Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

MCA Geri Görüş Kamerası Montajı

Semih O.

Önerilen Mesajlar

• 1 ay sonra...
21.07.2025 - 12:50 tarihinde, Yaşar Yüce yazdı:

Yukarıda bahsettiğim 3 adımı uyguladım ve kameradan görüntü aldım. @Semih O. Teşekkür ederim sağ olun.

Kamera orjinal değil çinden geldi 1416 tl ye, orjinal kamerayı maliyeti açısından gerek görmedim orjinal olsa iyi olurdu ama benim için görüntü olması yeterli. 

konuyu tam anlayabilmek için teyit ettirmek istiyorum affınıza sığınarak;

1. adımda sistemin geri görüş özelliğini aktive ediyoruz

2. adımda kameranın elektrik gücünü geri vites lambasından ya da sigortasından alıyoruz

3. adımda (ki en çok muğlak olan adım) kamera sinyal kablolarını bağlıyoruz sokette bulunan 34, 35 pine

fakat bu bağlantıda + - olayı var mı?

bir de bagaj kısmında 3,5 titanium kasalarda tesisat olduğu söyleniyor, bagajdan ön tarafa kablo çekmek yerine bu tesisata bağlantı yapılamıyor mu?

ve multimedianın olduğu ön paneli sökmek zorunda mıyız? sokete bağlantı olacağından sökülmemesi lazım ama bi konuda sökülmesi lazım yazılmış yukarıda..

son olarak bağlantı sonrasında yön çizgileri aktif oluyor mu? (orjinal olmayan kamera kullanırsak)

ve son, bagaj düğmeli kameraları tavsiye eder misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, Ekrem G. yazdı:

konuyu tam anlayabilmek için teyit ettirmek istiyorum affınıza sığınarak;

1. adımda sistemin geri görüş özelliğini aktive ediyoruz

2. adımda kameranın elektrik gücünü geri vites lambasından ya da sigortasından alıyoruz

3. adımda (ki en çok muğlak olan adım) kamera sinyal kablolarını bağlıyoruz sokette bulunan 34, 35 pine

fakat bu bağlantıda + - olayı var mı?

bir de bagaj kısmında 3,5 titanium kasalarda tesisat olduğu söyleniyor, bagajdan ön tarafa kablo çekmek yerine bu tesisata bağlantı yapılamıyor mu?

ve multimedianın olduğu ön paneli sökmek zorunda mıyız? sokete bağlantı olacağından sökülmemesi lazım ama bi konuda sökülmesi lazım yazılmış yukarıda..

son olarak bağlantı sonrasında yön çizgileri aktif oluyor mu? (orjinal olmayan kamera kullanırsak)

ve son, bagaj düğmeli kameraları tavsiye eder misiniz?

1. adımda evet sistemin geri görüş özelliğini aktif edyoruz.

2. adımda elektriği bagajın sağ tarafında bulunan F29 kodlu sigortadan yaparsanız kamera gecikmesi çalışır daha iyi olur. Daha da açıklayayım elektriği eğer geri vites lambasından alırsanız ekrana görüntü geri vitese geçtiğinizde gelir geri vitesten çıktığınızda geri vites ışığı söndüğü için ekranda görüntü hemen gider. Ben geri vites lambasına bağladım ama sigortaya bağlayacağım müsait bir zaman bulduğumda. Kamera gecikmesi geri vitesten çıktıktan sonra bir süre daha kameranın aktif olup ekrana görüntü vermesini sağlıyor. 1. adımda kamera aktivasyonu yaptığınız zaman bagajdaki F29 kodlu sigortaya da kamera gecikmesi için kodlama yapılıyor ki bu da geri vitesten çıktıktan sonra bu sigortada bir süre daha elektrik olmasını sağlıyor.

Gelelim 3. adıma benim aracımda 2016 model titanium ama bagajda kamera tesisatı yoktu. Zaten ön yolcu tarafında konsol altındaki soketin çıkışlarıda boş bu da tesisatın arka tarafa kadar gitmediğini gösteriyor. Ben bagaj anahtarlı kamerayı hepsiburada dan aldım. Görüntü kalitesi çok iyi değil ve klavuz çizgileri yok. Multimedianın ön panelini sökmene gerek yok. Sadece ön yolcu tarafındaki konsolun altındaki kapağı sökünce soket görülüyor. Bu soketin 34. ve 35. (mavi + ve yeşil - kablo )pinlerinden kameranın bağlantılarını yapabiliyorsunuz. İsterseniz bu mavi ve yeşil kabloları soyup kamera kablosunu bu şekilde yapabilirsiniz. Soketin fotoğrafını aşağıya ekledim. Dediğim gibi siz ne tür bir kamera takacaksınız bilmiyorum belki sizin taktığınız kamerada yön çizgileri çıkabilir. Ayrıca siz kamera takarsanız ve görüntüyü burda paylaşırsanız görüntü kalitesine göre bende kameramı sizin taktığınızla değiştirebilirim.

WhatsAppGrsel2025-07-17saat19_22.44_7d67146e.jpg.e2af35536ddccfc997496e33d79070c1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.