Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Tsi Vs Tdci


Osman Kemal

Önerilen Mesajlar

1.2 comf. Golf dolu paketli ile tdci titanyum focus.

Biliyorum elma armut meselesi ama yinede bu ikisi kafayı allak bullak ediyor.biri az yakan biri vergi avantajlı.biri öyle biri böyle.

İkisinide bilen binen var ise.

Ne dersiniz. Yıllık km 15.000 civarı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benzinli araçların fabrika tüketim değerleri bana pek inandırıcı gelmiyor. Biraz performanslı veya yüklü kullanımda benzinlide tüketim açısından makas çabuk açılıyor. Ekonomi düşünen dizelden şaşmamalı. Gerçi sizin yapacağınız kilometreler için ne kadar ekonomi yapılabilir; orası muamma.

Şahsen turbo motorlu bir araç alacak olsam kullanım zevki ve sessizliğinden ötürü nispeten daha konforlu olduğu için tsi veya eb motorlu bir araç  alırdım. 1.2 tsi bana 1.6 dizelden sonra vasat gelebilir. Aracı her zaman düz yolda ve yüksüz kullanmıyoruz. En azından benim için durum böyle. :) 

1.4 tsi veya eb motor daha cazip gibi eğer benzinli seçerseniz. Forumda genelde 1.4 tsi 122 hp öneriliyor ama ben önce act 140 veya yenisi 150 hp olana zorlardım. 122 hp Jetta kullanmıştım. Performans yeterliydi.

Eğer zamanınız varsa Focus'a 1.5 eb 150 ve 180 küsür :) hp güç sunan motorlar otomatik seçenekleriyle gelecek. Açıkçası onları daha çok merak ediyorum. 

İlle ikisi arasından biri olacak ise ben hiç düşünmeden tdci diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yıllık 15.000 km. ciddi tüketim demek, özellikle küçük hacim benzinli motorlarda biraz performanslı kullanayım derseniz tüketim çok artacaktır, bir de yeni araba alacaksınız, ister istemez biraz gezmek, yol yapmak isteyeceksiniz, 15.000 km.de falan kalmaz o rakam benden söylemesi, TDCi daha mantıklı olur, en azından 15.000 yada 20.000 km. yaptım derdiniz olmaz, gönlünüzce gaza basar, gönlünüzce gezersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu benim konum olmuş. Biraz bir şeyler yazabilirim. 2 yıldır tdci kullanıyorum. 1 hafta önce eşime 1.2tsi manuel Golf comfortline aldık. 3-4 gün aşırı trafikte kullandım. 

 

En başında comfortline en dolusu değil ve titanyum yanında hız sabitleme, otomatik yanan far, bluetooth, usb, park sensörleri, yağmur sensörlü silecek gibi eksikleri var. Araç dolu gibi gözüküyor, koltuklar alcantra, tüm kaplamalar, malzeme,yalıtım çok çok güzel ama saydığım eksiklikler var. Sürüş paketi (1200TL), ışık paketi(1200TL) gibi ek paketli araç bulunursa bluetooth ve usb hariç ara kapanır.

 

Burada bahsedilmediği için sanki fiyat aynı gibi değerlendirilmiş ama Golf metalik boya ve sürüş paketi ile sıfır 58.5 bine alındı. Focus'un alınabilir  fiyatlarını bilmiyorum tam  olarak ama 71-72 desek arada 12,5bin TL fark var. Golf'ün sürüş konforu daha iyi, yol tutuş aşırı zorlamadım ve uzmanı da değilim ama anlayanlar son kasayı övüyor. Bana da gayet iyi geldi hızlı virajlarda vs.oynamıyor. Kısıtlı denemelerde önden kopmadı, arkasını bırakır gibi geldi. Düz gidiş stabilitesi çok iyi.

 

Yalıtım olarak TDİ olmadığı için yüzde yüz karşılaştıramam ama sonuçta Golf yalıtımı bir tık daha iyi. Muhtemel TDİ olsa da daha iyi olabilir.  

 

Golf'de bulunan otomatik el freni +autohold özelliği bence +konfor. Özellikle autohold düzde veya rampada durunca arabayı frenliyor ve ayak frende beklememek güzel bir özellik. 

 

Bagaj kağıt üstünde bakmadım ama ikisi de normal boy stepne ile durumunda Focus bana daha büyük gözüktü. Arka koltuk diz mesafesinde Golf çok daha iyi durumda.  

