Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

'Start-Stop' Sisteminin Devreye Girmemesi Sorunu

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bir öneri. Start stop devreye girmemeye başlarsa beklemeyin servise gidip akü ölçtürün. Aküyü şarj edeceklerdir yine. Bunları kayıt altına mutlaka aldırın. Benim aküm garantiden değiştikten sonra start stop hiç doğru düzgün çalışmadı. Artık en son akü kapasitesi %25 çıktı. Fakat değiştirilemedi. Sebebi 2 yıl süre boyunca 4 sefer şarj edildi ama kayıt altına alınmadığından garantiden onay vermediler aküye. Kayıtlı olsaydı sürekli sorun yaşadığımı ispatlayabilirdim

• Yanıt 33
  • Görüntüleme 11,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Geminin dümeni keyifli, kazasız belasız günlere  

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bence temel sorun akü. Birinci yılın sonunda bile arzulanan şarj düzeyine gelemeyebiliyor.  Aslında sergilenen araçlardan birinin akünün deneme için taksalar ve yarım gün kullansanız sorunun akü

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Bir öneri. Start stop devreye girmemeye başlarsa beklemeyin servise gidip akü ölçtürün. Aküyü şarj edeceklerdir yine. Bunları kayıt altına mutlaka aldırın. Benim aküm garantiden değiştikten sonra star

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Bende bir kere şarj ettirdim ama kayıt altına aldılar mı bilmiyorum ??

Yanıtlama zamanı:
Bende bir kere şarj ettirdim ama kayıt altına aldılar mı bilmiyorum ??

Akü şarjını kaydetmiyorlar. Ama siz start stop çalışmıyor şikayetinizi mutlaka kaydettirin. Çünkü onlar kontrol edildi akü şarj edildi yazacaklar mecbur.
Yanıtlama zamanı:

Servise ss çalışmıyor sebebiyle gittim kontrol ettiler akülü şarj edelim dediler 2 gün sonrasına randevu verip şarj ettiler

Yanıtlama zamanı:

Ss sorunu bendede vardı. Akü ölçümü yapıldı. %70 çıktı. Sonrasında sarja bağlandı. Sorun devam etti. Akü izleme sensörü değişti ve sorun ortadan kalktı. Ayrıca 32 derece sıcaklıktada devreye giriyor. Motor ısısı düşükkende giriyor. Emniyet kemeri takılı değilkende giriyor. Yani tüm şartların yerine gelmemesine rağmen bende sorun yok.

Ayrıca uzun yol yapmanız gerekli dedikleri kulağa çok mantıksız geliyor. Aracımı 1 hafta çalıştırmayıp, ilk durduğum yerdede devreye giriyor.

Aküden çok sorun izleme sensöründen kaynaklı. Sıfırlama değil değişmesi gerekli

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Aslında araç sürekli düzenli olarak uzun yol yapıyor, aylık 3000-4000 km yapıyorum. Servis kabahatli olduğundan dolayı hiç yorum yapmadı şarj ettik devreye girdi deyip geçiştirdiler.Banada garip gelen uzun yol yapmama rağmen araç aküyü doldurmamış olması.Cem Bey, garip bir şekilde araç + 30 derecede de devreye giriyor, dün hava sıcaklığı 36 dereceydi devreye girdi, kullanma kılavuzunda bile girmez diyor :)) Sanırım Ford araçların start stop sistemi gerçekten kafasına göre çalışıyor...Diğer aracımız olan Quasqai' de start stop ile ilgili bugüne kadar en ufak sorun yaşamadık, her zaman kullanma kılavuzunda yazan koşullar neyse araç ona riayet etti. Ama Ford kendi bildiğine takılıyor..Cem Bey'in start-stop sistemi ile ilgili önceki paylaşımlarını okumuştum sistemin çalışma prensibini madde madde öyle güzel anlatmışki ama yazdığı son madde bence çok önemli, sistem kesinlikle kuralsız ve isteği zaman çalışıyor :)))En iyisi çok fazla takmamak...

Yanıtlama zamanı:

Klima açıkken ss devreye giriyor bende de. Yani giriyordu anlamında düzeltiyim. 3,5 yaşında araba. Sanırım toplasak 35 kere devreye girmiştir. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]. İadeetsek ss sistemini para alamazmıyız ford dan

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Anlaşılan Ford start stop sistemini tüm modellerinde tam oturtamamış.Bazen sistem klima açıkken, 30 derecenin üstündeyken,motor soğukken vs  devreye giriyor, ama bazen de tüm şartlar yerine gelsede canı istemediği için girmiyor :)) Belki bir süre sonra yeni yazılım filan gelir daha sağlıklı çalışmaya başlar.Hatırlarsak Powershift şanzıman da ilk kullanılmaya başlandığında çok sorunluydu, ısınınca titremeler, şaşırmalar filan, ama yavaş yavaş sorunlarla ilgili geri bildirimler ile daha sorunsuz bir sistem haline geldi.Belki forumu takip eden değerli üstatlarımız, bu şikayet ve taleplerimizi Otosan ve Ford' a iletirler...

Yanıtlama zamanı:

Şu sıcaklık arasında çalışır uyarısını makyajlı focus kılavuzundan çıkarmışlar, eskisinde vardı.

Sadece ucu açık uyarılar var eskisi gibi

Sistem, motoru aşağıdakiler gibi belirli durumlarda kapatmayabilir:

Motor çalışma sıcaklığı düşük olduğunda.

İç mekan sıcaklığını korumak için.

Akü şarj seviyesi düşük.

Dış hava sıcaklığı çok yüksek veya çok düşük olduğunda.

Hareket halinde sürücü kapısının açılması.

Sürücü emniyet kemeri takılmamış.

Ön cam ısıtması açık.

Dizel parçacık filtresinin yenilenme işlemi sırasında.

Vites kutusu Spor veya Manuel kipte (sadece otomatik vites kutusu). 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yakup Bey haklısınız, şimdi Mondeo' nun kullanma kılavuzuna baktım, focus ile benzer şeyler yazıyor. Ford eleştirinin önüne geçmek için açık uçlu cümleler ile önlemini almış ;)

Screenshot_2017-06-17-23-23-40.png

Yanıtlama zamanı:

Ben fren hassasiyetinden dolayı bazen rahatsız oluyorum. En ufak dokunmada stop ediyor özellikle park ederken 

Yanıtlama zamanı:

İlk başlarda çok devreye girmiyordu ama bu aralar iyi çalışıyor maşallah diyelim :D 

• 7 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Araç yaklaşık 7 gün çalışmadı. Sonrasında yaklaşık 100km yol yaptım, devreye girmiyor. Akü voltajı düşmüştür dedim ama akü geçen ay takıldı. 15 gündür benim start&stop’ta tık yok. Öncesinde kusursuzdu.

Yanıtlama zamanı:

@Göksel Yaman start-stop hafızasını sil.

Bunu bilgisayara bağlamadan halletmenin yolu:

1. Kontak açılır (motor çalışmayacak)

2. Arka sis farı düğmesine beş kere basılır bırakılır

3. İkaz flaşörü (orta konsol) iki kere açılır kapatılır, üçüncüde açılır ve açık bırakılır

4. Bu esnada gösterge şarj uyarı lambası yanması lazım, sönmesi beklenir ve flaşör ve kontak kapatılır

Bir kerede olmazsa bir kere daha denenebilir.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.