Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kalkışta Gelen Ses

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Cenk Demirel yazdı:

bizimle paylaşabilir misiniz ?

Tabiki paylaşırım...

Bana söylenen dizel araçlarda oluşan bu sorunun debriyaj balatasında yapılan bir değişiklikle düzeltildiği ama...

Kullanıp göreceğiz.

• Yanıt 105
  • Görüntüleme 49,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yeni üretilen balatalarda insan saglıgına zararlı olan asbest kullanımının AB normları gereği kullanımının yasaklanması mazereti ile yeni balataların bu sesi yapabileceği savunması kafama yatıyor anca

• Fatih Mehmet USLU
    Fatih Mehmet USLU

En yakın konu burası diye düşündüm. Aracımda kalkış esnasında tam kavrama noktasındayken debriyajda titreme oluyor. Çok sakin kalkarsam bu titreme pek hissedilmiyor ama biraz fazla gaz vererek kalktığ

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Şu sesi duyan yok mu başka

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Tabiki paylaşırım...

Bana söylenen dizel araçlarda oluşan bu sorunun debriyaj balatasında yapılan bir değişiklikle düzeltildiği ama...

Kullanıp göreceğiz.

Allah razı olsun teşekkürler..

Ben de tekrar servise götüreceğim fakat sorunun tam olarak düzeltilip düzeltilemediğini anlamadan tekrar debriyaj setini değiştirtmek istemiyorum. Daha 40 bin km'ye gelmemiş aracıma 2.defa baskı balata takılmasına gönlüm razı olmuyor. Sizlerden gelen geri bildirimle bu işe tekrar kalkışacağım. İlginiz için tekrar teşekkürler.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Garantiden baskı balatayı değiştirdiler, sökülmüşken bilye ücretini karşıladım onu da değiştirdiler ve şu an sıkıntı, yok ses kesildi ve ben memnunum.

Hocam baskı balatayı garantiden nasıl değiştirttiniz ben o kadar bastırmaya çalıştım GCR Numarası alındı mühendislik çalışılıyor diyip salladılar. Şuanda iyice ses arttı aracı alalı 1 hafta oldu herşeyden çok memnunun şu ses fena canımı sıkmaya başladı gürül gürül oldu araba :) yeniden servise gidip ısrar etmeyi düşünüyorum varmıdır bunu yaptırmanın tekniği taktiği ?
Yanıtlama zamanı:

benım bıldıgım cogu aracta oluyor o ses

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Ömer Şen yazdı:

Hocam baskı balatayı garantide

Arabayı elimden aldılar siz gelemezsiniz dediler ?

Hoop ne yapıyorsunuz dedim, video çekimi yapacağız kayıt esnasındaki ses şiddetini tespit edeceğiz ve onaya göndereceğiz dediler...

Süreç böyle oldu ve değişim onayı verildi.

Yanıtlama zamanı:

Yarın değiştircem baskı Balata setini onay gelmişti randevu aldım. Parçada iyileştirme yapılmış 1.6 tdci 115 lik mondeolarda kullanılan baskı Balata seti takılıyor parçanın ağırlığı değiştirilmiş 2200 gr daha ağır parça kodu FM51 7540 AA bu parça takılması gerekiyor :)
Revizyonlu iyileştirilmiş parça bu !!!

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

Yarın değiştircem baskı Balata setini onay gelmişti randevu aldım. Parçada iyileştirme yapılmış 1.6 tdci 115 lik mondeolarda kullanılan baskı Balata seti takılıyor parçanın ağırlığı değiştirilmiş 2200 gr daha ağır parça kodu FM51 7540 AA bu parça takılması gerekiyor :)
Revizyonlu iyileştirilmiş parça bu !!!

Bilgilendirme için çok teşekkürler..

Parça kodunu not aldım, yarın servisi arayıp randevu isteyeceğim ve bu konuyu danışacağım mutlaka. 2.defa arabamın debriyaj seti değişecek, öncekini garantiden halletmişlerdi ve sorun devam etti. İnşaallah bu sefer de garantiden hallederler de sorun çıkarmazlar. Zira işçilik + parça fiyatı ciddi yüksek bir rakam.

Yanıtlama zamanı:

Merhabalar,

Bugun randevu aldigim Ford yetkili servisine gittim. Durumu anlattim sagolsunlar ilgilendiler bayagi. FM51 7540 nolu mondeo sanzimani takiliyormus dedim bu sorun icin. Hemen sisteme girdiler dogru revizyonlu parca buymus. Fakat 4 nisan 2016 tarihinde bu sorunla ilgili ilk defa sikayete gittigimde aracima takilan yeni debriyaj seti zaten revizyonlu dedikleri o settenmis. Parca kodlarini karsilastirdik ve tutuyor.

Genel merkeze yazi yolladilar, ' su tarihte revizyonlu olarak takilmis olan su kodlu debriyaj setine ragmen ses hala gelmektedir. Muhendislik calismalari devam ediyor mu ? Yoksa bu kodlu debriyaj setinden baska bir urun daha cikaracak misiniz ? ' Diye soruldu.  '' FM51 kodlu bu parca revizyonlu son parcadir. Bunun uzerine parca cikarilmayacaktir. Cunku bu parcanin takilmasindan sonra sesin tekrar ettigine dair sikayet almadik " diye cevap geldi.

Ford genel merkezi boyle soylemesine ragmen, aracima revizyonlu Fm51 kodlu set takilmis olmasina ragmen hala ses geliyor. Araci uygun bir zamanda yetkili servise birakacagim. Sanziman indirilip bakilacak, volanta falan bakilacak. Baski balata degisimi 2.defa gerekirse kullanici hatasi olup olmadigi tespit edilecek ona gore garanti dahilinde degisim yapilip yapilamayacagi bildirilecek. Baska bir sorundan dolayi bu ses yapiyorsa eger onu da arastiracaklar.

Isin ozeti; Ford genel merkezi revizyonlu Fm51 debriyaj setinin takilmasindan sonra sikayet almadik dese de benim aracimda bu ses devam ediyor. Debriyaj seti degistikten ( 14 bin km'de ilk bakımdan önce değişmişti ) 5-10 bin km sonra bu sesi tekrar cikarmaya baslamisti zaten. Revizyonlu bu seti aracina taktiranlar, taktirdiktan sonraki km'lerde ses tekrar cikarsa lutfen sikayetini bildirirse belki yeni bir revizyona kalkisirlar.

Cenk Demirel tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Baskı balatayı garantiden değiştirenler değişimin yapıldığı kilometreyide yazarlarsa bu ses ten dolayı garanti talebinde bulunacak kişilerde sağlam argüman elde etmiş olur diye düşünüyorum.

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, cem güneş yazdı:

Baskı balatayı garantiden değiştirenler değişimin yapıldığı kilometreyide yazarlarsa bu ses ten dolayı garanti talebinde bulunacak kişilerde sağlam argüman elde etmiş olur diye düşünüyorum.

büyük ihtimalle açılınca belli olur. 10kmde kullanıcı hatasıyla zarar vermekte mümkün, 10000kmde garantiden değişmeside.

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Ozan Kar yazdı:

büyük ihtimalle açılınca belli olur. 10kmde kullanıcı hatasıyla zarar vermekte mümkün, 10000kmde garantiden değişmeside.

Bu gidişimde bana da aynısını söylediler. Biz şanzımanı açıyoruz baskı balata dahil sürücünün kullanımından kaynaklı bozulabilecek tüm parçalarının fotoğraflarını yahut videolarını çekip genel merkeze yolluyoruz. Genel merkezdeki mühendisler ona göre parçanın garantiden değişip değişmeyeceğine karar veriyor dediler.

Yanıtlama zamanı:

Yukarda sesin videoya çekilip gönderildiği yazılmış.Buna istinadende garantiden değişim yapıldığı söylenmiş.

En azından benim okuduklarımdan anladığım,i garantiden değişim onayı şanzıman sökülmeden ses dinlenerek verilmiş.

Değişimin yapıldığı kilometreler  yazılırsa bu sorunu yaşayıpta çözüm arayan forum ziyaretçilerine  faydası olmuş olur.

Yanıtlama zamanı:

baskı balata setini garantiden değiştiren arkadaşları bilgilendirmek adına değiştirdikleri baskı setininde parça garantisi var bilginiz olsun.

@Cenk Demirel bey sizin volantada baktırtın . Bende dün değiştirdim baskı balata setini bakalım şimdilik bir sorun yok ve işin ilginci söküldüğünde eski baskı balatada yanık veya baskıda incelme eskime yoktu hayırlısı diyelim ...

Serkan Karakoca tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
8 saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

baskı balata setini garantiden değiştiren arkadaşları bilgilendirmek adına değiştirdikleri baskı setininde parça garantisi var bilginiz olsun.

@Cenk Demirel bey sizin volantada baktırtın . Bende dün değiştirdim baskı balata setini bakalım şimdilik bir sorun yok ve işin ilginci söküldüğünde eski baskı balatada yanık veya baskıda incelme eskime yoktu hayırlısı diyelim ...

Tabii benim baskı balatam da söküldüğünde üzerinde herhangi bir deformasyon yoktu. Sonra bahsettiğimiz Fm51 kodlu debriyaj seti takıldı fakat 10 bin km civarı sağlıklı kullanabildim. Daha sonra ufak ufak bu ses yeniden gelmeye başladı ve zamanla arttı.

Servisteki usta, 1.6 tdci courier isimli ticarilerde böyle bir sorunla karşılaştıklarını, volant değişimi ile sorunu halletiklerini söylemişlerdi. Fakat bir kaç müşteri volant değişimine rağmen tekrar şikayet geri bildiriminde bulununca genel merkez bu sorunun çözümü için volant değişimini durdurmuş courier isimli ticarilerde.

Yine de benim debriyaj setine ve volant açılıp bakılacak. Bakalım gelişmeleri aktaracağım zamanla. İnşaallah sizin de parça değişiminizle beraber bu sıkıntınız tamamen ortadan kalkar.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.