Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Skoda Octavia


Tevfik

Önerilen Mesajlar

Yeni octavia ile ilgli uzun zamandır kendi sitesinde bilgisi var ;

Gerçi bu farklı bir model olucakmış ama ön tasarım benzer olur muhtemelen sanırım.

mission-b.jpgSKODA’NIN SEDAN YORUMU: MISSION L KONSEPTİ

Skoda, Avrupa ve büyüyen pazarlar olarak gösterilen Rusya, Hindistan ve çin’deki müşterilerinin talepleri doğrultusunda geliştirdiği yeni kompakt sedan modeli için ipuçları veren “Mission L”yi ilk kez Frankfurt Motor Show’da beğenilere sunacak. Skoda, 5 yolcu kapasitesine, geniş iç hacim ve bagaja sahip olan yeni otomobili Mission L ile sedan bir araçtan olan beklentilere fazlasıyla karşılık verecek.

ürün yelpazesini genişletmeye hazırlanan Skoda, yeni kompakt sedan modelinin dünya prömiyerini ise 2012 yılında gerçekleştirecek. Cenevre Otomobil Fuar’ında yapacak. Mission L konsepti ile yeni modelin dizaynı ve donanımıyla ilgili ilk bilgileri paylaşacak olan Skoda, otomotiv dünyasında yeni bir segmentin oluşmasına da öncülük edecek.

12 aylık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan Mission L’nin, Skoda’nın 2018 yılı için belirlediği 1,5 milyon adetlik satış hedefine de büyük katkı yapması bekleniyor. Geniş ürün yelpazesi ile her segmentte iddialı olmayı ilke edinen Skoda, yakın gelecekte üretilecek yeni modellerin de müjdesini böylece vermiş olacak.

Octavia ve Fabia arasında yer alan boyutlarıyla yeni segment oluşturacak olan Mission L, iç hacmi, yolcu kapasitesi, geniş bagaj alanının yanında en iyi kalite-fiyat dengesini de müşterilerine sunacak.

http://www.skoda.com...em=Detay&ID=130

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Araba bu başlıkta konuşulmuş. Ve geldi. Siz alırmıydınız? Düz vites Elegance Tdi 62bin Tl liste fiyatı var. Alt donanımda 53,5bin Tdi için fiyatı var. 

 

 

Ben alırdım. Her zaman dediğim gibi bu kadar para veriyorsam dolu isterim ve dolusu da fena değil . Ama bence donanımlandırma yanlış . Ambition  ve elegance var . Ambitionda kapak jant var dierksiyonda ses açma düğmesi de yok, elegance ta ise bixenon far var. Yani bence arada bir donanım daha olmalıydı. Bixenona para vermeyi gereksiz bulan ciddi bir insan grubu var. 

 

Arabada vidyonun başında nefis bir 3 kollu direksiyon var ama içine binince vidyodaki genç gibi klasik iğrenç antik 4 kolluyu elinize alıyorsunuz :)

Arabanın C sütununda  kapı sacı yukarı doğru devam ediyor. Acaip gözümü tırmaladı benim. Kapı kapalı iken sorun değil de açıkken afedersiniz markanın  patronu erekte olmuş da beni halledecekmiş endişesini duydum birden :D

Yine vidyodaki gencin sürdüğü arabada da belli iç mekan bej ama kapı pervazı bembeyaz acaip bişey o da çok fena gözümü tırmaladı benim. 

Arabada start stop ve fren enerjisi geri kazanımı falan da var.Bagaj da acaip geniş.

 

Ben çok beğendim. Ne yalan söyleyeyim focus sedandan daha fazla beğendim.

Bir başka enayilik benzinli üst donanım ile dizel üst donanım arasında sadece 2500 TL fiyat farkı var. Burada bir hata var ya dizel acaip ucuz ya benzinli acaip pahalı. Bugün websitesine giren honda civic HB dizelde benzinli ile dizelin fiyat farkı tam 12000 TL. 

