Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus III Titanium Aşırı Voltaj Sorunu


ErdemG

Soru

Merhaba Focus'cular

Başımdan Geçen Bri Olayı Anlat ve Yardım Almak İstiyorum

Saatte 200 Km ile Giderken (Otoban) Araç Birden Kendisini Kapattı ekranda Bir Kaç Yazı Belirdi ve yanlış Okumuyorsam

Güvenli Duruş Sistemi Yazdı aracı Emniyet Şeridine çekebildim Sorunsuz şekilde ve durdurdum.

O an ekranda 'Aşırı Voltaj Yüklenmesi' Diye bir hata belirdi ve tekrar etti sanki araba reset atmış bütün katran ve uyarı sesleri test modunda gibi tek tek çalışmaya başladı

arabayı tekrar çalıştırmak istediğimde ilk Start Tuşuna Basmamda çalışmadı sadece bir kere calışma sesi verdi çalışmadı araç içindeki tüm elektirik harcayan sistemi kapadım "Teyp farlar iç aydınlatma vs i 4 lü ler hariç" tekrar bastım araç çalıştı.

yolumuza devam ettik ama fordu arayıp bir dünya fırçaladım

yol yardımı geldi aracı bilgisayara bağladı ve gariptirki hiç bir hata bulunamadı pazartesi servise getirmemi istediler götürdüm ve srunun kısaca

"YüKSEK GERİLİM HATLARINDAN ELEKTİRİK çEKMESİ SEBEBİ İLE MEYDANA GELDİĞİNİ VE BİR ARACIN da 'Focus Değil Ama Ford' Aynı şeyi YAPTIĞINI SöYLEDİLER"

Deli oldum Bu Durumla ilgili ne yapa bilirim

Elimde olay anını çeken tesadüf video görüntüleri var tavsiyeniz nelerdir

Dava Şikayet Teknik Destek Her Görüşe Açığım Kolay Gelsin Teşekkür ederim...

İlgili Video :

https://rapidshare.com/files/4286249359/10092011065.mp4

ErdemG tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Merhaba öncelikle geçmiş olsun.. bence bunu direk ford'a yazmalısınız teknik eğer tüm araçlar aynı sorunu potansiyel olarak taşıyorsa hiç basit bir durum değil videoyu bizimle paylaşabilirseniz çok faydalı olacağına inanıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Videoyu tabiki paylaşabilirim sizinle fakat hangi server üstünden paylaşmamı tavsiye edersiniz ? youtube üstünden paylaşmak istemiyorum çünkü görüş içi teşekkür ederim

Videoyu herhangi bir upload Sitesine yükleyin. İsteyen indirip izler.

Teşekkürler

Aramıza hoşgeldiniz

--- iPhone Yolladı ---

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Çok rahatsız edici bir durum...

Hele ki gecenin bir vakti hız denemesi yapmaya kalkarken olması da olayın kara mizahi boyutu, yani araÇ akıllı güvenlik sisteminin ileri boyutu ile donatılmış, arabaya doluşup hız denemesi yaparsanız ben de elektriği keserim diyor. :D

Sorun bence elektrik tesisatı ile ilgili, tümüyle spekülatif yazıyorum bir şey bildiğimden değil. Ancak kısa devre yapmış ve tüm sistemler kilitlenmiş gibi duruyor. Göstergeler Çalışmıyor, elektrik kontrollu tüm destek sistemleri devre dışı kalıyor, muhtemelen motor da stop etmiş ve direksiyon sertleşmiştir, ikaz sinyalleri yanıyor ama aynı devreye bağlı olmayabilir.

Bence ben ne kadar zenci isem bu da yüksek gerilim hatları ile o kadar ilişkili, yani o kısmı ciddiye bile almayalım lütfen.

Yok ciddi ciddi buna bağlıyorlarsa ellerinden yazılı alalım ve Ford fabrikasını yıllarca unutamayacakları bir skandalla yüzleşecekleri bir davaya bulaştıralım.

Yakup Çalıştırma düğmesi ile ilişkisini ben anlayamadım, sana anlattılarsa bizimle paylaşsan... Ve tabii tedavisi nedir onu da öğrensek.

Hepimizi aracımızı zorlayabiliriz, bu durumun kritik bir sollama esnasında olduğunu düşünsenize...!?

Ben önce yetkili servise gerekirse videoyu da gösterir (hız limitini aşma cezasını ödemeyi göze alarak) tatminkar bir sorun tanımlamasıı yapmasını ve Çözüm önerisinde bulunmasını talep ederdim.

Buradan cevap alamaz isem Otosan düzeyinde konunun araştırılmasını talep eder, bu süreÇte hukuki haklarımı da araştırırdım.

Tabii Çözüme ulaşmada sorun devam ederse Avrupa Ford'u da işin iÇine katmanın ve konuyu olabildiğince medyaya taşımanın yollarını da arardım.

Ciddi bir sorun gibi gözülüyor, özellikle oluştuğu anki şartları düşünürsek.

Ne diyorsunuz etkili/yetkili arkadaşlar?

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aracı test ederken sitemizi bilen birine rastladım o da olan seyleri samimiyeyle anlattı ayrıntısına girmedik ama bu olayla karşılaşıldigini söyledi.. Araç giderken mi ilk hareketde mı diye sormadım ....

O yüzden konuyu ciddi boyutta sanmadigim için direk çözümü sormuştum.. Hatta ilk o değişecek dedi neden deyince bunları anlattı.

Çözüm olarak ise dugme yerine çevirmeli bir sistem gelecek demişti çalışan.

Tüm bilgim bununla sınırlı ama müsait vakitde tanıdıklara mail yazayım.. Belki ayrıntı gelir. Her araç da olmadı sanırım yoksa net aleminde duyulurdu heralde hele abd de Power button da varsa (var diye hatırlıyorum) Kesin duyulurdu müdahale ederlerdi diye düşünüyorum.

--- iPhone Yolladı ---

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Buradan düğmeli sistemi yeterince denemeden kullanıma sokmuşlar gibi bir sonuç çıkar ki hiç sanmıyorum. Yani bu teoride beni pek mutlu etmedi...

Soralım edelim...

Bana da duyduğum da saçma geldi ama burdan bir daha duyunca ... :S

Ayrıca 2010 dan beri f2.5 da da var sistem.. Abd veya diğer fordlarda da var bu sistem.. Deneme olacağını sanmıyorum bende..

--- iPhone Yolladı ---

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.