Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 20179 yıl comment_415966 Merhaba arkadaşlar, 2012 model Focus Mk3 Dizel arabam var. 73bin km'de şuan. Triger kayışını değiştirmek istiyorum. Gerekirse V kayışı, su pompası ve rutin bakım için hava ve yağ filtresi değişecek. Orjinal Triger kayışı, V kayışı, su pompası, hava ve yağ filtresi bana kaç TL'ye patlar. Ankara'da nereden almamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 20179 yıl comment_415967 Otomatik Mesaj Bu konu, Focus III > Ford Garajı > Mk3- Sorular ve Sorunlar kategorisinden Otomobiller Hakkında > Bakım - Servis & Yedek Parça kategorisine taşınmıştır. AYRICA: https://www.focusclubtr.com/search/?&q=Triger&sortby=relevancy Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım. Saygılarımızla, Focus Club Tr Yönetimi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 20179 yıl comment_416111 15.04.2017 - 18:39 tarihinde, Ali Atıl yazdı: Merhaba arkadaşlar, 2012 model Focus Mk3 Dizel arabam var. 73bin km'de şuan. Triger kayışını değiştirmek istiyorum. Gerekirse V kayışı, su pompası ve rutin bakım için hava ve yağ filtresi değişecek. Orjinal Triger kayışı, V kayışı, su pompası, hava ve yağ filtresi bana kaç TL'ye patlar. Ankara'da nereden almamı tavsiye edersiniz? Teşekkürler. Ali Bey, Trigeri 73.000 km'de değişmenize gerek yok, değişimi 120.000 km'de yapsanız yeterlidir. Fakat psikolojik olarak rahatlamak istiyorsanız değiştirebilirsiniz. Triger değiştiğinde devirdaim(su pompası) değişmenizi şiddetle öneriyorum. Triger seti 200 TL V kayışı 20 TL Hava filtresi 40 TL Yağ filtresi 20 TL Trigeri en uygun bilya-rulman satıcılarında bulabilirsiniz. Devirdaimi ise Ford yedek parça satıcılarında. Fakat öncelikle sponsorumuz ER-OL otomotive sormanızı tavsiye ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 20179 yıl comment_416122 Bende de 2012 TDCİ MK3 var 68000 km'de. Geçen hafta özel ford servisinden fiyat aldım. Triger seti : 220 ₺ V seti : 140 ₺ Devirdaim : 210 ₺ Antifiriz : 40 ₺ İşçilik : 300 ₺ Toplam : 910 ₺ Amma değişsem mi değişmesem mi bilemedim. Fikrim 90000 km'ye kadar beklemek yada yıl sonunda doğru değişmek. Kararsızım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 20179 yıl comment_416127 Defalarca yazıldı, triger kayışı değişimi için öngörülen ve bakım kılavuzundan alınan değerler aşağıda 4 yıl saçmalığı ilk yazımdan kalan ve kimsenin izah etmeye yanaşmadığı bir süre. Ama psikolojik olarak daha rahat olacaksanız bir şey diyemem elbette. Nisan 17, 20179 yıl Cem Boneval tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 20179 yıl comment_416131 Boş yere masraf yapmak istemiyorsanız değiştirmeyin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 20179 yıl comment_416198 O değilde, 68.000 ve 73.000 de triger değiştirmeyi düşünen arkadaşlar, 117.000 km de ki aracımla benim psikolojimi bozuyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 20179 yıl comment_416427 merhaba arkadaşlar, 2012 1.0 ecoboost titanium aracım. 4. sene 48.000 km servis triger değişimi önerdi, işçilik ve malzeme indirimli olarak 1400 tl istiyorlar fiyat makul mu sizce? yardımcı olabilirseniz sevinirim hafta sonuna randevum var çünkü, selamlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 20179 yıl comment_416428 12 dakika önce, Yasin Tansu Dinler yazdı: 4. sene 48.000 km Şaka yapmışlardır. (Umuyorum) Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 20179 yıl comment_416444 2 saat önce, Yasin Tansu Dinler yazdı: merhaba arkadaşlar, 2012 1.0 ecoboost titanium aracım. 4. sene 48.000 km servis triger değişimi önerdi, işçilik ve malzeme indirimli olarak 1400 tl istiyorlar fiyat makul mu sizce? yardımcı olabilirseniz sevinirim hafta sonuna randevum var çünkü, selamlar. 4 Mesaj yukardaki tabloya göre değişmemenizi öneririm Fiyat ise 1000'in üstünde olması anormal değil bildiğim kadarıyla. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 20179 yıl comment_416446 km.den dolayı değil yıldan dolayı değişim yapılması gerektiğini söylediler 2013 trafik çıkışlıyım, 2012 ekimde araç üretilmiş, yakup bey yukarıdaki tabloya göre de değiştirmem gerekiyor zaten Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 20179 yıl comment_416450 3 saat önce, Yasin Tansu Dinler yazdı: merhaba arkadaşlar, 2012 1.0 ecoboost titanium aracım. 4. sene 48.000 km servis triger değişimi önerdi, işçilik ve malzeme indirimli olarak 1400 tl istiyorlar fiyat makul mu sizce? yardımcı olabilirseniz sevinirim hafta sonuna randevum var çünkü, selamlar. Bu sayfayı iyicene inceleyin. 240.000 km veya 10 yıl, üreticinin öngördüğü bu. Türkiye'de şartlar biraz daha zorlu olsun, ama 4 yıl resmen dalga geçmek... Gerekirse ETIS çıktısını alın ve servise gösterin. Orada yazdıklarımı bir daha yazmak istemiyorum. Ama bana böyle bir şey söylerlerse yazılı olarak vermelerini söyleyip, aldığım belgeyle tüketici heyetine dolandırıcılık şikayetinde bulunurdum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 20179 yıl comment_416578 maalesef Türkiye şartları benzinden, vergiden kurtardığımız 3 kuruşu, yağı suyu derken 13 kuruş olarak otosana veriyoruz. bu kadar müşteri memnuniyetsizliği olan başka firma yoktur herhalde, vw o kadar madara olmuşken hala sıra bekliyor insanlar almak için. aracımdan memnunum fakat servisler kanımızı emdi ben maalesef tüketici olarak illaki sorunlu ürünleri bulurum hiç şaşmam araç üretiminde beri zaten yaklaşık 4.5 yıl geçmiş, aracı satmadan illaki bir sefer kayış değiştirmem gerekecek nasıl olsa, bari değiştireyim önümüzdeki 5 yıla kadar satarım nasıl olsa bir daha kayış değiştirmeden çok teşekkürler yardımlarınız için, tekirdağ'dan selamlar... Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 20179 yıl comment_416631 3 saat önce, Yasin Tansu Dinler yazdı: maalesef Türkiye şartları Şartları kendimiz kabulleniyoruz. Bir tür öğrenilmiş çaresizlik. Burada bir yanlışlık var, üreticinin 240.000 km ve 10 yıl ömür biçtiği ürünü Türk distribütör 4 yıl diye sınırlamışsa bu ya yanlışlıktır, ya da nitelikli dolandırıcılık. Daha önce de belirttim bakım kılavuzunda önce 4 yıl olarak belirtilen süre sonra 4/9 yıl şeklinde revize edildi. Ne zaman 4, ne zaman 9 belli değil, ayrıca bunun ne anlama geldiğini bilen de yok. Sorunca da "kem küm" cevaplar geliyor. Anlaşılır ve kabul edilebilir gibi değil. Paranıza yazık. Üstelik 1.0EB trigeri yağın içinde çalışıyor, yani daha az yıpranacağı kesin. Yetkili servis kılavuzlarında değişimi öngörülmemiş, motor ömrü ile eşdeğer tutulmuş (bu genelde 10 yıl/200.000 km olarak kabul edilmiş). Yani özetle zorunlu değilsiniz, içinizi rahatlatacaksa değiştirtin, ama bence o parayı fakir fukarayıı doyurmaya harcayın daha yerinde olur. Ayrıca 1.0 motorda triger değişimi daha meşakkatli. Fiyatı da ondan yüksek. Dilerim kaş yapalım derken göz çıkartmazlar. Ben hem 1.6, hem de 1.0 EB kullanıcısıyım, 8 yıldan önce isteyerek triger değişimine asla girmem. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 20, 20179 yıl Yazar comment_416801 Merhaba, Yorumlar için çok teşekkürler. Triger kayışı ve diğerlerini değiştirmeyi yakın bir dostumuz söylemişti. Sonra Ford yetkili servisindeki ustaya söyledik. Dışarıda 450 TL (Triger seti + V kayışı + Hava filtresi + Su Pompası + Yağ filtresi ve Rutin Bakımdaki Yağ değişimi vb. işlemler) + 300 TL'de tüm bu işlemler için işçilik olacağını toplamda 750TL'ye yapılabileceğini söyledi. Triger seti, V kayış vesaire dışarıdan alınacak, kazıklanmamak ve kaliteli parçalar kullanmak için bu parçaları alabileceğim bir yer tavsiye edebilir misiniz? Veya alırken hangi markaya bakmam gerekir? Teşekkürler. Not: Admin, uyarınız için teşekkür ederim. Dikkatimden kaçmış. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın