Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439343 arkadaşlar içinizde aracının motorunu yıkatan var mı. benim arabanın motoru çok kirli. yıkatmayı düşünüyorum ama bi zararı olurmu merak ediyorum. aracım 2012 focus 1.6 benzin lpg Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439349 Kesinlikle su vurmanızı önermem. Özellikle triger kayışı, marş dinamosuna. Motor temizliği için kablo giriş yerlerini poşetle kapatıp piyasadaki kaliteli motor temizleyiciler ile (würt motor temizleyici öneririm) temizleyebilirsiniz . Suyu kablo bağlantı yerleri ve yukarda belirttiğim yerlere vurmadığınız sürece motor temizleyiciyi suyla durulabilirsiniz. Temizlerken kestirme fırçası size yardımcı olacaktır. Temizledikten sonra da slikon sprey sıkarsanız geç tozlanır ve motoru korur. https://youtu.be/FZKoHra_J_A Eylül 18, 20178 yıl Furkan İlker Özmen tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439350 Motor temizleme kimyasalları var onları kullansanız daha sağlıklı olur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439381 Birkaç sene önce babamın motoru yıkamacıda yıkatması sonucu radyatör fanı bozulmuştu.O zaman için 180 lira gibi bir masraf çıkmıştı.Motorun alt kısımları her ne kadar sudan çok fazla etkilenmesede , elektrik tesisatının bolca olduğu üst taraf su konusunda çok hassas malesef. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439392 Alin size ayrintili ve uygulamali anlatim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439406 42 dakika önce, Servet Ö. yazdı: Alin size ayrintili ve uygulamali anlatim. Böyle arabam olsun yıkamama gerek kalmaz, her gün silerdim heralde Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439408 Motor soğukken yıkanır ise herhangi bir zararı olacağını zannetmiyorum. En az 3-4 kere yıkadım hiçbir sıkıntı olmadı ama bobin, buji kabloları, beyin ve akü çevresini bez ve laylon ile kapattım. Bence iyi bir yıkama işleminden sonra motor koruma yaptırmanız ve yıkamayı unutmanız. Ben yaptırdım 7 yıl oldu halen hava vurarak temizliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439414 7 minutes ago, Muhammed Kavlak said: Motor soğukken yıkanır ise herhangi bir zararı olacağını zannetmiyorum. En az 3-4 kere yıkadım hiçbir sıkıntı olmadı ama bobin, buji kabloları, beyin ve akü çevresini bez ve laylon ile kapattım. Bence iyi bir yıkama işleminden sonra motor koruma yaptırmanız ve yıkamayı unutmanız. Ben yaptırdım 7 yıl oldu halen hava vurarak temizliyorum. Motor sogukken iletken parcalar iletkenligini mi yitiriyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439434 otokoç kaporta gibi köpük ve su ile yıkıyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439435 7 dakika önce, Ozan Kar yazdı: otokoç kaporta gibi köpük ve su ile yıkıyor Saf alkolmüş Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439441 arkadaşlar içinizde aracının motorunu yıkatan var mı. benim arabanın motoru çok kirli. yıkatmayı düşünüyorum ama bi zararı olurmu merak ediyorum. aracım 2012 focus 1.6 benzin lpgGeçen gün 1.0 tsı ya würt motor spreyi uyguladım sonra suyla duruladım tabi sensörleri kapatarak. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439442 2 saat önce, Servet Ö. yazdı: Motor sogukken iletken parcalar iletkenligini mi yitiriyor Metal aksama sıcakken soğuk su ile temas etmesin diye Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439445 Bir saat önce, Yakup Çağatay yazdı: Saf alkolmüş onu plaklara yapıyoruz Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20178 yıl comment_439450 1 hour ago, Muhammed Kavlak said: Metal aksama sıcakken soğuk su ile temas etmesin diye Elektrikli aksamı konuşurken söylediğin için sordum, zaten motor sıcakken temizlenmeyeceğini/su tutulmayacağı konusunda birine uyarı yapıyorsanız o kişi zaten arabasını temizleyemez, o denli uzaktır konuya. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın