Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Sürekli Bir Halde Patlayan Turbo Hortumu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar ,

Sizlere bir sorum olacak .

Ford focus 2011 model aracım var yaklaşık olarak 5 aydır neredeyse 5 sefer fotoğrafını yüklediğim yerden turbo hortumu ya patlıyor yada turbodan kendiliğinden çıkıyor gevsiyerek. .

Şimdi size sorum bu ;

1. Bu durum normal bir durum mu yoksa. Benim turbo hortumlarinda acaba bir tıkanıklık mi var hava akışında zorluk oldukça patlatıyor yada çıkıyor .

2. Turbo ya fazla mı yukleniyorim ki böyle sorun yaşıyorum.

3. Turbo ya fazla yüklenme ihtimalini varmı ? 

1514820612930.png

1514820577724.png

Yanıtlama zamanı:

selamlar 2 ay öncesine kadar dizel focusum vardı. böyle bir sorun yasamadım.gösterdiğin yer hava girişi.oradaki kelepçeyi değiştirmekle işe başla.sonrasında çıkacağını zannetmiyorum.turboya fazla yüklenme olayına gelince yüklensen bile turbo çıkışındaki hortumlar patlar (eğer eskidilerse).sürekli değil. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
19 dakika önce, Alp Kaya yazdı:

selamlar 2 ay öncesine kadar dizel focusum vardı. böyle bir sorun yasamadım.gösterdiğin yer hava girişi.oradaki kelepçeyi değiştirmekle işe başla.sonrasında çıkacağını zannetmiyorum.turboya fazla yüklenme olayına gelince yüklensen bile turbo çıkışındaki hortumlar patlar (eğer eskidilerse).sürekli değil. 

Tsk ederim . Yok patlayan hortum yenisi ile değiştiriyorum surekli ama yine hatayı veriyor. Bakiyim yarın kelepçeyi değiştirmekle başlayacağım

Yanıtlama zamanı:

Kelepçe değilde kaliteli veya orjinal parça kullanmalısınız üçel marka da olabilir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Van'da tek bu var öyle marka falan duymadım maalesef hocam

Yanıtlama zamanı:

egr selenoidi arızası da bu hotrumu patlatıyor. bilginize....

Yanıtlama zamanı:

patlama nasıl oluyor, hortum mu yırtılıyor? yoksa kelepçe mi atıyor?

orada vakum olduğu için kelepçe atması normal değil ama kelepçe fazla sıkıldıysa ya da deforme olduysa hortum yırtılabilir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Bir saat önce, İbrahim Dikmen yazdı:

patlama nasıl oluyor, hortum mu yırtılıyor? yoksa kelepçe mi atıyor?

orada vakum olduğu için kelepçe atması normal değil ama kelepçe fazla sıkıldıysa ya da deforme olduysa hortum yırtılabilir.

Hortum yirtiliyor. 

Yanıtlama zamanı:
8 saat önce, Uğur Şaran yazdı:

Hortum yirtiliyor. 

1- kelepçenin kenarlarında keskinlik olmadığına dikkat edin

2- orjinal hortum kullandığınızdan emin olun

3- kelepçenin sıkma torkunu spesifikasyonlara uygun miktarda sıkın, ne az ne fazla..

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
01.01.2018 - 18:41 tarihinde, Uğur Şaran yazdı:

Merhaba arkadaşlar ,

Sizlere bir sorum olacak .

Ford focus 2011 model aracım var yaklaşık olarak 5 aydır neredeyse 5 sefer fotoğrafını yüklediğim yerden turbo hortumu ya patlıyor yada turbodan kendiliğinden çıkıyor gevsiyerek. .

Şimdi size sorum bu ;

1. Bu durum normal bir durum mu yoksa. Benim turbo hortumlarinda acaba bir tıkanıklık mi var hava akışında zorluk oldukça patlatıyor yada çıkıyor .

2. Turbo ya fazla mı yukleniyorim ki böyle sorun yaşıyorum.

3. Turbo ya fazla yüklenme ihtimalini varmı ? 

1514820612930.png

1514820577724.png

Turbo hortumu aracı çok zorlamanızdan patlar. Ayrıca vidalarını güzel sıktırın. Hortum patlaması normal focuslarda. 240 tork var araçta. Bende 2-3 defa patlatmıştım. Tam gaz kalkışı fazla yapmayın. Kelepçelerde orjinal kelepçe tavsiye ederim. Çünkü normal kelepçe fazla sıkarsanız kopabiliyor. Hortum patladıysa değiştirmeniz gerekiyor. 

Yanıtlama zamanı:

Tam orada turbo girişinde kısa olan ek parçanın içerisinde metal yüzük olmalı büzülmesin yıpranmasın diye vakumdan ötürü. Kelepçe sıkılıklarıda önemli. Bunlarda hata varsa egr dönüşü gelen sıcak hava + vakum derken kolay yıpranır.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aracim 2011 titanuim. Ikinci defa basima geldi. Aracim turbo basinc borusunu patlatiyor. Bilgisi olan yardimci olabilirmi. Neden acaba? Teşekkürler. 

• Yakup Ç. A., başlığı 1.6 Dizel Turbo Basınç Hortumu Neden Sürekli Patlar? olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:
21 dakika önce, Salih Ayan yazdı:

Aracim 2011 titanuim. Ikinci defa basima geldi. Aracim turbo basinc borusunu patlatiyor. Bilgisi olan yardimci olabilirmi. Neden acaba? Teşekkürler. 

Konunuz, ilgili diğer konumuzla birleştirildi. Bu konuya ve forumdaki diğer konulara bakabilirsiniz.

Yanıtlama zamanı:
02.01.2018 - 07:40 tarihinde, Emre Şener yazdı:

egr selenoidi arızası da bu hotrumu patlatıyor. bilginize....

@Salih Ayan Bu hususu önemli. Araçta tekleme var mı? P0234 arıza kodu veriyor mu? O hortumun yırtılma nedenlerinden birisi egr selenoid valfinin arızalı olması.

Yanıtlama zamanı:

Tekleme yok herhangi bir ariza kodu vermedi. Ustalar turbo basincindan suphelendi ama henuz baktiramadim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.