Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 201411 yıl comment_279831 2012 model dizel focus aracım var. 2013 yılında 3500 km bakımı yapıldı. 2014 yılında ise 9500 km de bakım yapıldı. Servise sordum dedi ki; Eğer 15.000 km bir yıldan önce önce dolarsa 15.000 de dolmazsa senede bir bakım yaptırmanız gereklidir dedi. Yıllık genelde 5-6 bin km yapıyorum. Siz ne düşünürsünüz her sene 15.000 km dolmadan bakım yaptırmalımıyım? Yada bir yıldan fazla zamanda dolacak 15.000 km 'yi beklemelimiyim?. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar bir fikir verirmisiniz... Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 201411 yıl comment_279832 Önce hangisi dolarsa o zaman yaptırılır. Garantiniz varsa bunun devamı için hangisini önce tamamlarsanız ona göre bakıma gitmeniz iyi olacaktır. Konu dışı; valla dizel araçla senede 6bin yapmak... Helal olsun diyorum genelde yatıyor galiba araç Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 201411 yıl comment_279833 Garanti bozulmaması için km veya sene hangisi önce dolarsa bakım yaptırılır. Garanti biterse istediğiniz zaman yaptırabilirsiniz. Size kalmış. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 201411 yıl comment_279853 garanti için şart.. ama bitince; hava ve polen filtreleri için 15 hatta 20 bin bile beklenebilir, yağ ise max 18 ay ı geçirmeden değiştirin, çünkü özelliğini kaybedecektir.. castrol a telefon etmiştim eskiden onlarda yağ satmak için yorum yapmıyor, doğruyu söylemiyorlar ve dedikleri laf, üreticinizin talimatlarına uyun uy ki en azından her yıl 1 kere yağ değiştir bende satıp para kazanayım sonuçta normalden erken yağ değiştirmenin zararı olmaz faydası olur. yılda bir kez değiştireceğiniz yağın size maliyeti özel serviste max 150 tl işçilik dahil Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 201411 yıl comment_279854 Hava ve polen için 15-20 bin fazla değil mi?Özellikle hava filtresi motorun bir nevi akciğeri özellikle tozlu yollarda kullanılıyorsa bence 10000 km bile fazla olabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 31, 201411 yıl comment_279860 Şöyle bi düşündüm de, faturada 1. yıl bakımı, 2. yıl bakımı gibi kalemler vardı. Eğer 1 yıl bakımı + yağ değişimi ile kurtarılabiliyorsa bu şekilde yaptırırdım. Ama kurtarmıyorsa garanti için servis ne derse yaptırmak lazım. Yapacak bir şey yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 1, 201511 yıl comment_279903 Garanti olsun olmasın, 15bin/yıl bakımını ihmal etmemek gerek, tabii yetkili yada özel serviste yaptırma işi kişi tercihi .... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 1, 201511 yıl Yazar comment_279944 2. bakımını Ağustos 2014 te 9500 km de Ankarada yaptırdım. Dedim ki yıllık bakımı neyi gerektiriyorsa yapın. Yağ, yağ filtresi polen filtresi. hava filtresi, hidrolik yağ değişti 15 bin bakımında değişmesi gerekiyormuş hidroliğin bana sordular değiştirin dedim. Fatura 438 TL tuttu. Ankaradaki bütün yetkili servislere sordum en ucuza yapan burasıydı. 650 artı KDV diyen bile oldu. Yetkili servislerde bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor anlamadım sonuçta yapılan bakım her yerde aynı değil mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 1, 201511 yıl comment_279948 Hava ve polen için 15-20 bin fazla değil mi?Özellikle hava filtresi motorun bir nevi akciğeri özellikle tozlu yollarda kullanılıyorsa bence 10000 km bile fazla olabilir. bence fazla değil.. normal bakım zaten 15.000... var mı içimizde 15.000 veya 1 yıldan önce değiştiren? zannetmiyorum zaten bakım talimatında polen filtresi 2 bakımda bir, hava her bakım.. hyundai era nın talimatında hava filtresi 2 bakımda birdi ama servisler her bakım değiştirirdi.. ciddi ciddi tozlu bir kasaba da falan yaşamıyorsanız çok rahat 20 bin gider, zaten tıkanıpta arabayı öldürecek değil, en fazla son 3-5 bin km yakıt tüketimini atıyorum 0.5 lt arttırırmı bilemiyorum.. polen filtresini zaten siz istemezseniz ford hiç değişmiyor.. 2. bakımda ben istedim değişsin diye.. sanırım çıkarıp takmak zor diye mi bilmem uğraşmak istemiyorlar, işçiliği falan fazladır, fatura kabarık gelince müşterilerle papaz oluyorlardır Ocak 1, 201511 yıl Mehmet Demir tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 1, 201511 yıl comment_279950 bence fazla değil.. normal bakım zaten 15.000... var mı içimizde 15.000 veya 1 yıldan önce değiştiren? zannetmiyorum zaten bakım talimatında polen filtresi 2 bakımda bir, hava her bakım.. hyundai era nın talimatında hava filtresi 2 bakımda birdi ama servisler her bakım değiştirirdi.. ciddi ciddi tozlu bir kasaba da falan yaşamıyorsanız çok rahat 20 bin gider, zaten tıkanıpta arabayı öldürecek değil, en fazla son 3-5 bin km yakıt tüketimini atıyorum 0.5 lt arttırırmı bilemiyorum.. polen filtresini zaten siz istemezseniz ford hiç değişmiyor.. 2. bakımda ben istedim değişsin diye.. sanırım çıkarıp takmak zor diye mi bilmem uğraşmak istemiyorlar, işçiliği falan fazladır, fatura kabarık gelince müşterilerle papaz oluyorlardır 10 binde bir değiştiriyorum hepsini [emoji3][emoji3][emoji3] Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 1, 201511 yıl comment_279951 10 binde bir değiştiriyorum hepsini [emoji3][emoji3][emoji3] bravo diyeceğim ama sizin servis tanıdıktı sanırım, yağı 200 tl ye değişebilsek ah sizin gibi; belki bundan sonra er-ol otomotivden 150 tl ye alırız Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 1, 201511 yıl comment_279952 bravo diyeceğim ama sizin servis tanıdıktı sanırım, yağı 200 tl ye değişebilsek ah sizin gibi; belki bundan sonra er-ol otomotivden 150 tl ye alırız Tanıdık evet olmasa bile yağ harici filtre hepsi var bende 10 bin km dolduğunda direk değişirim dizelide yağ dahil herşeyini götürüyordum işçilik veriyordum sadece Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 201511 yıl comment_282292 Ben aracımı 0.km aldığımda bana 1 yılı dolduğunda mecburi bakım dediler. Bende 1 yılda 34 bin km yaptım servistekiler şaşırdı hemen hemen aracı bakıma alın baştan sona herşeyi değilti. 700 küsür lira aldılar ama aracın bakımdan sonraki sesi çekişi baya değişti. yıl mı km mi derseniz hangisi önce dolarsa derim.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 20, 201511 yıl comment_282328 Km dolmadığı için her yaz yıllık bakım yaptırıyorum;ikinci bakımda "isterseniz, koku yapmıyorsa, polen fitresini değiştirmeyelim, km az nasıl olsa dediler"; ben de onayladım. Bakım ücreti hesapladığımdan az gelince iyi oldu ama piskolojik mi nedir bütün yaz koku geldi burnuma klima açtıkça. Bu sene değiştirtirim muhtemelen... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın