Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yüksel Nogay

Üye
  • Toplam İleti

    31
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yüksel Nogay tarafından yazılan her şey

  1. Anladığım kadarıyla titreşim 25/30 binde başlıyor.
  2. Maalesef takoz kronik sorun özellikle 1.6 tdci de. 1.5 pek duymadım.
  3. Eger önemli buluyorsanız Viskozite indeksi en yüksek olan yağ veya yağların en başında liqui moly special tec F geliyor. Açıklamalarda 179 olduğu belirtilmiş.
  4. Liqui moly kendi sitesinde yağlarını tam sentetik ve sentetik teknolojili diye sınıflandırarak ayırmış. Yani sentetik teknolojili ayrı yağ, tam sentetik ayrı. %100 sentetik olmayanlarda konvansiyonel yağların karışımı var. O yüzden sentetik bazlı veya teknolojili diye kelime oyunları var. Miş muş değil şirketin kendi sınıflandırması. Sadece wss913 e bakarak yağ kalitesi belirlenmez. Birçok faktör kaliteyi dayanıklılığı değiştiriyor, rastgele yağ alınmamalıdır.
  5. Petrol ofisi maxima fm 5w30 ford için ürettiği Wss 913 d onaylı yağ var. Hem de tam sentetik olduğu belirtilmiş. Kullanan varmı? Yorumlayacak olan? --23 dakika sonra eklendi-- Arkadaşlar yağ alacaklar için bilgi vereyim. Fully sentetik yazanlar yine de katkiliymis. Piyasada ford spec. uygun onaylı olan bir tek motul %100 sentetik olduğu görülüyor. Motul econergi olan. Diğerleri sentetik teknolojili diye kelime oyunları var. %100 değil yani. Ortalama %30 katkı karışım bulunuyormuş. Liqui moly de öyle ama special tec f yağı forda tam uygun. (Tam sentetik değil) dpf uyumu vardır diye belirtilmiş.
  6. Evet çok mantıklı. Benimde aracım dizel focus sabah 2 derecede yaklaşık 5-6 km yapınca hemen hemen çalışma sıcaklığına ulaşıyor. Aksi halde zaten ufak veya büyük sıkıntı başlamış demektir.
  7. Arkadaşlar yeni alınan araçlardaki std. garanti kapsamındaki parça veya bölümler tam olarak hangisi?
  8. Teşekkürler ederim. Ford birçok yönden etkileyici araç. Yol tutuş kasa sağlamlığı, şıklığı sportif atik olması vs. gibi fakat, Yüzbin km. yi bulmadan çok önce başlayan sızıntılar, terletmeler vs gibi kronik sorunları giderilse ve mekanik kalitesindeki biraz daha artırılabilirse, seviyesine ulaşabilecek araç zor bulunur zaten. Baktığım incelediğim kadarıyla, kullanılan metal materyal kalitesi biraz düşük. En önemli sorun bu sanırım. Neye göre derseniz mesela Honda veya Toyota Mitsubishi ye göre. Ama Emsal bir Vw ve Opel gibi araçlardan da şuan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
  9. Focus motor alt kısmında biraz yağ damlaları olduğunu farkettim. Azar azar eksiltiyordu. Sonra baktık ki krank bölgesinde küçük tapalardan birinin olmadığını gördük. Ya hiç takılmamış yada düzgün takılmadığından düşmüş. Araç 13 bin km civarında. Garantiden direkt gereken yapıldı ama düşündürücü maalesef. Toyota da 500 bin km. yapmış sorunsuz ve damla sızıntı yapmamış motorları düşününce insanın biraz canı sıkılmıyor değil hani.
  10. Servisin castrol edgeyi sisteminde müsade ettiğini ilk defa duydum. Gecenlerde bir yetkili servisçi fmy ve castrol mag start stop olan 913D onayini karşılayan yağı koyabiliyoruz demişti. Onlarin disinda müsade etmiyoruz dedi --27 dakika sonra eklendi-- Deniliyor ki edge/esp daha pahalı(bunları seçin demiyorum). Halbuki tam tersi bu yağlar serviste konulup fatura edilenden çok daha ucuz. Mesela ben edge yi 150 civarına almıştım, servisteki yağın litresi yanlış hatırlamıyorsam 40/50 aralığı idi.Dolayısı ile daha pahalıya geliyor. Bence yinede 913D onaylı yağ kullanılmalı. Mesela liqui moly F 5/30 forda özel üretilmiş tüm onayları olan yağ var. 5 lt 150 civari idi. O da sonucta cok daha kaliteli ve daha uygun.
  11. Evet saatteki ortalama tuketim. Tabi oradaki rakam dogru bir veriyse.
  12. Focus 3 mca 115 bg Motor çalışma sıcaklığında ve farlar vs. Kapalı iken anlık tüketim ekranda 0.4 l/h. Klima açıldığında tuketim 0.9 l/h gosteriyor. Biraz fazla gibi geldi bana. Motor marş yapılıp ilk çalışmaya başladığında klima açıldığında da tüketim 1.1/1.2 l/h değerlerine yukseliyor.
  13. Yol bilgisayarının gösterdiği değer doğruluğu konusunda düşünceniz nedir? Mesela benim 5.2 tüketim once 5 sonrada 4.9 da kaldı. Sabit. Acaba doğrumu?
  14. Liqui moly nin 5w30 special tech F adında wss913D şartname ve focus'un tüm onaylarını karşılayan bir yağı var. Ford için üretilmiş. Önümüzdeki bakıma onu kullanacağız. Motul ile beraber hatta daha da kaliteli bir yağ olduğu hakkında görüşler var. Bende buna katılıyorum. https://products.liqui-moly.com/special-tec-f-5w-30-5.html
  15. Cihazların güvenilirliği yok o yüzden aşağı yukarı basılan havayı kabulleniyoruz. 31 basılıyor sözde ama her lastikçi cihazı farkli
  16. Ekranda 4.9 lt/100 galiba normal 115 lik dizel
  17. İntercooler arasogutucu turbonun bastığı hava sıcaklığını düşürerek büzülmesine ve küçük hacme daha fazla hava dolmasını sağlar. Böylece silindir içine daha çok hava basılmış olur, bu da sıkıştırma basıncının artmasını dolayısı ile patlama basıncını arttırır bu da motor gücüne direkt etki demektir.
  18. Bu tür konular daha çok ilgimi çekiyor, aracın belli bir zaman sonra durumu ve sıkıntılarını okumak güzel. Benim araştırmalarıma göre şikayet konularından biri 80/100 bin olduğunda motordaki çeşitli yerlerden yağ sızıntıları olması, terletmeler vs. Toyota Corolla dizellerde bu sıkıntı çözülmüş. Çok daha uzun süre kullanım sonrasında bile terletme pek yok.
  19. Mevcut Focus 3.5 da gördüğüm en büyük sıkıntı iç hacim ve bagaj hacmi. Onun haricinde piyasadaki en iyi araçlardan biri. Yeni araçta ön kısım da pek büyük fark, değişim goremedim. Arka kısmını piyasadaki başka araçlara benzetmişler. İç kısım biraz daha rahatlamış görünüyor. Tek onemli fark bu bence.
  20. Bende öyle yaptığımı düşünüyorum. Koydurdugum yağı not ettirdim. Faturasını da ekledim. Sonraki bakımı 12000 civarında km daha yaptıktan sonra yaptırıp. Arastiriyorum eğer tam sentetik ise Motul 8100 eco-nergy sartnamelere de uygun olan yağ koyduracam inşallah.
  21. Karalamış olmayız, öyle bir durum da yok, varil yağı koymak iistememek benim hakkım. Son araştırmalarıma göre Shell ve Motul markalarının şartnameleri karşılayan yağları var. Kutu üzerlerinde 913c ve d belirtilmiş. Başta Motul olmak üzere ikisinden biri bir dahaki bakımda tercihim olacak. Yine kendim götürüp değişimini yaptıracağım. ??
  22. ☺️ İşte onu diyorum bu işler çok değişken, yarın bir de bakmışsın edge veya mobil ESP şartnameyi karşılayıvermiş. Şiddetle tavsiye edilir olmuş. Ondan sonra yazarız buralara ?
  23. Önceden Castrol kullanan ford ve servisler, hatta Castrol tavsiye ibareli parçalar dan sonra durum nasıl bu hale geldi?? Ozaman uygundu da şimdi mi uygun değil. Demekki istenildiğinde istediğin şirketle anlaşılabiliyor. Ekonomik çıkarlar ne ise o şartnamelere uygun hale getirilir. Politik diye kasdettigim bu. Bu arada evet şartnamelere uygun olan yağ dışarda daha uygun fiyata satıldığını düşünüyorum. Örnek vermiştim şartnamelere uygun yağ Castrol vs. 100 TL civarında.
  24. Uygun değil gibi görünmekte fakat bu işler politik, Motul, edge ve mobil yağları guzel. Servis yağı pahalıya geliyor. Servis dışı alınabilecek 913c uygunluğu olan yağlarda 100 TL civarında. Sonuçta servisteki varil yağdan daha uygun fiyatta.
  25. Psikolojim servisteki varil yağına 150/200 tl vermeyi kaldirmadi. Yağımı dışardan castrol edge(150tl) alip kattırdım, servise not aldırdım.Hayırlısı bakalım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.