 

Ben C sedan dizellerin fiyatlarını takip etmiyorum. bixenonlu 1.6 dizel için o 60lı rakam makulse ben alırdım. Jetta yerine kesin bunu alırıdım. 

H. Cenk Köse tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Araba bu başlıkta konuşulmuş. Ve geldi. Siz alırmıydınız? Düz vites elegance tdi 62bin Tl liste fiyatı var. 

Ne zamandır yazasım vardı VAG grubunun ekonomik markaları sınıf atlıyor diye, kısmet bugüne imiş.

Lansmanından beri Alman basınında yeni Octavia yere görğe sığmadı. Yapılan testlerde Golf ile eşdeğer, Passat'dan ve A3 Sportback'ten iyi bulundu. Fiyat/kalite oranını çok önemseyen Alman toplumu için şaşırtıcı değil bu sonuçlar. Neden derseniz Golf ile aynı platform üzerinde sade, şık, işçilik ve malzeme kalitesi düzgün, konforlu ve hacimli bir araç üretilmiş. Ve Almanya'da neredeyse VW'den %20-25 ucuza satılıyor.

Ülkemizde artık eskisi kadar ucuz değil, ama talep edilen fiyat artısı kalite artışı ile paralel görünüyor. 

Sonuçta yeni kasa, Jetta'dan en az 5.000, yakın donanımlı Passat'dan en az 10-12.000 TL daha ucuz.

62 yerine 55-58 civarı olsa satış rekoru kırar.

Tabii canlısını görmeden yazıyorum, ama Cenk'e güveniyorum :)

Gelecek var bu arabada, yine de sanki başta iteklemek için iyi bir kampanya ister gibi...

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben alırdım.

 

Valla galiba bende alırdım. Arabadan yana takıntım yok da kafamdaki Skoda markası imajı, ikinci el durumu  ve servis durumu beni düşündürür sadece. Aynı sınıfta olmasa da eni boyu ile benim kafamda Passat'a alternatif gibi geliyor. SüperB zaten ayrı bir sınıf yaratmış durumda boyutlarıyla.  Birde fiyat 62 ama satışa oturunca belki biraz kırılabilir. Doğuş grubunda değiller belki biraz daha insani olabilirler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben almazdım. Niye? Benzer parçalar, düşük imaj, özgünlük (iç) yok ama ucuz olmayan araç.. 1.2 tsi bence alınası olabilir. Yukardaki kriterleri önemsemeyen geniş araç isteyenler için ise iyi bir seçenek :) birde kalitesine sürüşüne bakmak lazım jetta gibi ise kalsın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben almazdım. Niye? Benzer parçalar, düşük imaj, özgünlük (iç) yok ama ucuz olmayan araç.. 1.2 tsi bence alınası olabilir. Yukardaki kriterleri önemsemeyen geniş araç isteyenler için ise iyi bir seçenek birde kalitesine sürüşüne bakmak lazım jetta gibi ise kalsın.

 

İmaj hariç bence problemi yok. Kullanmadan konuşuyoruz elbette. Bir yerden sonra dinamizmde şart değil. Bir de Türkiye donanımı eksik sanırım. Aşağıda oto. park  sisteminden bahsediyor. 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de de otopark okudum ama katalog'da var mı hatırlamadım.

 

Otopark katalogda yok. Direksiyonda tüm donanımlarda 4 kolluymuş.Sürüş modlarıda yok.(videoda 1.2tsi motorda var)  Elegance donanımına bir ayar çekmişler. Benimde kafamda imaj problemi var. Yoksa mantık bu diyor.  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

türkiye için konuşuyorum, vw ile çok fiyat farkı kalmamış, golf ile benzer donanım ayni motor fiyat aynı gibi, herhal, 2. el düşünülerek golf tercih edilir,

 

ama passat alıcaksam da param cebimde kalsın anlayışı hakim olarak tercih edilebilir,

 

ilk tanıtıldığında, 1.4 tsi 140 bg act motorunu tercih edebileceğimi düşünmüştüm bu fiyatlar düşünceme fren koydu.......

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.