Yanıtlama zamanı: Temmuz 3, 201610 yıl comment_370924 Son 3-4 gündür aracı park ettikten sonra farkettiğim, tamda aracın alt-orta kısmından geldiğini düşündüğüm bir ses var. Plastiğe tırnağınızla vurursunuz da böyle ''çıt'' tarzı bir ses çıkarır ya aynı ona benzer.Bu sesi tek sefer yapıp kesmiyorda 5-6 dakika sürüyor en azından ve bunu 10-15 saniyelik periyotlarla tekrarlıyor. Daha önceden var mıydı hiç dikkat etmedim ama şu son 3-4 gündür her park ettiğimde dikkat ediyorum ve bu ses geliyor ve neden kaynaklandığınıda çözmüş değilim hala. Araçta bunun dışında her hangi bir farklılık yok,frenlemesinde hızlanmasında yalnız bugün farkettim 2 kere Hill Holder çalışmadı yine,sonra tekrar çalıştı falan. Bağlantısı var mıdır bilemedim ama şüphelendirdi bu sesin kaynağı olabileceği konusunda. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_370954 Isınan metal genleşir, soğurken de "büzülür" (bkn.normal) Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_370956 Metalin soğuması ile ilgili durum . Normal bir ses . Kaan abi belirtmiş zaten Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_370970 Kafa karıştırmak gibi olmasın ama benim kamyonetimden de bir dönem 2 saniye aralıklarla çıt çıt diye ses geliyordu. Günlerce aradıktan sonra volanın orada bir kablonun sıyrıldığını ve şaseye kıvılcım attığını farkettik. Tabi bu durum araç çalışırken oluyor, stop edince böyle bir şey olmuyordu. Genleşme meselesi mantıklı gibi duruyor ama yine de dikkatli olmak lazım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_370972 Benim de 50 li yaşlara gelince kemiklerimden bazen hareket ederken ses geliyor konu ile ilgisi olurmu bilmem Semih Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl Yazar comment_370973 2 saat önce, Kaan Yagizer said: Isınan metal genleşir, soğurken de "büzülür" (bkn.normal) 2 saat önce, Özer Aksu said: Metalin soğuması ile ilgili durum . Normal bir ses . Kaan abi belirtmiş zaten 36 dakika önce, Süleyman Ünal said: Kafa karıştırmak gibi olmasın ama benim kamyonetimden de bir dönem 2 saniye aralıklarla çıt çıt diye ses geliyordu. Günlerce aradıktan sonra volanın orada bir kablonun sıyrıldığını ve şaseye kıvılcım attığını farkettik. Tabi bu durum araç çalışırken oluyor, stop edince böyle bir şey olmuyordu. Genleşme meselesi mantıklı gibi duruyor ama yine de dikkatli olmak lazım. Genleşme meselesi aklıma ilk gelen şey olmuştu benimde ama daha önce neden farkedilmedi/farkedemedim sorusu kafamı kurcalıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_370981 Genleşme ile ilgili "Nuru Osman" usta vardır Es Es de. Onun yanına bi uğrayıversen sorun çözülecek gibi ? Adresi bilmiyorsan Semih'e sor beraber gidersiniz ? Sonucu bize de bildir Lütfenn... 4 saat önce, Semih G. said: Genleşme meselesi aklıma ilk gelen şey olmuştu benimde ama daha önce neden farkedilmedi/farkedemedim sorusu kafamı kurcalıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_370983 Soğuyan egzos öyle bir ses çıkarıyor Semih, diğer bir deyişle egsoztun sen zorlarken açılan açılan çıt çıtlarını geri kapatıyor (bkn: çıt çıt sesi !) Temmuz 4, 201610 yıl Hakan Saraylı tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_370994 40 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu said: Genleşme ile ilgili "Nuru Osman" usta vardır Es Es de. Onun yanına bi uğrayıversen sorun çözülecek gibi ? Adresi bilmiyorsan Semih'e sor beraber gidersiniz ? Sonucu bize de bildir Lütfenn... Valla benden başka herkes nerde ne var biliyor gibi. Adresi atarsın abi, görüşürüz. ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_371000 27 dakika önce, Semih O. said: Valla benden başka herkes nerde ne var biliyor gibi. Adresi atarsın abi, görüşürüz. ? Sen de mi bilmiyorsun ? Çok ayıpladım şimdi, derhal @Teoman Saraçile irtibata geçiyorsun ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_371002 Genleşme ile ilgili "Nuru Osman" usta vardır Es Es de. Onun yanına bi uğrayıversen sorun çözülecek gibi [emoji41] Adresi bilmiyorsan Semih'e sor beraber gidersiniz [emoji41] Sonucu bize de bildir Lütfenn... Valla benden başka herkes nerde ne var biliyor gibi. Adresi atarsın abi, görüşürüz. [emoji41] Sen de mi bilmiyorsun [emoji2] Çok ayıpladım şimdi, derhal @Teoman Saraçile irtibata geçiyorsun [emoji41] Abi bilerek boyle diyor semih şimdi. Keşfedilmesin yogunlasmasin ozel hizmet alalım diye dusunuyor kesin. Semihx2 nuru osman ustaya gittiklerini soylemislerdi bana. Simdi adresi bilmiyorum üfürüyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_371012 Bir saat önce, Yahya Akman said: Abi bilerek boyle diyor semih şimdi. Keşfedilmesin yogunlasmasin ozel hizmet alalım diye dusunuyor kesin. Semihx2 nuru osman ustaya gittiklerini soylemislerdi bana. Simdi adresi bilmiyorum üfürüyor Yahya sen de öğrenmek için elinden geleni yapıyorsun hee. Götürecek işte Teoman abi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_371032 Sanırım bu durum dizellere has bi durum aynı ses bizim arabadanda geliyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_371035 Motor çalıştığı süre içerisinde egzost katalatik konvertör gibi parçalar ısındığı için metaldeki genleşme büzüşmeye bağlı olarak motor sogudugunda bu sesleri duymanız olasıdır . Telaş etmeye gerek yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 4, 201610 yıl comment_371037 Olay genleşme ise dizele has olmaz tabii ki. Biraz performanslı sürüş yapın frenlerden de çıt çıt ses gelir. Bu ses konusunda internet sorunlu, buradan çözüm bulamayız mutlaka dinlenmeli. Tahminler doğru olabilir ama yanlış da olabilir. Özellikle metal sesleri. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın