Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Range ve yakit tuketimi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Geçtiğimiz hafta sürekli araba ile gittim geldim işe. 6.3 lt yaktı. Soğuk etkiliyorsa bile öyle dramatik bir fark yaratmıyor bence. İstanbul Şehiriçi bu arada.. Gerçi pek trafikte yoktu ama olduğunda da sonuç pek değişmiyor.

• Yanıt 44
  • Görüntüleme 9,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bu indirimler kilo verme gibidir, diyet yaptığında verdiğinden fazlasını sonrasında geri alırsın. Yakında gene sıkı zam gelecek demektir

• mehmet fatih
    mehmet fatih

depoyu yeniden doldurduğumuzda sıfırlamayı düşünüyorum. belli aralıklarla(4-5 depoda bir) yine kontrol ederim sanırım.

• Benim araç da henüz 600 km.de ve ort. tüketim 9 lt. Kış mevsiminde ve aracın yeni olması nedeni ile şehir içi tüketim olarak gayet normal bence. 2.5k-3k km den sonra havalar da biraz ısınınca epey aşa

Yanıtlama zamanı:

Ozaman tek etken yeni olması gibi görünüyor insallah öyledir.

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Ortalama tüketim aracı aldığımdan beri hep 5.3 lt diye yazıyor. Ben şehir içinde 200 TL lik yakıt ile çok rahat yaklaşık 900 km yol yapabiliyorum. Araç şu anda 1700 km de. Herhalde 5000 km den sonra yakıt tüketimi daha da düşecektir. Öyle söyleniyor...

Yanıtlama zamanı:

Ortalama tüketim aracı aldığımdan beri hep 5.3 lt diye yazıyor. Ben şehir içinde 200 TL lik yakıt ile çok rahat yaklaşık 900 km yol yapabiliyorum. Araç şu anda 1700 km de. Herhalde 5000 km den sonra yakıt tüketimi daha da düşecektir. Öyle söyleniyor...

Darısı başımıza diyorum ama araç motorları aynı bu fark kullanımdan oluşuyor heralde
  • 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aracım focus 3 style plus 1.6 benzinli ilk km lerde çok yakıyordu. 15000 bakımından sonra fark edilecek şekilde düştü. Şu an bir depoyla yaklaşık 580 - 600 km yapıyorum ( şehir içi ). Ekranda görünen ortalama yakıt tüketimi 7.4 bence benzinli için gayet makul..

Yanıtlama zamanı:

Aracım focus 3 style plus 1.6 benzinli ilk km lerde çok yakıyordu. 15000 bakımından sonra fark edilecek şekilde düştü. Şu an bir depoyla yaklaşık 580 - 600 km yapıyorum ( şehir içi ). Ekranda görünen ortalama yakıt tüketimi 7.4 bence benzinli için gayet makul..

Yogun trafik degilse 0.5 litre daha düşebilir suan 8.8 yakıyorsunuz.

Yanıtlama zamanı:

İstanbul'da yoğun olmayan trafik kalmadı sizin de bildiğiniz gibi :) Ama dediğiniz gibi şehir dışına çıktığımda aradaki farkı görebiliyorum.

Yanıtlama zamanı:

İstanbul'da yoğun olmayan trafik kalmadı sizin de bildiğiniz gibi :) Ama dediğiniz gibi şehir dışına çıktığımda aradaki farkı görebiliyorum.

Siz yokuş kalkışlarında (el frensiz) kalkamama veya Stop etme sorunu yaşıyor musunuz ?

Yanıtlama zamanı:

Siz yokuş kalkışlarında (el frensiz) kalkamama veya Stop etme sorunu yaşıyor musunuz ?

Hayır hiç öyle bir sorun yaşamadım bu zamana kadar. ( Kusura bakmayın bu arada gecikmeli yazdım biraz )
Yanıtlama zamanı:

Arkadaslar bir sorum olacak: Diyelimki seyir esnasında ortalama tüketim 6.2 gösteriyor. Ben 6.1 e düşmesini beklerken 6.19 danmı yuvarlıyor 6.15 denmi yuvarlıyor yoksa tam 6.1 e düşüncemi gösteriyor yada hizlaninca 6.25 oluncami 6.3 oluyor yoksa 6.29 dan hemen sonrami? (yada 6.21 oluncami)

Alper E. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Arkadaslar bir sorum olacak: Diyelimki seyir esnasında ortalama tüketim 6.2 gösteriyor. Ben 6.1 e düşmesini beklerken 6.19 danmı yuvarlıyor 6.15 denmi yuvarlıyor yoksa tam 6.1 e düşüncemi gösteriyor yada hizlaninca 6.25 oluncami 6.3 oluyor yoksa 6.29 dan hemen sonrami? (yada 6.21 oluncami)

Yuvarlamadan emin değilim ama 0.2 ila 0.4lt fazla gösterdi. İki sefer hesapladım. Uzun yolda bir daha deneyip doğruluğunu test etmeyi düşünüyorum. Mesela en son 6.514 harcama varken 6.8lt gösteriyordu :)

Android telefonlar için Oto yakıt hesaplama programı var. Standart gittiğin km, aldığın lt yakıt, birim fiyat giriyorsun hesabı yapıyor. Güzel tarafı ardından hesabı kayıt etmesi.

Engin Uzunoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Yuvarlamadan emin değilim ama 0.2 ila 0.4lt fazla gösterdi. İki sefer hesapladım. Uzun yolda bir daha deneyip doğruluğunu test etmeyi düşünüyorum. Mesela en son 6.514 harcama varken 6.8lt gösteriyordu :)

Android telefonlar için Oto yakıt hesaplama programı var. Standart gittiğin km, aldığın lt yakıt, birim fiyat giriyorsun hesabı yapıyor. Güzel tarafı ardından hesabı kayıt etmesi.

Benzer bir uygulamada iOS da var. İsmi Gas Cubby. Yarın veya öbürgün depoyu fulleyip bakıcam. Araç bilgisayarıyla ne kadar fark çıkacak bakalım. 0.3 litre fark büyük bir değer benim gözümde.

Alper E. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Megane 3'lerde az gösterip çok yakıyor genelde. Bu daha iyi çok gösterip az yakıyor. (0.3-0.4 lt farktan bahsediyorum) Bence çok önemli değil, sonuçta pompa farkı, hava sıcaklığı vs gibi konularda etkili olabiliyor. 0.3-0.4lt'yi geçmezse çok yanıltıcı olmaz.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.