Yanıtlama zamanı: Mart 12, 201214 yıl comment_53589 Ben şahsen ilk defa duydum arka sise kar lambası denildiğini. Denilmiyor zaten... Sisi lambaları 1991 yılında Almanya'da 60 km/h üzerinde hız yapan araçlar için zorunluluk haline getirildi. çoğu memlekette kullanım şartları da kanunen belli. Söz gelimi Almanya'da görüş mesafesi 50 m altına düştüğü takdirde ve sadece siste kullanılması serbest bırakılmış. ülkemizde kullanımı kanunda biraz daha geniş yorumlanmakta... 64.madde ışıklarla ilgili, maddelerine gelince: 64/1-a/1 Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkları yakmamak. 64/1-a/2 Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken, yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkları yakmamak. 64/1-a/3 Kuyruk ışıklarını, uzağı ve yakını gösteren ışıklar ile birlikte kullanmamak. 64/1-b/1 Sis ışıklarını, sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakmak. 64/1-b/2 Dönüş ışıklarını geç anlamında kullanmak. 64/1-b/3 Karşılaşmalarda ışıkları söndürmek. 64/1-b/4 öndeki aracı geçişlerde uyarı için kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkları devamlı süratle yakmak. 64/1-b/5 Yönetmelikte belirtilen esaslara aykırı olarak ışık takmak ve kullanmak. 64/1-b/6 Sadece park lambaları ile seyir etmek. Sis lambası mevzuatta da yerini almış: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/30363.html Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201214 yıl comment_53774 güzel abiler bu kadar teferruata gerek yok arka sis lambasının görevi sisli havalarda arkadan gelen araçlarda belirginliği arttırmak için konan bir lambadır eski tabiriyle şöyle; türk yapımı araçlara(şahin toros ,doğan 124 ve 3 basamaklı diğer seriler) sonradan ek tampon eklendiği için ve söz konusu ışığın ek tampona eklendiği için ve dolayısıyle ek tampona türk milleti karlık dediği için adı kar lambası olarak kalmıştır sanayinin yağını yutmuş egsoz dumanını solumuş herkesin bildiği tabirlerdir bunlar inanmayan ustasına sorsun (bu arada önceki yorumumda yanlış yazdığım için kafa karıştırmış biraz kusura bakmayın işlevi kar lambası olmak değil düzeltiyorum cümlenin devamını adı kar lambasıdır arka sislerin eski tabiriyle) Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201214 yıl comment_53779 güzel abiler bu kadar teferruata gerek yok arka sis lambasının görevi sisli havalarda arkadan gelen araçlarda belirginliği arttırmak için konan bir lambadır eski tabiriyle şöyle; türk yapımı araçlara(şahin toros ,doğan 124 ve 3 basamaklı diğer seriler) sonradan ek tampon eklendiği için ve söz konusu ışığın ek tampona eklendiği için ve dolayısıyle ek tampona türk milleti karlık dediği için adı kar lambası olarak kalmıştır sanayinin yağını yutmuş egsoz dumanını solumuş herkesin bildiği tabirlerdir bunlar inanmayan ustasına sorsun (bu arada önceki yorumumda yanlış yazdığım için kafa karıştırmış biraz kusura bakmayın işlevi kar lambası olmak değil düzeltiyorum cümlenin devamını adı kar lambasıdır arka sislerin eski tabiriyle) Yanlışların gelecek nesillere taşınmasını önlemek asli görevimizdir. Bu arada - niye ek tampon ekleniyor - ek tampona neden karlık adı veriliyor - sanayi tayfası niye bu kadar yakıştırma ve uydurma tabirler kullanıyor gibi sorular da aklıma gelmiyor değil... Not: Sanırım mesaj yazarken bir teferruat sınırlaması yok, ben istediğim kadarını yazarım, siz de faydalanacağınız kadarını okursunuz.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201214 yıl comment_53788 cem bey verdiğiniz bilgiler yararlıdır bu konuda bi problem yok paylaşımlarınız için teşekkür ederim ben şu an bir inşaat firmasında mali müşavirlik yapıyorum bundan önceki işimde hem hobimi tatmin etmek hemde para kazanmak amacıyla sanayide 100 m2 lik bir dükkanım vardı biz burda serdar bostancı ve kemal gamgam gibi türk motor sporlarına öncülük eden isimler dahil bütün MK2 yarışları için getirilen araçlara şase uyarlaması kasa içi güvenlik kafesi dodikli çamurluk imalatı ve araçların 4x4 çekiş sistemine elverişli olabilmesi için şaft kanalı gibi uyarlamaları imal ediyordum ayrıyetten tuning adına fiber ve abs bady kit uygulamaları ve motor performansı arttırıcı aliminyum hava filtre kanalları ve bilimum soğutma sistemleriyle alakalı markaya göre uyarlamaları imal ediyordum ben edindiğim bilgiyi okuyarak değil bizzat uygulayarak ögrenmiş bir kişiyim mevzuat bizim tabiikide sıkça başvurduğumuz bir merciidir çünkü binek araç uygulamalarıda yaptım çoğu kez tuvtürk standartlarına uygun halde yapabilmek için çaba sarfettim bu sebeple tabir edilen isimleriyle hareket etmek onların gerçek isimleriyle hareket etmekten daha kolay oluyor çunku işi okulda değilde sanayide ögrenmiş bi çok insanla işbirliği yapmak zorundasınızdır genelde eğitim mahrumu insanlardır bunlar ve anlıyacağı dilde konuşmanız gerekir işi yürümesi için ben şimdi burda size neden ek tampon yapıldığını anlatırsam siz bana arabanın icadına kadar soru soracaksınızdır eminim o yüzde sadece demek istediğim şudur ki; bu ürünlerin eski adı karlıktır.(halk dilinde) işlevi: kardan aracın tamponunu korumak için imal edilmiştir. her parçanın isminin kökü anonimdir sanayi ortamında kökü nerden gelmektedir bilinmiyor NOT:GEREKSİZ POLEMİK YAPMIYALIM BURASI BİLGİ PAYLAŞIM AĞIDIR SOSYAL PAYLAŞIM AĞI İçİN BAŞKA SİTELERE BAKMAK YEGANE öNERİMDİR... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201214 yıl comment_53798 NOT:GEREKSİZ POLEMİK YAPMIYALIM BURASI BİLGİ PAYLAŞIM AĞIDIR SOSYAL PAYLAŞIM AĞI İçİN BAŞKA SİTELERE BAKMAK YEGANE öNERİMDİR... Kesinlikle aynı fikirdeyim, ama bunu bağırmadan söylemeyi yeğlerim.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201214 yıl comment_53814 estağfurullah ne haddime bağırmak ben sadece dikkat çekmesi için öyle yazdım kendime hariç Saygımdan ödün vermem hiçbir zaman iyi akşamlar ... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 13, 201214 yıl comment_53913 kesinlikle öneririm.Trend görünümden çıkıp ghia donanımı gibi görünüm elde edebilirsiniz tabi orta çıtayı yani panjuru halletmek lazım Size tavsiyem sahbinden.com gibi sitelerde 50-60 TL arasında yan sanayi ürünler satılmakda güzel montaj ettikden sonra hiçbir sorun olmaz. 60 lira ürünlere verip 40 Liraya iyi bir işçiye taktırırsanız 100 Liraya bu işin içinden çıkarsınız.Nacizhane tavsiyem : sis farların ön camın yapiştığı yerlere silikon çekmek.Böylece içine hava alıp buhar yapmaz veya içleri sararmaz.Şunuda ekleyelim : güçlü ampuller kullanırsanız kısa sürede içleri sararması kaçınılmaz olur. Mart 13, 201214 yıl Emre V. tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın