Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Aracın Kalkışta Sallanarak Kalkması

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

Sağ takozda hafif yağlanma var.O değişecek yani.Ama diğer takozlar gözükmediği için durumlarını bilmiyorum.Bayram sonrası sağ takozu değiştircem.Diğerlerinede baktıracam.

motor kulağı hocam... ihmal etme diğerlerine yük fazla biniyor onları da zorluyor...ben yaşadım o sorunu focus MK2,5 kasa da orjinali 270 tl  bilgin olsun...

Yanıtlama zamanı:
11 saat önce, Mehmet Çallı yazdı:

Forscan'da gaz pedalı kalibrasyonu yapılıyor mu? Yapılıyorsa yapalım.Gaz pedalını neden dozlayamayalım.Araba cins işte ?

Evet yapiliyor. Kalibrasyon degerlerini sifirliyor ve kendi kendine tekrar yapiyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
1 saat önce, Servet Ö. yazdı:

Evet yapiliyor. Kalibrasyon degerlerini sifirliyor ve kendi kendine tekrar yapiyor.

Enjektör kalibrasyonu yapmakta vardı kafamda ne zamandır.Araca toptan kalibrasyon yapayım en iyisi ?

Yanıtlama zamanı:
15 dakika önce, Mehmet Çallı yazdı:

Enjektör kalibrasyonu yapmakta vardı kafamda ne zamandır.Araca toptan kalibrasyon yapayım en iyisi ?

Teker teker yap. Hepsini birden yapma.

Yanıtlama zamanı:

Bana baskı balata olabilir geldi. Bazı arkadaşlar da motor kulağı demiş. Bana kalırsa motor kulaklarını her bakımda kontrol ettirin. Sürüş konforunu, motorun performansını kötü etkiliyor. Direksiyonun sallanması, aracı çalıştırır ya da kontağı kapatırken motorun normalden fazla sallanması ile anlaşılabilir. Değiştirmesi de uzun bir işlem değildir. 

Yanıtlama zamanı:
18 saat önce, Servet Ö. yazdı:

Yahu yanlis anlamayin ama siz gaz pedalini dozlamayi beceremiyor olmayin?

Bunu sürekli kullanmayınca algılama şansınız yok zaten. Günlük kullanımda da en ufak bir sorun yok esasında. Ama 1. vitesin yavaş kaldığı, 2. vitesin de rolantide baygın kaldığı anda, hafif gaza basıp atıyorum 100 d/d kadar devir vermek istediğimiz zaman bu sorunu yaşıyoruz. 

Ya da şöyle açıklasam daha doğru olacak. 

TDCİ Motor rolanti devrinde değil de, hafif bir gaz vererek hareket ediyor. Kalkış olsun, gaza basmadan hareket ederken olsun normalde 650 d/d da çalışıyorsa motor, ihtiyacına göre 1000 d/d ya kadar kendisi gaz verebiliyor. Bunu da sanıyorum ecu ayarlıyor. Sıkışık trafikte aracın kendi verdiği devirde hızınız biraz yetersiz kalıyorsa, yani ecu biraz gaz vererek devri 850 d/d da motoru çalıştırıyorken hızınız öndeki araçtan düşük kaldığında siz hafif bir gaz vermek istersiniz ve devri 950-1000 d/d ya getirip hareket etmek istersiniz ya. İşte o sırada motor bir gaz veriyor, bir gazı bırakıyor. Bunu da gayet sert bir şekilde yapıyor ve bence motoru tekliyormuş gibi algılıyoruz sanki. Ayrıca bunun için hareket etmenize de gerek yok. Araç rolantide çalışıyorken (atıyorum 650 d/d) siz bu motorun devrini 800-900-1000 gibi bir devirde sabit tutamıyorsunuz. Çünkü gaz pedalının dozajlamasında bir problem var. Ama 1100 d/d ve devamı devirlerde de istediğiniz kadar sabitleyebiliyorsunuz. 

Yani bizim beceriksizliğimizle alakalı değil sanıyorum. ???

Yanıtlama zamanı:
05.06.2018 - 20:04 tarihinde, Servet Ö. yazdı:

Gaz pedali kalibrasyonunu forscan vs gibi bir programla sifirlayin derim. Onca zaman 1.6tdi kullandim boyle bir problem gormedim. Yahu yanlis anlamayin ama siz gaz pedalini dozlamayi beceremiyor olmayin?

Keşke bahsettiğin gibi dozlamayı beceremiyor olsam.Suçun bende olmasına bile razıyım.Hatta ben bile kendimde galiba sorun diye düşünüyorum.Ama 6 sene focus 2 dizel kullandım böyle bir sorunum olmadı.İş yerinde transit kullanıyorum onda da sorun yok.Ara sıra hanımın aracını kullanıyorum gayet normal bir şoför gibi mutlu mesud yol gidiyorum.

Benim araçtaki sıkıntı dur kalklı trafikte kalkış yaptın ayağını gazdan çektin ve hala 1. veya 2. vitestesin ve tekrar gaza bastın sonra silkme veya sert bir kalkış yapıyor.

Servisin söylediği ise aracın motoru çok güçlü olduğu için böyle saçma sapan hareketler yapabilirmiş.İyiki diyorum st veya rs almamışım.

Yanıtlama zamanı:
35 dakika önce, Süleyman Özen yazdı:

Servisin söylediği ise aracın motoru çok güçlü olduğu için böyle saçma sapan hareketler yapabilirmiş.İyiki diyorum st veya rs almamışım.

Serbest atis kurallari islemis.

Yanıtlama zamanı:

Yanlış hatırlamıyorsam servise götürüp güncelleme yaptırmıştım. Sonrasında bitti. Bir daha yaşamadım. İlk kalkışta ayağını debriyajdan hızlı çekmişsin kavrayamamış gibi silkeliyordu. 

Bununla ilgili başlığı bir okuyun derim. Güncelleme ile çözmüşüm. ? 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.