Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

focus 3, hoparlör sorunu..


Mustafa Anil

Soru

merabalar.. aracım style otomatik vites, beyaz hatchback.. 13 aralık günü teslim aldım, neredeyse bir ay olacak. müzik dinlerken, bazı parçalarda sanki hoparlör patlakmış gibi bızırtılı cızırtılı ses duymaya başladım..

acaba dedim ekolayzer ayarları mı bozuk, basları azalttım.. ama aynı sesleri özellikle pop şarkılarda, basları kuvvetli parçalarda sıkça duymaya başladım.. seslerin ön hoparlörden değil arkalardan geldiğini duydum..özellikle sürücü tarafı çarprazı, arka sağ kapıdan geliyordu..

ne yaptıysam düzeltemedim, resmen hoparlör patlak gibi ses geliyor.. servise götürdüm.. şikayeti anlatır anlatmaz, servis şefi harun usta durumu anladı..

**** birkaç kişi daha aynı ses rahatsızlığı ile gelmiş.. ilk gelen arkadaşın arabasının hoparlörünü incelemişler, sökmüşler.. hoparlörde patlak falan vs durumu yok.. ama bir sorun bulmuşlar.. arka kapı ses izolasyon parçası mı, örtüsümü hoparlörün arkasına yaslanıyormuş ve yüksek sesli bas parçalarda hoparlörün körüğü izalosyon ile temas ettiği için bızırtı cızırtı patlak gibi ses çıkarıyormuş..

sonra aynı şikayetle birkaç kişi ve ben gelince, artık bunun servislik değil, mühendislik hatası olduğunu ve bir form doldurup genel merkeze ilettiklerini, onlardan yanıt beklediklerini söyledi. kendilerini aşan bir durum muş. arabanın orjinal kapı içi yapısı ne yazık ki bu sesi çıkartıyormuş. haber gelirse bizi arayacaklarını söyledi..

biz de sesi fazla açmıyoruz artık:).. haber bekliyoruz. inşallah bir çözüm bulurlar.. siz de kendi aracınızda bunu deneyin lütfen.. paylaşımlarınızı bekliyorum. saygılar

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bende yok böyle bir sorun??? Sonuna kadar açtım yine de olmadı,zaten sesi sonuna kadarda bir daha açmam,niye ses sonuna kadar açılırki hem..Kulaklarım sağır olacaktı neredeyse,küçücük alanda o kadar yüksek ses,40 yaşından sonra dedeler gibi duymamanıza neden olur söyliim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Zaten sesi ne kadar açarsan aç belli bir düzeyin üstüne çıkmıyor anladığım kadarı ile,

Tamamen atıyorum, kesinlikle net rakamlar değil önceden belirteyim.

x şarkıyı sesi 15 e getirip dinlediğinizde 40 desibel se, 20 de 42, 30 da 45 falan oluyor, yani orantılı değil, ses belli bir düzeyden sonra yükselmiyor.

Anlatabildim mi bilmiyorum ama,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hade len...yüksek ses acmak hiç sorun değil kaliteli müzik sistemlerinde...seninki kamasonic olduğu için bozuyor tabiki...ses ne kadar artarsa artsın tüm tınılar yayılır..dünkü aydının focusunun sonyde ayarladım süper oldu vala tüm bas ve tiz sesleri dinleye dinleye geldik...acınca kulakları bozulurmuş...hahahaha güleyim bari...teselli et kendini...uyduruk ses sistemiyle...hahahahaa....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bende keşke cızırtı olsa; adamlar 7 hoparlör ve güzel bir akustik sağlamış ama gel gör ki tweeter ve arka kapı kolonları yetersiz olduğundan ses kısıkken suyun altından geliyormuşcasına boğuk...

Bu konuda daha kötü araçlarım oldu ama Focus tan sonra Astra nın sistemi hiç çekilmiyor yani!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

sesi yüksek dinlemekle alakalı değil, durun size örnek şarkı vereyim, bulursanız bu parçayla, bası bir derece artırın ve çeyrek ses veya çeyrek sesin biraz üstünde dinleyin..şarkıyı arıyorum:))..

evet buldum.. reklam olmasın da:). TARKAN-sen çoktan gitmişsin.. adlı parçayı dinleyin lütfen.. (şarkıyla özel bir bağım yok, sevdiğim bile söylenmez, listemde çalarken fark ettim:)).. ve bunun gibi birkaç şarkı daha, kuvvetli bası varsa, sesi çok açmadan bile tok baslarda patlak sesi verebiliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Mustafa ikna etmek için uğraşmana gerek yok.

Özellikle sağ arka hoparlÖrde daha rahat duyulan, arkaya sınırılı gibi duran, membran hareketleri arttığında, yani bas yoğun parçalarda -ki bunun için ses düzeyinin çok da yüksek olması gerekmiyor, bir zırıltı geliyor, bende de zaman zaman oluyor.

Farklı forumlarda da dile getirildi.

Kapı trimlerinin sÖkülerek gÖzden geçirilmesi lazım.

Olay budur. Rahatsız ediyorsa bunu yaptıracaksın.

Servislerin garantiden karşılayacağını düşünüyorum.

Beni çok rahatsız etmediği için şimdilik elletmedim.

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

kesinlikle Tolga...o astraya uzun bir süre bineceksen o sorunu çöz derim...sonyden sonra çekilmiyor evet...umarım cdleri begenmişindir...dinlediysen tabekem de..

Gerçekten bir ara Focus a bindiğimde farkı net hissettim, ses kısıkken bile tınılar çok pürüzsüzdü. Astra da sorun sadece ses de değil arayüzü gördün, cd takınca Premier ekranı gibi oluyor :kıhkıh:

Yeni Astra ve Audi 4-6 serilerinin özel opsiyonları hariç ses sistemleri sıkıntılı, eğer Astra nın kapıları Focus unküler kadar rahat sökülseydi şimdiye 10 kez değiştirmiştim ancak işçiliği çok sıkıntılı; plastik aksamlar çok sıkı monte edilmiş sökmek için ciddi bir kuvvet gerekiyor bu da riskli olduğundan vazgeçtim

Bu arada Aydın bu kez birşeyini unutmadan gitti :nazar:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Haklısın...ama yinede ekranın süper geri görüş kamerası falan 10 numara astrana bayılıyorum...içi son derece rahat ve güzel...

Aydın ise...senden sonra yakodan unutmamak için şemsiyeyi sordum...onun aklına kendi şemsiyesi geldi yoksa..unutulacaktı...kafede... :kıhkıh:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Haklısın...ama yinede ekranın süper geri görüş kamerası falan 10 numara astrana bayılıyorum...içi son derece rahat ve güzel...

Aydın ise...senden sonra yakodan unutmamak için şemsiyeyi sordum...onun aklına kendi şemsiyesi geldi yoksa..unutulacaktı...kafede... :kıhkıh:

:nazar: Kafeye geri gittik içersi iyice kalabalıklaşmışş.. Şemsiyeyi getirdiler o da kendiliğinden "güpp" diye açıldı milletin ortasında :kıhkıh:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.