Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Makyajlı Kasa Focus Geri Viteste Fren Yapınca Ses

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhabalar,

Arkadaşlar yılbaşında aldığım makyajlı kasa focusumdan cidden çok memnunum. Ancak yaklaşık iki ay önce geri viteste ilerlerken kırt diye bir ses geldi ve bir daha 3 hafta boyunca olmadı. Arkasından yine geri viteste ilerlerken frene bastığımda yine aynı ses geldi. Oldukça yavaş hareket etsem bile hafif frene bastığımda aynı ses geliyor. Tahminim ve çevremdeki arkadaşların tahmini balatalardan geldiği. bu aralar 2-3 güne bir aynı sesi duyuyorum ve beni çok rahatsız ediyor.Hiç başına böyle bir olay gelen var mı? Sizce servise başvurmalı mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Solved by Kaan Yagizer

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

hayır canım sadece başına gelen var mı? diye merak ettim

Yanıtlama zamanı:

benimde yapıyor ama çok takmıyorum 15.000 km bakımında söylicem ama çok önemli bişey olduğunu zannetmiyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Solution

ses sorununa forum ortamında cevap vermek zor aslında ...

önce servis ağzı ile konuşayım...

- frene bastığında "duruyor mu?" ...o zaman önemli değil  :)

...gırgır konusunu hallettiğimize göre devam edebiliriz.

Aklıma iki ihtimal geliyor, arka pabuç (fren) hafifçe -kenar- yapmış olabilir (pizza'nın gevrek kenarını gözünüzde canlandırın ... tabi burada bir kaç mm'lik fark'tan bahsediyoruz.) eğer öyle ise arka balata sökülür, kenar kısmı hafifçe taşlanır ... sorun biter. Arka aks'tan -oturma- sesi geliyordur, bunu da ayağınızda lastik ayakkabı ile koşarken aniden durduğunuz zaman ayağınızın ayakkabının içindeki o hafif ileri doğru kayma hissi gibi gözünüzde canlandırın. Eğer öyle ise aks kafalarına biraz yağ sürülür ... geçer ... vs.vs. Bunun gibi bir kaç neden daha var aklıma gelen, ama hepsi önemsiz şeyler. Bakım yakın tarihlerde ie bakım'a götürdüğünüz zaman söylersiniz, eminim servis kolayca halleder ... yok bakıma daha var, bu ses beni rahatsız ediyor derseniz o zaman kuZu'yu servis'e götürün, arkadaşların çayını için ... hallederler.

... iyi, keyifli & sağlıklı sürüşler dilerim.  

Yanıtlama zamanı:

ilk yaptığında acaba geri vitese tam geçirmeden ilerleme gibi bir durum olmuşmuydu, bir yerler zarar görmüş müdür?

servise gidin derim

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kaan bey , bakıma daha var aslında araç 8000 km olmak üzere. Adem bey inde aracında aynı sorun olması sadece bende mi var bu sorun korkusunun gitmesine neden oldu. Mehmet bey geri vitese geçmede hiç öyle bir sorun olmadı. Arabayı sakin kullandığım için genelde temkinliyimdir.  Bir kaç defa daha aynı sesi yaparsa galiba servise bir uğrayacağım. Tekrara teşekkürler.

Yanıtlama zamanı:

4.000 km civarından beri vardı bendede. Gıcırtı degilde gocurtuydu resmen. Ön iki balata 30.000 de degiştirdim sorun çözüldü. Eskiden geri geri gitmekten utanırdım, şimdi Allah ne verdiyse:)

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

selamlar konulara bakarken tesadüfen gördüm. aynı sorun bugün başıma geldi.geri giderken frene sert basınca tok diye ses geldi bir kaç defa denedim aynı ses geliyor.daha önce vardıda benmi fark etmedim yoksa sorun sonradanmı oluştu bilmiyorum.sorunu olan arkadalar nasıl çözüm buldu yazarlarsa sevinirim.

Yanıtlama zamanı:

Aynı ses ben de de var. 15 bin bakımında söyledim ama değişen bişey yok. 

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Aynı sorun bende de var. Geriye doğru yavaşça giderken özellikle ön tekerler manevra yapıyorsa geliyor.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

aynı ses bendede vardı ses 25.000 km den sonra yapmaya başladı geri giderken ilk frenlemede yapıyordu sesi sadece balataların azaldığını biliyordum sesi ona bağladım 30.000 km ye kadar ses devam etti fakat sadece dediğim gibi ilk frenlemede sonrasında bakımda balatalarımı değiştirdim değişim esnasında balata kaliper oturma yüzeylerine gres sürdürttüm ses artık gitti dahada duymadım 

Sergen Kesgin tarafından düzenlendi

• 1 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Konunun üzerinden epey zaman geçmiş. Ben haftaya cumartesi aynı sorundan servise götüreceğim. Tur oto çözüm bulamazsa başka bir servise götüreceğim. Geriye doğru hareket halindeyken debriyaj peşinden frene bastığınızda zankkkk diye bir ses çevredekiler bile garip garip bakıyor. Konu ile ilgili sonuç alırsam buraya yazarım..

Yanıtlama zamanı:
05.10.2015 - 17:14 tarihinde, orhan.yanikoglu yazdı:

Aynı sorun bende de var. Geriye doğru yavaşça giderken özellikle ön tekerler manevra yapıyorsa geliyor.

Aynı durum var bende de, geri manevra ve ilk hareket sırasında tok bir ses. Çok takmıyorum, daha önce forumda konu olmuş, on düzen geometrisinden kaynaklanabilecegi söylenmişti.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Fatih Öncü yazdı:

Konunun üzerinden epey zaman geçmiş. Ben haftaya cumartesi aynı sorundan servise götüreceğim. Tur oto çözüm bulamazsa başka bir servise götüreceğim. Geriye doğru hareket halindeyken debriyaj peşinden frene bastığınızda zankkkk diye bir ses çevredekiler bile garip garip bakıyor. Konu ile ilgili sonuç alırsam buraya yazarım..

Şöyle bir ses mi?

http://www.focusclubtr.com/topic/8466-kalkışta-gelen-ses/?do=findComment&comment=379754

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.