 

Yakıt durumu İstanbul'da 20km'yi  1 saat 40dakika gittiğin trafikte Golf 10lt/100km yazdı. Aynı trafikte TDCİ sanırım 8,5lt falan gösterir. Normalde şehir içinde Focus 6,5lt,  Golf 7,5lt yakar diye tahmin ediyorum.  Uzun yolda zaman zaman 120-140 gibi gidilirse  6,5-7 lt Golf yakar. Focus 6lt civarında veya biraz altında kalabilir. Sinop'ta trafik ve mesafeler şehir içi tüketimden korkmamayı sağlayabilir. Uzun yolda ikiside çok nizami kullanılırsa Focus 5lt, Golf'de 5lt civarı yakabilir. 

 

Söylendiği gibi devirli kullanımda Golf yakışı artacaktır. 

 

Performans olarak boş yolda ve boş araçta Golf geçer. 0-100  hızlanmada Golf 0,7sn (10,2sn) gibi önde yanlış hatırlamıyorsam. Burada Focus tork avantajını araç doluyken ve uzun yolda rampalarda kullanır. Focus'un yürüdüğü yerde Golf 1-2 vites küçültmek ister.

 

Velhasıl Golf alınır binilir ama beklentinize bağlı. Yakıt çok büyük dezavantaj değil, ayrıca vergi dilimi düşük  ve kasko da biraz fark edecektir.  

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eski tdi gürültülü motor, özellikle makyajlı kasa söz konusu ise golf'ün artısı olduğu yan pek yok hatta detay malzeme hariç hiç yok diyebilmek zor değil. 

 

Tüketim değerleri tahmin olmazsa daha doğru olur engin abi, aradaki farkları ciddi az yazmışsın :D

 

 

EK: Arkadaş 2.el bakıyor olabilir. Fiyat farkı için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşımda 2014 1.2 tsı  var manuel vites 5000 km de şehir içi 7 lt Bodrum trafiğinden bahsadiyorum şehir dışı 5 lt yakıyor diyo.

 

Oralar için doğal durumlar ve ş.dışı değeri tüketimle doğru orantılı birşey.

Tdci ile 3.7 lt bile yakarak gidebilirsiniz 6-7 litre'de.. Misal.

Aynı koşullar olmadıkça ahmet mehmet'in değerinin önemi yok.

 

Bu yüzden uzun yolda benzinli de dizel de aynı tüketiyor demek yaklaşık %30 yanılgı içinde olmak demek çünkü biri 90 ile giderken diğeri 120 ile gider :) (Değerler örnek)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tüketim değerleri tahmin olmazsa daha doğru olur engin abi, aradaki farkları ciddi az yazmışsın

 

Yakıt her türlü tahmini olacak, çünkü İstanbul içi 40 türlü trafik var. Ancak uzun dönem kullanımı biraz fikir verebilir o bile kullanıldığı güzergaha göre değişir. Benim her gün kullandığım  sabah trafiğinde (nispeten gevşek e5) 6,5tdci/ 7,5tsi yakıyor. Akşam trafiğinde çok daha ağır trafik 8,5lt'ye 10lt yazıyor. :) 

 

Uzun dönem 6,5lt ye 8lt olabilir diyebilirim ancak. 

 

Cenk kullanıyordu bu aracı onunda kullanımına bakmak gerekir. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yakıt her türlü tahmini olacak, çünkü İstanbul içi 40 türlü trafik var. Ancak uzun dönem kullanımı biraz fikir verebilir o bile kullanıldığı güzergaha göre değişir. Benim her gün kullandığım  sabah trafiğinde (nispeten gevşek e5) 6,5tdci/ 7,5tsi yakıyor. Akşam trafiğinde çok daha ağır trafik 8,5lt'ye 10lt yazıyor. :) 

 

Uzun dönem 6,5lt ye 8lt olabilir diyebilirim ancak. 

 

Gevşek olanda hız ve kullanım tarzı aynı mı mesela :) Bu denli farkın az olması bana doğru gelmiyor.

 

Şu trafik testini yapalım demiştim ama kimse yanaşmadı,pehhh :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1.2 comf. Golf dolu paketli ile tdci titanyum focus. Biliyorum elma armut meselesi ama yinede bu ikisi kafayı allak bullak ediyor.biri az yakan biri vergi avantajlı.biri öyle biri böyle. İkisinide bilen binen var ise. Ne dersiniz. Yıllık km 15.000 civarı.

 

 

İş günlerinde garanti 70 km yol yapmak zorunda oluyorum ve bunun 60 km'sini TEM'de kat ediyorum. Hal böyle olunca gaza da yükleniyorum. Çoğu zaman 120'nin üzerinde seyretsem de (yol durumuna göre 150 üzerine de çıkıyorum) arabanın karma tüketimde 26-27 kuruşun üzerine çok fazla çıkmıyor. Eski nesil motor olduğunu da düşünürsek. Focus iyidir iyi.  

 

Yıllık 15.000 km. ciddi tüketim demek

 

Ben ne yapayım abi. O dediğini ben 6 ayda yapıyorum. Ölsem mi ki acep  :blink:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.