Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

focus 3, hoparlör sorunu..

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bu ne yaaa,arabanızda Discomu açıyorsunuz,pub mı açıyorsunuz..Yok çimene basma sesiymişte,ohm si düşükmüşte,empedansı bozukmuşta...Kardeşim ben çoğu zaman 5 te bile açamıyorum sesi,arkadan oğlan "baaabaaaa bak tyansfoymeysımı yaptı" diye bağırıyor,eşim oğlana ayakkabı alıcaz,kaç numara alalım diye geyik yapıyor,onları duyayım dinleyeyim derken ne müzik dinliyom ne şarkı duyuyorum...Kullanmıyorum bile müzik sistemini doğru dürüst..Yok arabayı havaya zıplatacakmışta,yok baslarla derinlik alacakmışta....Arabaya müzik sistemi güzel diye mi biniyoz kardeşim..Dolmuşlardaki cızırdak hoparlörlerden arabeski dinlerken gıkınız çıkmıyor ama....Hayret bişiii.....eheheheeüüüeee.... :)

• Yanıt 210
  • Görüntüleme 49,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• E sürekli tit ile diğerleri arasında bir fark yaratmaya çalışıyorsunda ondan.. Farklılık hissetmen herşeyden kaynaklanıyor olabilir. Ama "his" ve "hissetmek" tümüyle subjektif bir konu. Dolayısı

• Ulen Bora ulen Bora...şuanki focusun tam 125 sayfasında sony diye tutturan sen...sonsysiz binilirmi o para verilirmi diyen sen...sırf sony yok diye arabayı 6 almayıp 6000 tl kaçan yine sen....şimdi tü

• Cem Boneval
    Cem Boneval

İş sevilmez, çalışmak sevilir, çalışmayı sevende ne iş olsa hakkıyla yapar...! (Cem'den uydurma Alman ata sözü)

Yanıtlama zamanı:

Sınıfındaki araçlara göre Focus 3'ün ses sistemi gayet iyi ve tatminkardır bence. Ama bir önceki sony'li sistemlere nazaran bir nebze düşük olabilir.

Yanıtlama zamanı:

hiçbir zaman arabanın içini yatırım yapılacak bir alan olarak görmedim, göremiyorum.. ha hoparlörü bozulur filan o ayrı da, şuanki ses sisteminde 7yi-8i geçmedim.. genellikle 5-6 civarında takılıyorum. 7-8 çok bile geliyor.. kafam götürmüyor :)

zaten bi tek radyo dinliyorum, uzun yol yapmadığım için cd fln da yoka arabada..

Yanıtlama zamanı:

Alperen uzun yolda da çok açamıyorsun zaten,arabada uyuyan oluyor,konuşan oluyor,çocuk oluyor v.s. Tevfik gibi çoluk çocuk derdi olmasa ve de genç olsak (Tevfik bibi genç ama ehehehehe) birde parayı yolda bulmuş olsak arabaya ne ses sistemleri alınırda ben hiç uğraşmamda almamda...

Bu arada benim bizim arabada dikkatimi çeken şey 5 ses seviyesinden 6 ya geçişte orantıda bozukluk var gibi,ses birden çok yükseliyor....Diğer seviyeler arasında o kadar yükselme olmazken 5 den 6 ya geçerken fazla yükseliyor ses....

Yanıtlama zamanı:

abi inan ses sistemine fln yatırım yapmam, ister parayı yolda bulayım ister derede... saçacak kadar param olsa gider exclusive araç alırım, c sınıfı araç alıp ses sistemi ile mi uğraşıcam? zaten içinde bose mi olur ne olur bilemem o zaman...

Yanıtlama zamanı:

abi inan ses sistemine fln yatırım yapmam, ister parayı yolda bulayım ister derede... saçacak kadar param olsa gider exclusive araç alırım, c sınıfı araç alıp ses sistemi ile mi uğraşıcam? zaten içinde bose mi olur ne olur bilemem o zaman...

Aynen öyle...Şimdiye kadar Focus 2,5 da ses sistemi sadece sony idi bende,çokda fark göremedim zaten çokda kullanışlı bir ara yüzü yoktu F2,5 daki sonynin,cdleri okumazdı,rds si takılıp dururdu,audio cd den şarkı seçemezdin tuşlardan falan bir sürü bok püsür saçmalığı vardı..Birde öndeki o parlak yeri çok pislenir ve çizilirdi....Ben gayet memnunum şu anda....

Yanıtlama zamanı:

Ulen Bora ulen Bora...şuanki focusun tam 125 sayfasında sony diye tutturan sen...sonsysiz binilirmi o para verilirmi diyen sen...sırf sony yok diye arabayı 6 almayıp 6000 tl kaçan yine sen....şimdi tüm iletilerini yazsam sony ile ve sonysiz focus ile ilgili ithamlarını nereye kacacan bilmiyom...vala bila ya....nediyim sanaki ne diyim kelimeler kifayetsiz kalıyor.... :)

Yanıtlama zamanı:

Tevfik abi keşke giderken baksaydın benim sony'e.

Valla çok güzel olmuş ayarlar cdlerde süper 2 gündür müziğin tadını çıkartıyorum sayende.

Ben FIII teki mevcut sistemin performansını bilmiyorum ancak aracımdaki sony sistem çok başarılı bence.

Bindiğim C sıınıfı hiçbir araçtan aynı keyfi alamıyorum.

Yanıtlama zamanı:

Ulen Bora ulen Bora...şuanki focusun tam 125 sayfasında sony diye tutturan sen...sonsysiz binilirmi o para verilirmi diyen sen...sırf sony yok diye arabayı 6 almayıp 6000 tl kaçan yine sen....şimdi tüm iletilerini yazsam sony ile ve sonysiz focus ile ilgili ithamlarını nereye kacacan bilmiyom...vala bila ya....nediyim sanaki ne diyim kelimeler kifayetsiz kalıyor.... :)

Dün dündür bugün....Arabayı alıncaya kadar bilmeden konuşmuşum meğerse....Hatasız kul olmazmış....Doğru yolu buldum...Sony Mony Hikaye..Yaşasın Ford DAB.....ehehehüüee...

Yanıtlama zamanı:

Tevfik abi keşke giderken baksaydın benim sony'e.

Valla çok güzel olmuş ayarlar cdlerde süper 2 gündür müziğin tadını çıkartıyorum sayende.

Ben FIII teki mevcut sistemin performansını bilmiyorum ancak aracımdaki sony sistem çok başarılı bence.

Bindiğim C sıınıfı hiçbir araçtan aynı keyfi alamıyorum.

f3 teki sistem cd6000 ini bile aratan cinsten seninki süper ya...cok sevindim cd leri begendigine keyifli yolculuklar...

Yanıtlama zamanı:

Bunu nasıl sağlarız derseniz aracın içine bir spektrum analiz cihazı yerleştirip ayar yapmak lazım, ama bunu ülkemizde yapan bir tek yer biliyorum (o da geçmişte),

Bunu İstanbul Berk HiFi yapıyor. Tabi kendi kurduğu sistemlerde...

Yanıtlama zamanı:

Arabada ses sisteminin önemi sorround yani cevreleyici ses olarak hoparlör ve tweeter denilen tiz sesleri yayan küçük hoparlörlerin araç içinde yerleştirilmesi çok önemli...araçta sürücü koltuğu ve yan koltuk merkezi alınarak öndeki hoparlörlerin güçlü olması ile arkadaki hoparlör güçlerinin dengeli dagılımıda önemli araç cinslerine göre firmalar kimi zaman öne kimi zaman arkaya agırlık veriyorlar...ford focusta sonny için se bas ve tiz sesleri çok iyi versede kapılardaki hoparlörlerin mutlaka belirli bir seviyeden sonra ohm...ları düşük olduğu için cızırdama zırıldama yapması kacınılmaz..o yüzden eski arabamda hep 320 kps olan cd audio track şeklinde en iyi sesi alırdım...aux ve mp3 te cok güzel ses verir ancak yinede cd kalitesinde alamazsınız..yani...benim begendiğimse passatlardaki rd510 ses sistemini başarılı buluyorum arkadayken ve öndeyken cok iyi bir din music power yani siz sesi ne kadar acarsanız açın asla dagılma ve ses bozukluğu yaşamıyorsunuz...tabiki paraya bakan bir iş...ama yeni focusun ses sistemi kim ne derse desin...bençe cacık..asla o arabaya yakışmıyor cünkü..hatta keşke cd6000 taksalar daha verimli olurdu...hoparlörlerde çok kaliteli değil..bunu bir şahinde iyi bir sony yada benzeri teyp ve hoparlörlerle 1000 tl.ye havaya zıplatabiliyorsunuz arabayı..ama işte sözkonusu focus olunca maliyet görünüm ve uygunluk yüzünden kalıyorsunuz...

Mutluyum diyenleri anlıyorum ama o teselli bulup huzurla yolculuk etme düşüncesinden yola çıkılmış bir söz...katılmıyorum çünkü sizin yolda tek arkadasınız o müzik ve ses...oda sizi bas ve tiz seslerle tınıları yayarak sürüş keyfini katlıyor...yoksa başka bir amacı yok...

Onun için yeni focusta DSP var. İster ön tarafta istersen 4 kanalda da eşit ağırlıkta dağıtabiliyorsun..

Yanıtlama zamanı:

Mertol teşekkürler...

Yanıtlama zamanı:

Yeni focus'un sesi hatta şöyle söylüyim bir ford'un sesi hiç kötü olmadı...

Sony'ye alışmak farklı bişey ama kötü demek için daha farklı şeyler lazım..Bizde de kulak var birz :) kötü değil..daha iyisi şekil A1 olabilir.

Yanıtlama zamanı:

evet var sende de Midasın da kulakları vardı..... :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.