Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Muhammed Şentürk

Üye
  • Toplam İleti

    63
  • Katılım

  • Son ziyaret

Muhammed Şentürk tarafından yazılan her şey

  1. Bir önceki girideki ilk bağlantıdan kontrol edin istersiniz. Fotoğraflar mevcut.
  2. Çok sağol üstat Haberini bekliyorum.
  3. Üstat nereden aldığını ya da nerede bulabileceğimi sorsam ayıp etmiş olur muyum? 5-6 aya yakın bir süre aradıktan sonra ancak bu fiyata bahsettiğim yerde bulabildim. Malumun çok fazla bulunabilen ve çoğu satıcıda olmayan bir parça.
  4. Halihazırda sis lambam var. Panjur ve ızgarayı internetten araştırdım fakat servis dışında satan bir yere denk gelmedim. Servis fiyatları malum. Aşırı uçuk. İthalini çok aradım ama bulamadım :/
  5. Üstat ne yalan söyleyeyim başta bi' inanasım geldi sonra gözümle görmem lazım dedim. Tekeri söktüm söktüm. Fren sistemini birazcık dağıttım. Sonuç: Bosch'un balatalarında boşluk kalıyor, doğru. Kendim de kontrol ettim ama öyle ses yaptıracak bir durum göremedim. En sonunda usta tavsiyesiyle ufak bir parça C-Glass cam elyaf vardı. Pimleri onunla yerine sabitleyerek çözdüm. Şu an ses yok huzur var
  6. Bende arka tekerden geliyordu ses. Şahsuvaroğlu, kaliperdeki pimlerden geldiğini, balataların vurduğunu söyledi. Benim aracımda halihazırda Bosch'un balataları var. Motorcraft kullanırsanız bir ihtimal kesilebilir dediler. Kesin bir çözüm sunamadılar.
  7. Arkadaşlar 2007 Focus için sıfır ve dolu OEM ST tamponu; sis farları ve panjur arması hediyeleriyle birlikte 1400 liraya buldum. Fiyat hakkındaki yorumlarınızı almak istedim. Bir de boş çıkma bir ST tamponu 400 liraya buldum. Tampon elemanları (sis çerçevesi, panjur, ızgara) da ortalama 550 lira civarı tutacak. Tamponda boya işçiliği gerekecek. Hangisini almak daha evlâdır. Yorumlarınızı bekliyorum.
  8. O halde korkulacak bir şey yok hidrolik pompasının sesi. İçiniz rahat olsun
  9. Volant değişimi yaklaşınca uğuldar genelde ama. Bilemedim şimdi.
  10. Teşekkürler ve rica ederim. Bende pek malzeme yok açıkçası. İlk deneme olduğu için yetecek kadar almıştım. Ama arama bulma konusunda yardımcı olabilirim. Angel mevzuuna gelince piyasada mevcut olan pleksi angellardan aldım ama aydınlatma yetersiz kalıyor. Mevcut LED'lerini power LED ile değiştirmediğime pişman oldum. Hella G3 mercek kullandım. Ampul tutucusu, mercek kapağı derken 200 lira verdim. Depo marka iki far 260 lira tuttu. Malzemeleri yeni aldığım için bana toplamda 600 lira civarına patladı. Üstat cevabı vermiş. Yine takıldığınız bir kısım olursa buradan sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Bu arada geç yazdığım cevap için kusuruma bakmayın. Bu aralar gün günü tutmuyor. Evrak trafiği başladı. Mesai bir gün rahat geçse sonrası yoğun geçiyor. Evde bile rahat yok.
  11. Mevcut direksiyonda bağlantı noktaları mevcut mudur bilmiyorum ama 2003 sonrası çoğu marka klasik telli gaz sisteminden, potansiyometreli elektronik gaz pedalı sistemine geçtiği için bağlantı olacağını düşünüyorum (AUX soketi gibi yapmış olabilirler). Bilgisayar, ELM 327 hakkında veya yardımcı olabileceğimi düşündüğünüz bir konu olursa ne zaman isterseniz yardımcı olurum
  12. Rice ederim. Ola ki örnek görmek isterseniz benim yaptığım uygulama burada:
  13. Kısa far tası çapı 126mm Uzun far tası çapı 106mm Sis farı hakkında tam bir bilgim yok.
  14. ELM 327'nin HS-CAN MS-CAN uyumlularıyla olur. Bizzat arabadaki CC'yi yazılım ile pasif duruma aldım işe yarıyor mu diye; donanım olmasına rağmen tepki vermedi. Cihazın uyumlu halini eBay veya aliexpress dışında bulmak biraz zor. 10-15 gün önce açmıştım konuyu. Bir tavsiye, kablosuz olan hiçbir cihazı almayın. Zira bizim araçlarda işe yaramıyor. Bağlantıyı bir süre sonra koparıyor. Konu için isterseniz link burada: Onun haricinde, kafanızın karıştığı yerde yardım isterseniz yardımcı da olabilirim.
  15. Muhammed Şentürk

    Tsi Vs Tdci

    Tüketimi ön planda tutuyorsanız 1.4 e-HDi 208 olabilir. Start-Stopu da var. Otomatik şanzıman karma tüketimde 20 kuruş civarında dolanıyor. Ama sorsanız alır mısın diye, kolay kolay bir Fransız arabası, bir de Almanların Fransız'ı Opel almam. Şartların çok zorlaması lazım. 1.2 TSi naif kullanım için ideal. 1 hafta kullanma şansı buldum. Gaza birazcık yüklenince o da sana yüklenmeye başlıyor. Tecrübeyle sabit.
  16. Muhammed Şentürk

    Tsi Vs Tdci

    İş günlerinde garanti 70 km yol yapmak zorunda oluyorum ve bunun 60 km'sini TEM'de kat ediyorum. Hal böyle olunca gaza da yükleniyorum. Çoğu zaman 120'nin üzerinde seyretsem de (yol durumuna göre 150 üzerine de çıkıyorum) arabanın karma tüketimde 26-27 kuruşun üzerine çok fazla çıkmıyor. Eski nesil motor olduğunu da düşünürsek. Focus iyidir iyi. Ben ne yapayım abi. O dediğini ben 6 ayda yapıyorum. Ölsem mi ki acep
  17. Muhammed Şentürk

    Tsi Vs Tdci

    Belki şuralarda bir yerlerde bu fikre katılan birileri vardır
  18. Sonunda hallettim. Çok çok sağ olun yardımlarınız için. Geçen gece hareket halinde otomatik kilitlenmeyi deneme fırsatı bulabilmiştim ancak. Yanlış bir adım atmamak için ne nedir diye araştırdım. Akabinde dün akşam da geri kalanına el atayım dedim. -Panelden ESP ve TCS kontrol penceresini açmayı becerebildim ancak denemek sabaha kaldı. Sabah özellikler mevcut mu değil mi ancak öyle anlayabileceğim. Araç ayar menüsü girişi ESP/TCS menüsü girişi -Çift kilit olayı makyaj öncesi Focus'larda yok galiba (en azından Collection'da). Ne yaptıysam aktif hale getiremedim. -Silecek suyu sensörü muhtemelen mevcut değil. Aktiif hale getirdiğimde arıza lambası yakıyor. -Oynama yapacaklar olursa kişisel bir görüş; geri vites ikazı bir süre sonra kulak tırmalıyor. Araçta tweeterlar çalışmıyorlardı yeniden tanımladım. Bunların haricinde turbo değişimine girdiğimde 'vites değiştir' uyarı lambasını pasife getirmişler. Zira öncesinde yanıyordu. Onu eski haline döndürmeye çalıştım. Sıra deneme faslında. Oturduğum muhitte motora birazcık yüklensem haklı olarak kazan kaldıracaklar olduğundan, işe giderken deneyebileceğim ancak. Söylemesi ayıp her sabah ve akşam TEM otoyolunun çileden çıkaran trafiğini 70 kilometre boyunca çekiyorum
  19. Üstat çok sağol. Soket bugün geldi. Bu akşam dağıttım biraz. Yarın switch alıp tamamlayacağım. Bu aralar okulda işler yoğun. Kafamda atlar koşuyor. Senin gönderdiğin şema fikir oluşmasına çok yardımcı oldu ama fazla kafa yorunca biraz kafamı karıştırdı. Affına sığınarak yardımını isteyeceğim. Yukarıdaki şema üzerinden mantık yürütürsem şu sonuca varıyorum. 14 no'lu PIN'den çıkan kabloyu switchin ON1 bacağına bağlıyorum ve ON2'nin aynı yöndeki bacağından aldığım yeni çıkışı 11 no'lu boş PIN'e lehimliyorum. 6 no'lu PIN'den çıkan kabloyu switchin boştaki ON1 bacağına ve aynı yöndeki ON2 bacağından aldığım yeni çıkışı da 3 no,'lu PIN'e lehimliyorum. Son olarak konektörde 6 ve 14 no'lu PIN'lerden boşalan yerlere, soketteki karşılıklarına riayet ederek switchten aldığım kabloları bağlıyorum. Doğru mudur?
  20. Ona yapacak bir şey yok artık. Işık oyunu deyip geçeceğiz. Fotoğrafı buzdolabıyla mı çektiler ki acep :/
  21. Son olarak firmanın bu model için ürettiği bütün renkleri. Sarı-beyaz seçenekler içinde yok bile. http://www.romanoriginals.co.uk/invt/70931?colour=Royal-Blue Işık oyunu işte. Şimdi herkes mavi-siyah görüyor sanırım En azından linktekini.
  22. Üniversitede nöroloji dersinde sunum için bunları incelemiştim kısa bir süre. Adelson tahtası bu tarz şeylerin babasıdır. Edinilen deneyimler aynı şeyleri farklı yorumlamamıza sebep olur. Önceden karşılaştığı durumlardan yola çıkarak beyin kendi kendine telkin veriyor. İnsanların birbirinden farklı görmesinin sebebi göz yorulması veya gözdeki çubuk ve koni hücrelerinin farklılığından kaynaklı değil. Tamamen bizden ötürü. Aynı kişinin farklı görme sebebi de yine gün içerisinde karşılaştığı gölge oyunlarını istemeden de olsa bu fotoğrafı yorumlarken kullanması. Adelson tahtasının ispatı için: http://bilmiyorsan.com/adelson-satranc-tahtasinin-ispati/ http://en.wikipedia.org/wiki/Checker_shadow_illusion Akıl oyunlu bonus! Ames'in odası: http://en.wikipedia.org/wiki/Ames_room (Bu arada ben de sarı-beyazcıyım)
  23. Tam da son dediğini yapmak istiyorum Sayfalardan şemalar buldum ama ileri derece elektronik bilgim olmayınca kafam karıştı, işin içinden çıkamadım. Fotoğraflardan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.