Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Motor Yıkanır Mı?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar içinizde aracının motorunu yıkatan var mı. benim arabanın motoru çok kirli. yıkatmayı düşünüyorum ama bi zararı olurmu merak ediyorum. aracım 2012 focus 1.6 benzin lpg

Yanıtlama zamanı:

Kesinlikle su vurmanızı önermem. Özellikle triger kayışı, marş dinamosuna. Motor temizliği için kablo giriş yerlerini poşetle kapatıp piyasadaki kaliteli motor temizleyiciler ile (würt motor temizleyici öneririm) temizleyebilirsiniz . Suyu kablo bağlantı yerleri ve yukarda belirttiğim yerlere vurmadığınız sürece motor temizleyiciyi suyla durulabilirsiniz. Temizlerken kestirme fırçası size yardımcı olacaktır. Temizledikten sonra da slikon sprey sıkarsanız geç tozlanır ve motoru korur.

https://youtu.be/FZKoHra_J_A

Furkan İlker Özmen tarafından düzenlendi

• Yakup Ç. A., başlığı Motor Yıkanır Mı? olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:

Birkaç sene önce babamın motoru yıkamacıda yıkatması sonucu radyatör fanı bozulmuştu.O zaman için 180 lira gibi bir masraf çıkmıştı.Motorun alt kısımları her ne kadar sudan çok fazla etkilenmesede , elektrik tesisatının bolca olduğu üst taraf su konusunda çok hassas malesef.

Yanıtlama zamanı:
42 dakika önce, Servet Ö. yazdı:

Alin size ayrintili ve uygulamali anlatim.

Böyle arabam olsun yıkamama gerek kalmaz, her gün silerdim heralde :D

Yanıtlama zamanı:

Motor soğukken yıkanır ise herhangi bir zararı olacağını zannetmiyorum. En az 3-4 kere yıkadım hiçbir sıkıntı olmadı ama bobin, buji kabloları, beyin ve akü çevresini bez ve laylon ile kapattım.

Bence iyi bir yıkama işleminden sonra motor  koruma yaptırmanız ve yıkamayı unutmanız.

Ben yaptırdım 7 yıl oldu halen hava vurarak temizliyorum.

Yanıtlama zamanı:
7 minutes ago, Muhammed Kavlak said:

Motor soğukken yıkanır ise herhangi bir zararı olacağını zannetmiyorum. En az 3-4 kere yıkadım hiçbir sıkıntı olmadı ama bobin, buji kabloları, beyin ve akü çevresini bez ve laylon ile kapattım.

Bence iyi bir yıkama işleminden sonra motor  koruma yaptırmanız ve yıkamayı unutmanız.

Ben yaptırdım 7 yıl oldu halen hava vurarak temizliyorum.

Motor sogukken iletken parcalar iletkenligini mi yitiriyor :)

Yanıtlama zamanı:

arkadaşlar içinizde aracının motorunu yıkatan var mı. benim arabanın motoru çok kirli. yıkatmayı düşünüyorum ama bi zararı olurmu merak ediyorum. aracım 2012 focus 1.6 benzin lpg

Geçen gün 1.0 tsı ya würt motor spreyi uyguladım sonra suyla duruladım tabi sensörleri kapatarak.
Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Servet Ö. yazdı:

Motor sogukken iletken parcalar iletkenligini mi yitiriyor :)

Metal aksama sıcakken soğuk su ile temas etmesin diye 

Yanıtlama zamanı:
1 hour ago, Muhammed Kavlak said:

Metal aksama sıcakken soğuk su ile temas etmesin diye 

Elektrikli aksamı konuşurken söylediğin için sordum, zaten motor sıcakken temizlenmeyeceğini/su tutulmayacağı konusunda birine uyarı yapıyorsanız o kişi zaten arabasını temizleyemez, o denli uzaktır konuya.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.