Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Clio 3 Depo Kapasitesi Hakkında


Kerim Kamanoğlu

Önerilen Mesajlar

Eşimin clio 3 1.2 benzinli aracıyla bugün Batum gezisi yapalım dedik ve yola çıktık 90-100 km aralığındaki yolculuğumuzun sonucunda 5.5 lt ortalamayla Batum'a vardık dönüşte aracın benzin lambası yanınca hazır benzin Batum'da ucuz olunca depoyu fulledik buraya kadar herşey normal bizim 55 lt depo hacmine sahip clio 56 lt benzin aldı.Ancak depoyu doldurduktan sonra daha pompadan ayrılmadan bir baktım arabanın deposundan benzin akıyor daha öncede fullediğimde baya benzin kokusu gelmişti sanırım depoda bir sorunum var şimdi sorum şu kaç lt benzin aktığını tam olarak bilmiyorum belki 2 lt kadar akmış olabilir bu durumda 54 lt benzin almış oluyorum ozaman depomda 1 lt benzin mi vardı? ya da pompada yanlışlık...

2.Benzin lambam yandığında ortalama 5.6 lt idi.Lamba litre bazlı mı çalışıyor(diyelimki depoda 5lt benzin kalınca yan gibi) yoksa km bazlı mı?(yol bilgisayarı gidebileceğim yolu gösteriyor diyelimki 50 km, ortalamamda 6 lt ise depoda 3 lt benzin var gibi...)  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Pompa'da bişey olmaz kolay kolay oradan 1 günde dünya kadar araba benzin alıyor. Buarada aklınızda olsun birdaha giderseniz ROM petrolü kullanın.

 

Uzun yol ve sıcak havadan sonra hava yapabilir depo biraz doldurup bekleyip sonra devam ettirebilirsiniz bundan sonra. Focuslarda da dur demezseniz akar gider pompacı manuel doldurduğu sürece bu mümkün. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yedek depo diye tabir edilen kısma gelince yanıyor diye biliyorum. Dizel focus 3'lerde 45+8 toplam 53 litre depo var, son 8'e geldiğinde ışık yakmakta.

Bana benzincinin biri bazılarında tahliye borusu olduğunu söylemişti de hangi firma hangi mantıkla yola benzin/mazot dökmeyi tercih eder bilemedim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir önceki depo doldurmamı Total'den  yapmıştım ve lamba yanmamışken 50 lt benzin almıştım ozmanda şaşırmıştım aslında neyse bakalım deponun kapasitesini tam anlamadım ama birdaha depoyu ne zaman doldurursak artık o zaman daha dikkatli olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hava tahliye deliği var fazla yakıt ısrarla depoya basılırsa akıyor. Focus mk2.5 da pompa girişinin hemen altında küçük bir delik var. Boru sayesinde oraya kadar çıkarılmış ve orada gizlenmiş.. Depoda hava yapma sorunum vardı. pislik gittide ondanmı tabanca atıyor acaba diye.Çektim atölyeye, hava tabancasını o deliğe dayadım hava bastım. Benzinliğe gittim sorun kalmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet tahliye kanalı var, önceki aracımda bizzat görmüştüm hatta benzin alırken çok akmıştı, sorun çıkarmıştı, hatta bir de motoru vardı benimkinin, sık sık soketi çıkardı, soket çıkarsa benzin kokusu içeri dolardı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Depoya giden boruyu da hesap edin kapakla depo arası her araçta farklı kapasiteyi en az 3-5 lt fazlada olabilir arttırdığını düşünüyorum ... pompalarda kolay kolay yanlış olmaz denetimler sık ve pompalar mühürlü ...

Serdar Kenez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.