Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Öğrenilmiş Pilot(Ön) Enjeksiyon Püskürtme Değeri Sıfırlama

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bence sıfırlamadan da kendini kalibre etmeye devam ediyor, zaten o yüzden değerler min/maxa gelip dtc atıyor.

dediğim gibi değerler 5dk 5kmde 7 oldu ancak yapmaya devam ettikçe düzeldi.

sıfırlayarak yapmak doğrusu ancak ara sıra sıfırlama yapmadan da 2500-1500 şeklinde kullanmak mantıklı bence.

• 1 ay sonra...
  • Yanıt 53
  • Görüntüleme 31,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Arac 0 kalibrasyonla varolan donanima gore calismayi kalibre ediyor. Daha sonraki kendi kalibrasyonlari enjektorler icin degil bildigim kadariyla. Ne olabilir ki? Zaten varolan bir prosedur, norm

• Bu iki sorundan da olumlu geri dönüşler almanız mümkün. Ses konusunda ciddi iyileşme sağlıyor. Zaten ölçüm değerlerini vermiştim. Yakıtta ise 1,5 aydır kullanıyorum %10'a kadar iyileşme sağladığını dü

• Bugun firsat bulup bu islemi kendi aracima uyguladim. Aracin bariz sekilde cekisi duzeldi ses ve titresimi azaldi. Anlatim ve paylasim icin tesekkurler.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

DEĞERLERİ bir türlü “0” yapamadım araç çalışması mı gerekiyor yoksa kontak açık motor kapalı mı olması gerekiyor ?

• 5 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Selam konuyu yeni gördüm benim aracımda da şakırdama problemi var ancak aracım daha 57bin km'de bu değerleri sıfırlatsam ve sonrasında kalibre etsem problem giderilirmi ?

Ayrıca bu işlemi illa sıfırladıktan sonra mı yapmak lazım , sanırım sıfırlamadanda bu prosedürü uygulasak değerler orjinal değerlere gelir kanaatindeyim 

Can.B tarafından düzenlendi

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Selam , biraz önce bende Ankara çevre yolunda bu prosedürü uyguladım ,  ilk önce hata kodlarına baktım yoktu , yinede dtc'yı sıfırladım , sonra püskürtme değerlerini sıfırlayıp çıktım samsun havalimanı yoluna yaklaşık 22-23 dk 3. viteste yaptım hızlanıp yavaşlama işlemini .

Sonuç = İnanılmaz farketti , uzun yolda 100-110 hızla 4.5 lt'nin altına düşmen yakıt tüketimi aynı hızlarla 3.3 lt'ye kadar düştü , çekiş arttı gazına dokunamıyorsun şuanda :)) ve aracın çalışma sesi inceldi ,1'den 2'ye atarken bir kerkinme hareketi yapıyordu o tamamen gitti , veee enjektr şakırtısı yok oldu tamamen :)) bu işlemi mutlaka yapın , konuyu açan arkadaşa tşkler :))

WhatsApp Görsel 2023-08-19 saat 21.51.50.jpg

Can.B tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Forscan dan bu kaldırıldı diye biliyorum hangi versiyonlar yaptınız acaba ? Yada hangi uygulama/cihaz ?

Yanıtlama zamanı:
12 saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

Eskilerden 🙂

IMG-20230315-WA0031.jpg

Ortalama yakıtı nasıl 3.5 yaptınız Serkan bey

Yanıtlama zamanı:
16 saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

Eskilerden 🙂

IMG-20230315-WA0031.jpg

Fotomontaj bunlar inanmayın🥺

• 7 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhabalar Ali bey. Paylaşımınız ve desteğiniz için yıllar geçmiş olsa da teşekkür ederim. 2012 1.6 TDCİ 115 PS 120.000 km de aracıma sizin sayenizde enjektör öğrenme kalibrasyonunu gerçekleştirdim. Aracımı alalı henüz 2 ay oldu. Aracı aldığım kişi araç fazlalığından dolayı aracı unutmuş köşeye atmışlar ve aküsü tamamen bitmiş sıfır olmuştu. Galiba bundan kaynaklı enjektörleri tekrar öğrenmeye çalıştı ECU fakat başarılı olamamıştı. ForScan programı ile öğrenimi sağladım. Aracım manuel. Vites geçişlerinde sirkelenmeler, aracı çalıştırırken ya da stop ederken sirkelenmeler motor kulağı sıfır olmasına rağmen hissediliyordu. Şu an herhangi bir sorun kalmadı.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.