Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 20169 yıl comment_379858 Ben sürekli binsem böyle gezmem artık patrona kalmış. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 20169 yıl comment_380010 Bende baskı balatayı değiştirmeyi düşünüyorum kavrama yukarda olunca hızlı vites geçişinde vuruntu oluyor yorumları okuyuncada dahamı kötü olur diye düşünmeye başladım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 20169 yıl comment_380131 16.09.2016 - 21:15 tarihinde, Yasin Taşcı yazdı: Bende baskı balatayı değiştirmeyi düşünüyorum kavrama yukarda olunca hızlı vites geçişinde vuruntu oluyor yorumları okuyuncada dahamı kötü olur diye düşünmeye başladım. Vuruntu tekerlerden, wheel hop yapıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20169 yıl comment_380210 Vuruntu tekerlerden, wheel hop yapıyor. Bana pek öyle gelmiyo ama bu arada senin dükkan nerde abi ankarada? Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20169 yıl comment_380214 27 dakika önce, Yasin Taşcı yazdı: Bana pek öyle gelmiyo ama bu arada senin dükkan nerde abi ankarada? Kendime ait bir yerim yok henüz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 20169 yıl comment_384136 Fabrikasyon FoMoCo Takılan parça resimdeki Bizim dizellerde niye sachs marka baskı balata fomocodan iyi veya kötümü 92 bine geldim parçaları er ol otodan alıp ustaya gidecem ankarada usta tavsiyesine ihtiyacım var tercihen ivedik osb den olursa iyi olur Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 14, 20169 yıl comment_384165 Kalkislarda ki ses ile ilgili bence bu aralar servislere gitmeyin boşuna söküp takıyorlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 21, 20169 yıl comment_385380 Bi tavsiye yokmu? Şu aşamada çözülemeyen bir problem. Bir forum da farklı marka baskı balata ile sorunun cozulebilecegini okumuştum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 21, 20169 yıl comment_385382 Ford Otosan ses için video istiyor servisten, alıyor dinliyor. Kendine göre, çözüm yok deyip yolluyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 22, 20169 yıl comment_385663 Bu sorunla ilgili daha önce ben de başlık açmıştım. Debriyaj balatası ısındığında, ilk kalkışı yapmada zorlandığımız durumlarda ( yokuş veya tümsek üzerinden geçme v.b) gazı fazla vermeyip, kavrama durumunu uzattığınızda bu ses geliyor. Şimdilik iyice gazı verip, debriyajdan ayağımı çabuk çekerek bu sesin çıkmasını önleyebiliyorum. Bu konuyla ilgili servise gitmiştim, aracımın debriyaj balatası değişti ama balata alışmaya başladığında yine aynı ses gelmeye başladı. Gözlemleyebildiğim kadarıyla da bu sesin geldiği balatalar çok çabuk ısınıyor ve diğer balatalara göre daha çabuk yanık kokusu yapıyor. Özellikle bu ses geldiğinde hala araç ilk kalkışı yapmakta zorlanıyorsa ve ses daha fazla gelmeye devam ediyorsa, akabinde hemen yanık balata kokusu gelmeye başlıyor. Maalesef şimdilik çözümü yok, araca da zararı yok. Yetkili servisin kullandığı balata dışında başka bir balata kullanmanız sorunu çözecektir sanırım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 31, 20169 yıl comment_387220 Merhabalar bu konuyla alakalı bi iki şeyde ben ekleyim. Daha önceki focus 1 aracımda bu sesi bayağı bi takmıştım özellikle baskı bakata değişiminden sonra.Hatta bu ses artı zorlayınca koku gelme sorunuda vardı.Yetkili servisdeki arkadaşımla konuyu detaylı olarak konuşmam sonucu bana şöyle demişti:"bu sorun focus 3 lerde daha çok var bunun nedeni olarakta yeni üretilen baskı balata malzemelerinin eskisi kadar sağlam olmaması" dedi.Neden böyle bi durumun olduğunu sorduğumda ise insan sağlığı açısından eskiler daha zararlıymış(zorlamada,sıkıştırmada,ısınmada,olan kokuları düşünürsek). Forumda bu sorunu yaşayan arkadaşlara bakılırsa ve arkadaşın dediğine göre servisede bu konuyla ilgili hatrı sayılır şikayet de geliyomuş zaten,söylediğini teyt eder nitelikte gibi. Bu arada benim ti-vct focus 3 tede var bi nebze de olsa bu sorun. Sadece kavramaya dikkat ederek ve dik rampalarda zorlamayarak bertaraf etmeye çalışıyorum şimdilik:) Herkeze iyi akşamlar dilerim Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 20169 yıl comment_389257 14.09.2016 - 01:10 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı: Şu sesin aynısı arada sırada geliyor. Kalkışta veya viteste düşük devre inince oluyor (kullanığım kadarıya) Baskı'dan geliyor gibi ama bitme konusunda fısıldayan başka belirti yok. Aynı ses bende de var. Tespit ettiğime göre araba soğukken ilk kalkış esnasında oluyor %80. Ama onun haricin de yapıyor,sadece 1. vitesde yapıyor ayrıca Bi özel servise gittim debriyaj balatası dedi, değişmesi lazımmış ona göre. Başka birine gittim 20 kere durdum kalktım, sesi çıkarmayınca adam bi şey diyemedi(araba sıcaktı ondan muhtemelen)Ama debriyaj balatası iyi gözüküyor dedi. Çözüm bulamadım bende yani Araç 2013 focus dizel 56.000'de Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 20169 yıl comment_389270 Bittiğinde orjinal Ford ürünü kullanmayın, eş değer alın Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 20169 yıl comment_390672 14.09.2016 - 14:24 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı: Şu sesi duyan yok mu başka Ben varım ??♂️ 1. viteste veya geri viteste yarım debriyaj manevra yaparken çıkıyor. Büyükçekmece ford çetaş servisine gittim. Ordayken neler yapmadık ki çıksın diye ama ses çıkmadı. Debriyajın kavraması fln güzel dedi. Bu arada aracım 80binde. Sesin çıkması için aracın sıcak yada soğuk olması farketmiyo Kasım 20, 20169 yıl Ercan Gülmez tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın