Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Burak EKİCİ

Üye
  • Toplam İleti

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Burak EKİCİ Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    ankara
  • Arabam:
    Focus
  • Meslek:
    Dış Ticarret
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

714 profil görüntüleme

Burak EKİCİ's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Toplam Beğeni

  1. Aslında bu beklenen bir şeydi bence önce fiesta çıktı sonra mondeo da on taraf değişti focus icinde aynısını bekliyordum açıkcası pek şaşırtmadı beni bu fotograflar. Bunu sadece Ford yapmadı WV de araçlarında artık hemen hemen aynı dizaynı kullanıyor. Galiba bu bir trend haline geliyor. Bu arada galiba gündüz fari olayı yakında zorunlu tutulacak. Gecen sene Hırvatistan'a girmiştim orada ab uyum yasaları gereği gündüz far yakma olayı getirmişlerdi. Galiba turkiye icinde zorunlu yapacaklar yakında, LED olayı zaten cok bir para değil halen neden üst donanımlarda var onu bile anlamıyorum. Güvenlik acısından şart zaten.
  2. Elbette her yerde bu dediğim tutmuyor yolun durumuna göre is size düşüyor. Ama sehir icinde 100 km ile gitmeye çalışmaktansa 80 ile gitmek daha mantıklı geliyor. 20 km en fazla 3 dakika oynar
  3. Aşağıdaki parçaları almayı düşünüyorum sizce nasıl olur??? Bir de fiyatlarını yazıyorum sizce değer mi? 4 tanesi 40 TL. Seti 200 TL 15 TL Seti 30 TL Çok emin olamıyorum acaba yaptırsam mı diye ama 30 TL Bu var 20 TL Bu da var 20 TL Şimdilik almak istediklerim bunlar galiba.
  4. Bir tanede benden gelsin. Eğer aracınızda hız limitleme ve cruise kontrolü varsa bunları kullanmayı deneyin aracın yakıt konusunda ne kadar cimri olduğunu göreceksiniz. Ankara şehir içi güzergahta ortalama 4.7 şuan onun altına indirmeye çalıştım ama pek başarılı olamadım Sıkışık trafikte limitli kullanıyorum böylece 100 metrelik yerde 50 km'den fazla hızlanmıyor. Hafif trafikte ise genelde el gazını kullanıyorum 49 km ortalama hızım var. Normal şartlar altında kullandığım zaman bu yakıt ortalaması yine şehir içinde 6.2 civarına kadar çıkıyor.
  5. Ben o araçlardan birini Amerikaya gitmeden önce görmüştüm. Çakmak girişinde parmağınızı sokmayınız yazıyordu Onlarca uyarı yazısı vardı ama en çok ona gülmüştüm.
  6. Muhakkak ki öyle ama siz zannediyor musunuz Ford bunları göz önünde bulundurmuyor? Öyle olsaydı en basitinden usb ve Aux girişlerini konsol önüne almazlardı. Bunun gibi forum siteleri ve müşteri yorumlarını her firma göz önüne alır ve ona göre üretim bantlarında ufak değişikliklere giderler. Bu sadece otomotiv sektöründe değil her konuda böyledir. Mutsuzlukla alakası olan bir şey değil benim gözüme gelen şeyleri söylerim ona bakılacak olursa herkesin boşanması gerekirdi, herkesin işinden istifa etmesi gerekirdi
  7. Evet dediğim gibi benim araçta da yok. Hayır tamam belki yerleşim sebebiyle belki göz alabilir ama araba siyah gece iyiden iyiye içerde bir arayacaksam okuma ışığını açıyorum. O daha kötü yapıyor en azından içe gömmeli LED yapsaydılar bir şey olmazdı maliyetide galiba 60 cent artardı. bir de ışıkların lümen gücünü ayarlayabilseydik keşke şuan kırmızı var ama sanki yok gibi. Siyah renk üzerine kırmızı renk acayip ölü kalıyor. Passat araçta beyaz LED vardı ayak aydınlatmasında ve lümen gücünü de ayarlayabiliyorduk. Gece yere bir şey düşününce de çok işe yarıyor. Valla onu bunu bilmiyorum ama Ford öyle bir paket listesi çıkartıyor ki insan belli bir noktadan sonra karıştırıyor. Hoş ful araba da 70.000 TL yi geçiyor o para da bu arabaya verilir mi tartışılır. Aracın eksikleri ve bence mühendislik hataları çok daha önce de yazmıştım. Sedan arabaların bagajı geniş olsada bagaja bir şey koymak ölüm çünkü kapağın girişi çok dar mesela. Ayrıca bu araçta gördüğüm 1 2 iyi şey daha var style plusa göre. 1) arka tarafa tutunma kolu koymuşlar styleda sadece önlerde vardı bir de arka tarafa yerde yazmamışlardı yani daha sonra alıp takayım diye bir şeyde söz konusu değildi. 2) arka okuma lambaları ön tarafa bağımlı idi, onu bağımsız yapmışlar styleda tek tuş ile bütün arabanın içine bir huşu iniyordu 3) sync Sony radyoya alışamadım eskisi daha kullanışlıydı sanki. Radyo geçişlerim bile bir ömür alıyor.
  8. Bende sadece kapı açma kollarında ve ayak aydınlatma bölümünde var. Satıcı bizi yedi mı acep
  9. 11. Maddede dediğim içeride ki kırmızı LED aydınlatmalar. Titanium x pakette var galiba. Filiz aynasının orada orta konsolu aydınlatıyor.
  10. Daha önce ki Ford focus style plus aracımızı 120.000 km yi geçtiği için satmıştık. 3 aylık bir passat döneminden sonra yeni aracım focus titanium + smart paketi aracım gecen hafta geldi suana kadar 750 km yol yapabildim kendileri ile şimdi her iki aracıda kullanan biri olarak biraz yorum yapayım dedim. 1)USB ve aux girişlerinin orta konsola alınması akıllıca olmuş eski araçta torpidonun Engin derinliğinde kayboluyordu. 2) bu arabaya kol dayama şart yani kol dayaması olmayanlar yapsın bir şekilde çünkü insan cidden huzur buluyor. Ben style plus araçta 1 litrelik pet su şişesini ters çevirip bardaklığa koyuyordum. 3) aracın içinde ki kırmızı ledler güzel ama arkadaş arka tarafada koysanız ne kadar masrafı olurdu 80 TL mi? 4) deri direksiyon çok mantıklı eline oturduğunu hissediyorsun. 5) dönüş farı var mı yok mu çözemedim passat kullanırken çok işime yarıyordu. 6) koltukların kumaş kalitesi 10/8 style plus aracımın döşemesi krem renkli olanlardandı ve bence onların kalitesi çok daha düşük. O arabada sırtım terliyordu bu araçta öyle bir sıkıntı yaşamadım. 7) Ford power iyi hoş ama madem bunu yapıyorsun anahtarsız giriş neden yapmıyorsun diye soruyor insan. Aracı anahtarsız çalıştırmam ile anahtar ile çalıştırmam arasında çok bir fark yok bir de anahtarı sürekli arabada unutuyorum. Passatta anahtarsız giriş ve çalıştırma vardı anahtarı bazen nereye koyduğumu unutuyordum. 8) dijital kilima var araçta şuan pek kullanmadım ama güzel gibi 9) gözlük saklama kabı olması benim için avantaj oldu. Diğer araçta hep sağ koltuğa bırakıyordum bu yüzden üzerine oturan çok oluyordu. 10) style plusta bu araca ek olarak ön cam rezistansı ve aktif şehir içi güvenlik paketi vardı. Bu araç üst model olmasına rağmen o özelliklerin olmaması şaşırttı beni. 11) ambiyans ışıklarının olmaması da şaşırttı beni onu ekleseler maliye en fazla 7 8 TL Artırırdı. 12) gelelim Sony sisteme. Style plus araçta telefonu, radyoyu, cd çaları, yani herşeyi direksiyondan kontrol edebilirken Sony bunu kısıtlamış iyi yapmamış bence eski hâli daha kullanışlı idi. Ama ses konunda baya fark var. 13) style plusın jantları sanki daha güzeldi. Gerisi zaten hemen hemen aynı
  11. Elbette kusursuz kadın da olmaz, adam da olmaz araba da olmaz; zaten saydığım onca madde içerisine baktığımızda bu kusurlar maddi olarak öyle aman aman kusurlar değildir. (Arka yolcu bölümünün küçüklüğü dışında, o bölümü büyütmek ciddi maddi külfet demektir.) Sonuç olarak 13 14 madde yazdım, bunları toplayıp düzeltseler araç başına en fazla 1.000 TL masraf çıkar. (Seri üretim olarak düşünürsek) ama en azından, kusursuz'a yakın bir araba olabilir böylece. Biz 56.000 TL verdik araca eğer bunlara 1.000 TL daha isteseydiler, kendi cebimden de olsa verirdim.
  12. Motor konusunda hiç bir sorunum yok, hatta çok geliştirmişler, özellikle 6 ileri vites hem motoru hemde cebi düşünen bir durum, titreşim konusunda da gerçekten çok büyük yol kat etmişler, benim sorunum ufak tefek şeyler aslında ama birsürü olunca böyle oluyor. Misal şu kapı üzerlerine tutma kolları, arka tarafa da yapsalardı ne olurdu ki. veya okuma ışığını öle gözümüze sokmadan yapsalardı ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Muhakkak makyajlı kasada bunların hepsi değişecektir. özellikle LCD ekranları değiştireceklerini düşünüyorum. Değiştirmezlerse de bir Tetris falan koysunlar.
  13. Style Plus pakette naylon karışımlı bir koltuk kullanmışlar. Titaniumların koltuk döşemeleri ile arasında ciddi fark var. Bagaj konusunda HB olsa evet bir çok şey sığar; ama sedan'da çok aşağı indirmişler, biraz daha önde kesselermiş daha rahat bir yerleşim yapılabilirmiş.
  14. Aracı alırken aslında daha önce dediğim gibi pek bakmadık, nasılsa Ford bastımı gider diye o yüzden öyle kurcalamadık ta; ancak aldıktan sonra fark ettiğim şeyler zaten bunlar. Şimdi öncelikle Cem bey diz sorununuzun olmaması cidden şarşırttı beni; çünkü daha bu pazar günü 1.65 boyunda ki arkadaşım arkaya oturdu ve koltuğu öne almamı rica etti. Başka bir arkadaşım ilk bindiği gün inerken kafasını çarptı, yani arka tarafı Focus II'ye göre gerçekten çok dar tutmuşlar. Ayrıca pas pas konusunda ben gerçekten çok büyük sıkıntı çektim özellikle sürücü bölümünde ki pas pas çok ufak, karlı ve yağmurlu günlerde araba bindiğim de ayağımı debriyajdan çekip arabanın döşemesine koyuyorum ki hoş bir şey değil, hoş ben çözümü yolcu kısmında ki paspası, sürücü kısmına koyarak çözdüm, belki bunun sebebi daha önce Toyotanın paspas yüzünden binlerce arabasını geri çağırmasıdır. Torpido gözünden arabanın kitapçığını almayı deneyin veya daha arkaya bir Kola kutusu koymayı deneyin. Arabanın bir çok güzel yanı var, motoru konusunda hiç bir şey söyleyemem, ayrıca ses konusunda Focus II'den çok daha iyi yalıtım sağlamışlar, öyle Sony radyo ile falan kıyaslamayacağım zaten çok sağlam bir ses sistemi takmışlar araca, eski aracımızda Sony yoktu onun ile kıyaslarsam yeni sistem ile eski sistem arasında dağlar kadar fark var. Şimdi aklıma geldi yine işte yine, radyo kontrollerini ve telefon kontrollerini direksiyona gömerek iyi bir şey yapmamışlar. Araç C segmenti olabilir; ama saydığım şeylerin bence segment ile alakası pek yok. Kıyasladığımda Focus II, Focus III'e göre çok daha kullanışlı ve konforlu geliyor bana.
  15. Şubat ayının ilk haftasından bu yana Ford Focus III Style Plus TDCI Sedan kullanıyorum, daha önce kullanıdığım araç'ta 2008 model Ford Focus Collection 1.6 TDCI idi, zaten o araçtan o kadar memnun kalmıştık ki sırf bu yüzden başka hiç bir markaya bakmadık dahi. Gittik otokoç'a aldık aracı çıktık. Şimdi gelelim şu 2 ayda araçta karşılaştığım sorunlara. 1) Aracın göğüs kısmını o kadar büyütmüşler ki araçta oturulacak yer kalmamış, hele hele benim gibi biraz da iri yapılıysanız eyvah ki ne eyvah. Eski Focus çok daha geniş idi. Göğüs bölümünü bu kadar büyük tutmasalar belki çok daha rahat bir araba yapabilirlerdi. 2) ön koltukları biraz geri aldığımız zaman arka yolcu bölümünde oturulacak yer kalmıyor, o kadar kısa bir diz aralığı koymuşlar ki sanki bu arabayı tasarlayan mühendisin boyu 1.55, 1.60 arasındaymış, kendisi için tasarladı herhalde diye düşünüyorum. 3) ön ve arka camları biraz daha aşağı indirselermiş yere paralel olacaklarmış neredeyse, tamam ön cam için bir şey demiyorum; ama arkada ki Cam o kadar aşağıda ki Bagaj kapağını tamamen öldürmüş, şirketimize 2 adet Focus aldık diğer Focus'u kullanan arkadaş çocuk koltuğunu bagaj'a yerleştirememiş. 4) Style Plus pakette, kitap okuma ışığı sadece orta da var yani eğer gece yolda gidiyorsanız ve yanınızda ki kişi bir şey aramak için veya bir şey okumak için ışığı yakarsa bütün arabaya ışık doluyor, ayrıca ön tarafta ki ışık arka tarafı da yakıyor yani arkada uyuyan birisi varsa kalk hemen demek gibi bir şey, Titanium'da ayrı ayrı yapmışlar, düşünüyorum da bu ışığın maliyeti ne kadar ki 30 TL falan mı? 5) Aracın ön kısmında 2 adet tutacak var ama arkada yok, tamam arkaya koymadınız ama tutacakların biri neden şöför tarafında ben 10 yıldır araba kullanıyorum 1 kere bile şöför tarafında ki tutacaktan tutup araba sürmedim. 6) Adamlar paspastan kısmışlar, evet her şeyi geçtim ama şu paspastan kısma nedir çözemedim, biraz büyük paspas verseniz ölürmüsünüz? 7) USB girişinin torpido içerisinde olması ise beni benden alan yegane konu idi, hayır fiesta'da konsolun arasına koymuşsun focus'un ne hatasını gördünüzde torpidonun içine koyuyorsunuz anlamıyorum ki. 8) LCD ekranlar, bu konu üzerinde fazla yorum yapmayacağım. Yazık sadece yazık. 9) Telefon defterinde ki isimler önce soyisim sonra isim olarak çıkıyor ve bunu düzeltemiyoruz. Her telefon açışımda acaba bunun soyadı neydi diye düşünüyorum, sonunda telefonu elime alıp buluyorum. 10) Arka koltukta oturan kişi 1.80 cm'in üzerindeyse boynunu bükmek zorunda kalıyor. Eyy gidi Ford Dünya'da uzun insanlarda yaşıyor, herkes Japon değil bu Dünya'da. 11) Yolcu kısmında birisi oturuyorsa ve torpido gözünden bir şey almak istiyorsanız, önce yolcuyu, uygun bir yerde indirmeniz gerekiyor. Daha sonra istediğiniz şeyi alabiliyorsunuz torpido gözünden. Yine Ford'a sesleniyorum, eyy gidi ford madem o gözü kullanmamızı istemiyorsun neden yapıyorsun. 12) Küllük olarak verilen parçayı mühendis arkadaş öyle bir yere koymuş ki, sigaradan ölmezseniz, zaten sigara külünü buraya atmaya çalışırken kaza yapıp ölürsünüz der gibi, neyse ki o gözü sadece bozuk para koymak için kullanıyorum. 13) Koltukların döşeme kalitesine lafım yok, 1992 model Doğan L arabamız vardı ve koltuk döşemesi bu arabanın döşemesinden 1.000.000 kat daha kaliteli idi. Sigara içerken dikkat edin kül düşerse arabayı tamamen yakabilirsiniz. 14) Radyonun tuşlarının kalitesizliği o kadar açık ki 2 sene sonra bence bütün tuşlar yerinden çıkacak ve hepsini üzerinde ki mat koruyucu kalkarak, kötü bir görüntü oluşturacak. Feryadım şimdilik bu kadar... Kıyaslama yaparsam, eski Focus bence çok daha kullanışlı idi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.