Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 EcoBoost Hararet Problemi

Featured Replies

Solved by Misafir

• Yanıt 49
  • Görüntüleme 17,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

...evet alt merkez ölmüş. Çocuklar sana haber vermiştir ama ben de tekrar edeyim. Merkez + debriyaj olayını garantiden hallediyoruz. Araba çalışınca diğer ufak-tefek şeylere de bakacağız. H.sonunda ku

• Süleyman Ünal
    Süleyman Ünal

Ecoobost motorun soğutma sistemi farklı mıdır bilmiyorum ama başımdan geçen bir olayı anlatayım. Kamyonetim yüklü halde giderken durduk yere ve anlık bir şekilde hararet göstergesi tavan yaptmıştı.  H

• Hasan EKİN
    Hasan EKİN

Hareret müşürü, termostat, devir daim pompası olabilir önceki arabamda da olmustu aniden yükseliyor, kaputu açtığında herhangi bir anormal durum olmuyor. Müşürü değiştirmekten baslayacak muhtemelen

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Evet an itibari ile yine yolda kaldık.  Geçen yaz Erzuruma giderken  debriyajın boşa düşmesi nedeniyle yolda kalmıştık aynı sorun nedeniyle şuan arac beni yolda bıraktı.  Eşimi ve çocukları Erzuruma göndermek üzere 1 gibi Tekirdağdan yola çıkmıştım silivri civarında kalakaldım.  5 te uçağı vardı.  Taksi ile onları göndermek zorunda kaldım.  Uçağa yetiştirebildim. 
[mention=1959]Kaan Yagizer[/mention] abi sağolsun pendikten çekici gönderip aracımı aldırttı. Kendisine minnettarım.  Zor durumda beni hiç yanlız bırakmadı.
Araç yaklaşık 6 ay önce erzurumda aynı sorun nedeniyle cindilli ford bayinde debriyaj alt merkezi değişti.  1 ay önce de şahsuvaroğlunda debriyaj üst merkezi değişti.  
Muhtemelen alt merkez yine mefta.. 3. Kez aracın şanzimani iniyor bu nedenle . Nedir bendeki bu şanssızlık anlayamadım. 20170114_183654.jpg

Geçmiş olsunda forumun en problemli aracı herhalde sizinki satın kurtulun bi araç bu kadar can sıkabilir.
Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Yasin Taşcı yazdı:

Geçmiş olsunda forumun en problemli aracı herhalde sizinki satın kurtulun bi araç bu kadar can sıkabilir.

Arabadır bozulur yapılır :sofeer:. Ben aracımı seviyorum çok emek verdim buna. Satmak gibi de bir düşüncem şuan için yok MK4 focus çıkana kadar.

Yanıtlama zamanı:
14.01.2017 - 19:37 tarihinde, Özer Aksu yazdı:

Muhtemelen alt merkez yine mefta.. 3. Kez aracın şanzimani iniyor bu nedenle . Nedir bendeki bu şanssızlık anlayamadım. 

...evet alt merkez ölmüş. Çocuklar sana haber vermiştir ama ben de tekrar edeyim. Merkez + debriyaj olayını garantiden hallediyoruz. Araba çalışınca diğer ufak-tefek şeylere de bakacağız. H.sonunda kuZu'nu iade ederiz.  

Yanıtlama zamanı:

...evet alt merkez ölmüş. Çocuklar sana haber vermiştir ama ben de tekrar edeyim. Merkez + debriyaj olayını garantiden hallediyoruz. Araba çalışınca diğer ufak-tefek şeylere de bakacağız. H.sonunda kuZu'nu iade ederiz.  

Savaş usta ile görüştüm abi teşekkür ederim desteğin için. Yanlız 2. kez değişen parça neden bu kadar sık arızalandı anlamak mümkün değil.
Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Özer Aksu yazdı:

Yanlız 2. kez değişen parça neden bu kadar sık arızalandı anlamak mümkün değil.

...kim bilir? Parça'da döküm hatası olabilir, montaj hatası olabilir, bin tane olasılık var ... arada debriyaj sıfırlandı de geç bence. :)

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Kaan Yagizer yazdı:

...kim bilir? Parça'da döküm hatası olabilir, montaj hatası olabilir, bin tane olasılık var ... arada debriyaj sıfırlandı de geç bence. :)

Meraktan soruyorum soguktan donabilir ve sorun cikarabilir mi?

Yanıtlama zamanı:

Aracı yaklaşık 1 hafta soğuk nedeniyle yerinden oynatmadım. 1 hafta sonra sabah işe geldim öğlenden sonra hanımı alıp yola çıktım böyle bir durumla karşılaştım. Soğuk değilde hidrolik ile alakalı bir durum olabilir . Eksiltme vs yok ama sanki hava yapıyor biryerden. 1 ay önce serviste üst merkezi değişirken havası vs alınmıştı. Sanırım üst merkezi yeniledik alt merkez bu basınca dayanamınca koyverdi.
Yanıtlama zamanı:

@Özer Aksuçok geçmiş olsun.Yolda kalmak ve çare aramak ne demektir bilirim.Eksik olsun opel marka bir astram vardır daha önce bayram arifesinde beni yolda bıraktı zor kaldırdım hemde Kütahya gibi bir yerde tamirciyle bayramlaşmak durumunda kalmıştım. Var ya hiç acımadılar arife günü

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Servet Ö. yazdı:

...soğuk nedeni ile ufaktan illa donmuştur, sorun soğuk mu? 

Sıfır! ..diyemem ... ama zor. Sonuçta alçak basınç/alü.döküm'den bahsediyoruz.

Bence değişen üst merkezin (yeni) görece eski alt.merkeze uyguladığı basınç nedeni ile alt merkezin içindeki piston sızdırmazlık ekipmanı vs. patlamıştır. Uzay mekiğini düşüren 5$'lık izolasyon contası hesabı iki kuruşluk conta patlayınca araba kala kalıyor. 

Yanıtlama zamanı:
15.01.2017 - 15:50 tarihinde, Yasin Taşcı yazdı:

satın kurtulun

Diyelim ki @Özer Aksu sattı ve kurtuldu. Peki bu aracı alacak kişi ne yapsın? Arabayı sorunlu iken satmanın insafa sığmadığını düşünüyorum.

@Özer Aksu Size de geçmiş olsun. Aynen dediğiniz gibi araba bozulur ve tamir edilince sanki sıfır araba almışcasına insan sevinir.

Ali Danacı tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
11 dakika önce, Ali Danacı yazdı:

Diyelim ki @Özer Aksu sattı ve kurtuldu. Peki bu aracı alacak kişi ne yapsın? Arabayı sorunlu iken satmanın insafa sığmadığını düşünüyorum.

@Özer Aksu Size de geçmiş olsun. Aynen dediğiniz gibi araba bozulur ve tamir edilince sanki sıfır araba almışcasına insan sevinir.

Yaptırmadan sat kurtul dediğini nasıl anladınız :) Ayrıca bu şekilde zaten alan da satan da haberdar olur durumdan ve ederinde satılır :) 

İnsafsızlığı saklayıp iş yapanlara söylemek lazım onları da görüyoruz maalesef burada.

O yüzden herkesin her sözüne tam itimat etmemek lazım gelir.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

saklayıp iş yapanlara

Benim sözüm bunlara... Arabayı idareten değil de adam gibi yaptırıp satanlar başımın üstünde...

Şimdi, Yakup Çağatay yazdı:

Yaptırmadan sat kurtul

Piyasada bu sözü edenler genel olarak sorunlu mal sattıkları için akla ilk gelen o oluyor maalesef.

Yanıtlama zamanı:

Konu nereden nereye geldi. Benim kadar aracına özen gösteren bakımını vs aksatmadan kullanan, vida dahil orjinalden şaşmayan biri için sorunlu araç sat kurtul demek en kolayıdır. Bazı talihsizlikleri yaşadığım doğrudur. Ancak bu araba sorunludur demek çokta etik değil olsa gerek. Yaşanılan sorunları burada anlatmak benzer problemlerle karsilasanlara yol göstermesi açısından kaynak niteliğindedir. Bu forumda mk3 sedan olarak orijinaline sadık kalarak yapilan modifikasyonları ile en dolu araçlardan biridir aracım. Sorun bakış açısında.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.