Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Polis Ve Komiser Olan Fordcu Abilerim.


Osman Dilek

Önerilen Mesajlar

Merhaba sayın focus ailesi, polis abilerimin ve diğer üyeler sizin(özellikle 3.) görüşlerinize ihtiyacım var.
 
Ben Ege Üniversitesinde Eğitim fakütesinde 3. sınıf öğrencisiyim.
 
2014-2015 YILI POLİS AKADEMİSİ Fakülte yüksek okulu alımları var. 2. bir hak tanıdılar.. 
 
 
 fakat aklıma takılan bazı şeyler var.
 
1. buraya Başvuranlar Komiser yardımcısı oluyormuş.  fakat gittik okuyoz neyse bitti sonra normal polisliğe indirme durumları var mı?
 
2. kazandım diyelim hafta sonları eğitim alıp hafta içi okula devam edebiliyorum fakat okuldan da(ege) öğretmen diploması alabilirmiyim?
 
3. açıkcası öğretmenliğe bayılarak gelmedim. 23 bin kişi başvurup 750 kişi alıyorlar..... 2 sene sonra işsiz öğrtmen olup dolaşmak var  ve gidip(başvurmazsam) normal polis olmakta var(komiserlikten sonra)..  fakat komiserlikte ise öğretmen kadar rahat olmama durumu var. soracak kimsede yok düzgün :) 
 

 

görüşlerinizi bekliyorum. inşallah doğru yere açmışımdır. kazasız belasız günler dilerim.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim abim öğretmen ben de polisim. Karşılaştıracak az çok deneyimim var. Öğretmen olan abim gün içinde öğrencileriyle boğuşuyor ama zevk alarak yapıyor bu işi, sonunda birey yetiştiriyor ve o çocukların birşeyler öğrenip bir yere gelmesi gurur verici ve mesleki açıdan tatmin edici. Mesai sonrası balığa gidiyor, spora gidiyor vs. Polislikte de mesleki açıdan tatmin edici gözüküyor ama kimse tarafından takdir edilmezsiniz, ne yaparsanız yapın yanlış yapanların yanlışları size de mal edilir. Aşırı derecede mobbing vardır. Görev yerinizin değişmesi amirinizle bir konuda zıtlaşmanıza ters düşmenize bakar. Diken üstünde keyif almaya çalışırsınız zorlarsınız ama bi bakmışsınız emekli olacağınız günü hayal ediyorsunuz. Örneğin son 1 ay boyunca sadece 2 gün izin kullanabildim. Mesai anlamında oldukça da yorucudur.

 

Çok uzatmayayım polislik rahat insan işi, her şeyi kafaya takan, stresli insanın yapacağı iş değil. Kendinizi yer bitirirsiniz. Polis memuru da olsanız komiser de olsanız durum çok fazla değişmiyor.

 

Öğretmenlik için atanma imkanınız yüksek değilse son ihtimal değerlendirilebilir polislik. İnsanların 3 kuruş için madenlerde çalıştığı ülkemizde maaş anlamında o kadar da kötü değil her ne kadar bu mesainin karşılığı olmasa da.. Ama şunu bilin ki üniversite mezunu ve öğretmenlik bölümü mezunu polislerin çoğu polisliği bırakmak için fırsat kolluyor.

 

Diğer sorularınız hakkında çok bi fikrim yok. Biraz da içimi döktüm gibi oldu ama en başta bunları bilerek adım atmanız önemli.

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Askerden yeni geldiğim yıllarda polis olacakken, sınava girdiğim akademinin okul müdürü senin mesleğin iyi diyerek beni vazgeçirmişti, 1.nci sınıf emniyet amiriydi. Mevki yükseldikçe bıkkınlık artıyor galiba polislerde :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Askerden yeni geldiğim yıllarda polis olacakken, sınava girdiğim akademinin okul müdürü senin mesleğin iyi diyerek beni vazgeçirmişti, 1.nci sınıf emniyet amiriydi. Mevki yükseldikçe bıkkınlık artıyor galiba polislerde :)

Hakan abi teşkilatın yüzde doksanının iyi adamla işi yok hep sorun sıkıntı. Yinede allaha Şükür evimize ekmek götürüyorum. Ayrıca çok şerefli ve asil bir meslek. Ne kadarda isyan etsem de gurur duyuyorum. Siz rahat uyuyun diye ben nöbet tutuyorum. Sen iyi bilirsin benim görev yerimi. Şimdi aldığım maaşı versem kaç kişi gelip yerime nöbet tutar bilmiyorum. Kısacası sadece iş olsun diye yapılacak meslek değil gönül bagida gerek. Vatana hizmet hakka hizmettir. [emoji601] [emoji601] [emoji601] [emoji601]
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşim bende polis memuruyum.turkiyede hiçbir kurumda ast ustune polis memuru gibi bağlanmamıştır keza senin yaşayacağın colugunu cocugunu yaşayıp buyutecegın yeri bile ustun belirler.son kobani eylemlerinde hergun günde 20-21 saat mesai yaptım bir hafta boyunca.halimize binlerce kere şukur ekmeğimizi kazanıyoruz lakin ciddi meslektir polislik iyi duşun derim

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir öğretmen olarak konuşuyorum ben de. Şu anki eğitim sisteminde öğretmen olmaktansa polis olmak daha iyidir. Eğitim çok laçkalaştı. Hele bir de zayif profilli bir okula düştün mü yandın. Ben matematik öğretmeniyim ve 4 senedir meslek lisesindeyim. 10 11. sınıflara çarpım tablosu ogretmekten matematikten soğudum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.