniz serideki dizel motorlar geç ısınıyor. Sorun yok. Diğer sayfada yazdığım model araçlarımın hepsinde ev-iş arası 8km'lik yolun yarısında motor tamamen ısınmış oluyordu karlı hava dahil. Üstelik araç çabuk ısınsın diye de basmıyordum. İlk 500 metreyi aracın rölantide verdiği kendi gazla götürüyordum. Yani neymiş ezber değilmiş. Saygılar ezbere konuşma kısmı yokuş inerken soğuma içindi. aynı mesajda verdiğim örnekte benzinli a4 Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın