Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Araç Yol Şartları Harici Neden Kayar?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

İkinci viteste olduğumu iyi hatırlıyorum. Bursanın trafiğinin rezilliğini bilen bilir, takip mesafem açıktı, öndeki araç bir öndeki yük taşıyan kamyonete vurark durmuş, lastikler yeni, yol kuru, abs devreye girdi sonuç fotolarda

IMG_6184.JPGIMG_6185.JPGIMG_6196.JPG

• Yanıt 36
  • Görüntüleme 9,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Esas soru ne? Araç yol şartları dışı neden kayar? Anlatılan kazada -ki çok geçmiş olsun- araç tamamen yol şartlarından kaymış. Fotoğrafı görünce asfalt ıslak zannettim. Eğer değilse sıcakta

• geçmiş olsun yolda asfalt kalmamış parlayan mıcır taşları var tutummayı azaltmış.

• Mertcan Çelik
    Mertcan Çelik

Fizik kuralllarında bir değişiklik yapamayacağımıza göre takip mesafesini arttırmak tek çözüm.

Posted Images

• Yakup Ç. A., başlığı Araç Yol Şartları Harici Neden Kayar? olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:

geçmiş olsun yolda asfalt kalmamış parlayan mıcır taşları var tutummayı azaltmış.

Yanıtlama zamanı:
20 dakika önce, Adem Kazıl yazdı:

geçmiş olsun yolda asfalt kalmamış parlayan mıcır taşları var tutummayı azaltmış.

Kesinlikle katılıyorum. O yolda aracın yada lastiğin yapacağı pek bişey yok gibi. Lastiğin tutunacağı pürüz bile kalmamış göründüğü kadarıyla.

Yanıtlama zamanı:
7 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Yol kalitesi bana normal gelmedi.

+1

5 saat önce, Ozan Kar yazdı:

bazı lastikler ısınmadan hiç tutmuyor.

+1 

Conti SC larım aynen öyle. 

Geçmiş olsun. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yol şartları ile ilgili tüm yorumları bende paylaşıyorum, önümdeki araçda duramamış kaydığından şikayetçi idi. Bursada böyle yollar boldur. Benim araç tabanını tekrar 215 e çıkarmaktan yana düşüncelerim var, good year gibi bi marka da daha avantajlı olabilir bu gibi şartlarda ?
Göz göre göre vuruyorsunuz aramızdaki mesafede iyi idi. Düğün telaşem olmasa araç kamerasındaki görüntüyü alıcaktım. Umarım yarına kadar silinmez.

Yanıtlama zamanı:
+1
birde benim gözlemim ne kadar doğru bilmiyorum ama bazı lastikler ısınmadan hiç tutmuyor.

Michelin pilot sport 4 mesela [emoji23][emoji23][emoji23]
Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun size birşey olmasın. ABS fren mesafesini uzatır maalesef yolda bozuk ise tutunamamıştır aracınız. Lastik tabanını değiştirmek bence doğru değil özellikle esp li araçlarda yetkili serviste taban genişliğini araca tanımlatmak gerek. (Güncelleme gibi lastik tabanını ve ölçüsünü giriyorlar )Bu işlemi yaptırmadan taban değiştirmeyin bence varsın lastik biraz pahalı olsun. Birde lastiklerinizin üretim tarihi nedir? Kaç kmdir kullanıyorsunuz? Tırnaklar iyi gözüksede sertleştiği için yol tutuşu kaybolabilir. Tarihi kontrol edin 3-4 yıl aralığında ise bence değiştirin. 

Tekrar geçmiş olsun. 

Kubilay Yıldırımbayazıt tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Lastikler 2017 üretimi. 5 bin km oldu alalı. Araçtaki orjinal ölçü 215 55 idi ben 205 55 e indim. Yazılımsal bir güncelleme de yaptırmadım. Açıkçası yaptıranıda duymadım

Yanıtlama zamanı:
6 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Taban ölçüsü, değişimi vs bu konu için bir anlam ifade etmiyor :) 

Ve abs her şartta fren mesafesini uzatmaz. 

1cm daha geniş taban etki etmiyor mu?  bence eder.? fren mesafesinde 91 93veya 97olan ağırlık indeksleri hatta lastik basınçları da etkilidir.

Abs uzmanı değilim oto lastik dükkanım da yok ? ama kendi aracımı kullanırken dahi yaşadığım bir durum bu. ABS Bazen fren mesafesini uzatıyor.  

Adana buluşması ayarlayalım 205 e 215 lastik tabanlı iki focus bulalım test edelim? 215 lastikli olanı bende var.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.