Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2014 Sıfır Km Focus Araçta Fan Motoru Devreye Giriyor.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

2014 focus ııı  dizel 2000 km aracımın fan motoru  kısa mesafede  2 veya 3 viteste  4 km civarı  hareket edip  stop ettikten sonra çalışmaya başlıyor,  belli bir süre çalıştıktan sonra  kapanıyor. Bu günlerde sürekli olmasada çalışıyor Erzurum gibi bir yerde … forumda aynı sorunları yaşayan focus kullanıcıları olsada soğukta çalışması sorun gibi geliyor :(

• Yanıt 34
  • Görüntüleme 20,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vallahi işin bu kısmı biraz ürkütücü. Araçlar insanlardan çabuk akıllanıyor desek yanlış olmaz. Bir süre sona kimin kime hizmet ettiği belli olmayacak. Hele bizim gibi vatandaşın devlete hizmet etti

• Kaan Yagizer
    Kaan Yagizer

durunca duyuluyor yahu  

• Fan motor stop ettikten sonra çalışmaya devam edebiliyor. Kimileri turboyu soğutmak için diyor. Ancak bu çalışmanın ne zaman olacağını kestirmek iyi gözleme rağmen çok kolay değil. Bazen sıcak günl

Yanıtlama zamanı:

2014 focus ııı  dizel 2000 km aracımın fan motoru  kısa mesafede  2 veya 3 viteste  4 km civarı  hareket edip  stop ettikten sonra çalışmaya başlıyor,  belli bir süre çalıştıktan sonra  kapanıyor. Bu günlerde sürekli olmasada çalışıyor Erzurum gibi bir yerde … forumda aynı sorunları yaşayan focus kullanıcıları olsada soğukta çalışması sorun gibi geliyor :(

Fan çalışması neden sorun olsun, keyfini sürün aracın birşeyi yok :)

Yanıtlama zamanı:

soğukta fanın çalışması enterasan   geldi ... cevap için  teşekkür ederim.

Yanıtlama zamanı:

cee553fb0f2afc3e0abfbe64574cccff.jpg

Soğuk sayılabilecek bir havada 5km kadar açık trafikte ve rahat kullanımdan sonra fan 7dk çalıştı. Motor sıcaklığının da normal hatta normalin altında görülüyor.

e61aaa171e4859b7dc495e8afa4cb0c2.jpg

Fan durduğunda sıcaklık sadece 1 derece düşmüştü.

Yanıtlama zamanı:

Fan çalışmasını neyin tetiklediği bir bilinmez gerçekten, yüksek ısı bunlardan sadece biri...

Zaman zaman gıcıklığına bile çalıştığını düşünmüyor değilim. 

Neyse ki çalışmasında bir sakınca yok, dert etmeye de gerek yok.

Yağınız suyunuz yeterli ise boş verin...

Yanıtlama zamanı:

Dizel partikül filitresi olan araçlarda, dpf devreye girdiğinde çok yüksek sıcaklık altında kurum yanma işlemi (regeneration) gerçekleştiğinden dolayı fan çalışmaktadır. Yani araç ısı harareti belirli sıcaklığa gelmese bile dpf devre girdiği zaman fan çalışıyor. Benim araçım da durum böyle

Yanıtlama zamanı:

2014 focus   2000 km 'de bende arabayı biraz sıkıştırdım ,durduktan sonra fan çalışmaya başladı baya şaşırdım ilk başta ne oluyor diye ama 1-2 haftadır kontrol ediyorum tekrarlamadı şimdilik.

Barış D. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Dizel partikül filitresi olan araçlarda, dpf devreye girdiğinde çok yüksek sıcaklık altında kurum yanma işlemi (regeneration) gerçekleştiğinden dolayı fan çalışmaktadır. Yani araç ısı harareti belirli sıcaklığa gelmese bile dpf devre girdiği zaman fan çalışıyor. Benim araçım da durum böyle

Bak bu çok doğru, dizel kullanıcısı olmayınca unutmuşum...

Daha önce de sözünü etmiştik.

Ancak ben benzinli kullanıyorum, ve kış gününde arada çalışmasını gerçekten beni gıcık etmek için yaptğını düşünüyorum zaman zaman. :)

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

6 ay oldu, hiç fan sesi duymadım araçta...

eski marea'mda sanki bir uçak motoru ile seyahat ediyormuş gibi çalışırdı fan :) insan nasılda alışıyor rahata...

Yanıtlama zamanı:

Ancak ben benzinli kullanıyorum, ve kış gününde arada çalışmasını gerçekten beni gıcık etmek için yaptğını düşünüyorum zaman zaman. :)

Ben bugünki kullanımımla (kar, kış, patinaj, olmadı bi daha) fan açtıramadıysam muhtemelen sana gıcık gidiyordur hakkaten.

Yanıtlama zamanı:

Zaten çalışmasında değil çalışmamasında sıkıntı olabilir....

Yanıtlama zamanı:

[emoji1][emoji1] dizel de fan sesi duyan varmıymış [emoji1][emoji1][emoji1]

Yanıtlama zamanı:

[emoji1][emoji1] dizel de fan sesi duyan varmıymış [emoji1][emoji1][emoji1]

Bak ne aklıma geldi abi, "Senin araba dizel miydi?"

Ahahah

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.