Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 20179 yıl comment_424389 1 dakika önce, Furkan İlker Özmen yazdı: birde balatayı bu kadar korumanın bi anlamaı yok zaten biteceği km üç aşağı beş yukarı bellidir. Ha buda demek değil ki sürekli yarım debraj gideyim . Ama benim dediğim günlük kullanımınızda balatanın gideğici ömür bellidir Benim gibi asbest kimyasalı eksikliğinden dolayı düz yolda bile zorlanarak kalktığı sıralarda baskı balatasından ses gelen, koku gelen ve yetkili servisinde bir türlü çözemediği böyle bir sorunun varsa emin ol sen de baskı balatanı korumak için elinden geleni yaparsın. Yeni nesil baskı balataların ısıya ve aşınmaya karşı dayanıksız olduğu bir çok yerde bahsediliyor ve okuyabiliyoruz da. Bunu serviste çalışan ustalar da söylüyor yüzlerini ekşiterek. Ve bir baskı balata seti kaç bin lira tahmin edersiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 20179 yıl comment_424396 Bitti mi yks-baskı balata-el freni-tuttu bıraktı-yandı koktu tartışmanız ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 20179 yıl comment_424397 Bitti bitti, ben deveye hendek atlatmaya kaçıyorum... Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 20179 yıl comment_424400 17 dakika önce, Cenk Demirel yazdı: Aksine tekerlekler ilk hareketi gerçekleştirdiği anda el frenini indiriyorum. bence yanlış düşündüğünüz nokta bu. gerçekleştirdiği anda zaten bırakamazsınız, tekerleklerin hareketini gerçekleştirebilmesi için freni bırakmış olmanız lazım. bence ayrıca bu noktada yani el freni aracı tutarken siz aracı hareket ettirmeye çalışırken daha fazla yersiniz balatadan. birde yks kavrama oldu ben bırakayım yapmıyor, araç ilerlemeye hazır olduğu anda bırakıyor (yukarıda da yazılmış tork, esp filan) yani aslında sizin dediğinizi yapıyor. son olarak yarım debriyaj yapılmadığı sürece tüm bunlardaki fark ms seviyesinde olacaktır ki balata ömründe gözle görülür bir fark olacağını sanmıyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 20179 yıl comment_424406 3 dakika önce, Ozan Kar yazdı: bence yanlış düşündüğünüz nokta bu. gerçekleştirdiği anda zaten bırakamazsınız, tekerleklerin hareketini gerçekleştirebilmesi için freni bırakmış olmanız lazım. bence ayrıca bu noktada yani el freni aracı tutarken siz aracı hareket ettirmeye çalışırken daha fazla yersiniz balatadan. birde yks kavrama oldu ben bırakayım yapmıyor, araç ilerlemeye hazır olduğu anda bırakıyor (yukarıda da yazılmış tork, esp filan) yani aslında sizin dediğinizi yapıyor. son olarak yarım debriyaj yapılmadığı sürece tüm bunlardaki fark ms seviyesinde olacaktır ki balata ömründe gözle görülür bir fark olacağını sanmıyorum. Neyse, çok şey yazdım sildim, yazdım sildim açıklamak anlamında ama mevzu uzadıkça uzuyor. Burada herkesin bir fikri var ve kimse fikrini bilimsel olarak açıklayamıyor, dolayısıyla kimin ne kadar doğru ya da yanlış söylediğini ölçmek zor. Herkes memnun olduğu ve rahat ettiği şekilde otomobilini kullansın en iyisi budur. Mk4 kasa focus başlığında el freni- yks ikileminde kavramaya etkisi mevzusunu konuşarak başlığı daha fazla konu dışına taşımış olmak istemiyorum. Size cevabınız için de teşekkür ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 20179 yıl comment_424408 Auto hold çok iyi bir sistem keşke her arabada olsa. Hele otomatik vites ve start-stop ile beraber harika oluyor. Balata vs masrafları o lükse değer. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın