Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.6 Ecoboost Motor Arızası

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Motor kesinti yapıyorsa arızasını hafızaya atmıştır servis hemen görebilir. 

O kesinti motora zarar verilmesin diye araç beyni tarafından yapılıyor. Herşey olabilir turbo - yakıt - belki şanzıman

• Yanıt 50
  • Görüntüleme 11,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• semih yılmaz
    semih yılmaz

Aracı sonunda servise götürebildim. Birşey sensörü bozulmuş. Değiştirdiler başka herhangi sıkıntısı yokmuş.garanti kapsamında olduğu için para ödemedim. 

• An itibarı ile yazıyı okumaya başladığımda hayır hayır derken sonlarında evet evet dedirtin yaw):)))

• Geçmiş olsun, yakıt filitresi büyük ihtimal... Alt devirde normal, üst devirlerde sıkıntı varsa yeterli yakıt gelmiyor olabilir..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Aracı sonunda servise götürebildim. Birşey sensörü bozulmuş. Değiştirdiler başka herhangi sıkıntısı yokmuş.garanti kapsamında olduğu için para ödemedim.  :)

semih yılmaz tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun ve gözünüz aydın ucuz ve kolay yırtmışsınız. O ''bir şey'' sensörünün asıl isminide yazarsanız ilerde bu sorunla karşılaşılırsa başka biri kolaylık olur onada,nereye baktıracağını bilir en azından.  :)

Semih G. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Adını söyledi de aklımda kalmadı fatura falan da vermeyince direk çıktım gittim bi ara sorarım servise

Yanıtlama zamanı:

Adını söyledi de aklımda kalmadı fatura falan da vermeyince direk çıktım gittim bi ara sorarım servise

MAP veya MAF sensörüdür, bu iki sensör sanırım tüm ecoboostlarda problem haline dönüşebilir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

MAF sensoruydu siz söyleyince hatırladım. Ucuz alattım büyük bir arıza yokmuş. Gerçi servis boynumuzun borcu ne arızası olursa olsun yapariz garantiniz varmis dedi. Ama insan yine de arabasının buyuk bir ariza yapmasını istemiyor

Yanıtlama zamanı:

Orjinal filtre mi kullanıyorsun? Nedendir bilmiyorum fakat bu duyduğum 4. MAF sensörü arızası. Niye temizleniyor, ne kirletiyor neden kirleniyor anlamış değilim. Ya filtreler uygun değil yada sensör. Tasarım hatası gibi gibi.

Bendede olmuştu ben kendim temizlemiştim.

Yanıtlama zamanı:

Az once durup dururken, tam parkederken "Motor arizali. Servise gidin" uyarisi cikti. Motorda herhangi bir acayip ses, motorda tekleme veya baskaca bir anormal durum yok. Birkac kez kontak kapatip actim, uyari cikiyor.

Yarin servise gotureyim ama araci kullanayim mi yoksa yol yardimi cagirip goturteyim mi bilemedim..

Bir de.muhtemelen ne olmus olabilir ki?

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Orjinal filtre mi kullanıyorsun? Nedendir bilmiyorum fakat bu duyduğum 4. MAF sensörü arızası. Niye temizleniyor, ne kirletiyor neden kirleniyor anlamış değilim. Ya filtreler uygun değil yada sensör. Tasarım hatası gibi gibi.

Bendede olmuştu ben kendim temizlemiştim.

Orjinal  filtre kullanıyorum. Pek anlamam ama bu kadar sensörü olan bir arabada bana çok anormal gelmedi bu arıza

Yanıtlama zamanı:

Az once durup dururken, tam parkederken "Motor arizali. Servise gidin" uyarisi cikti. Motorda herhangi bir acayip ses, motorda tekleme veya baskaca bir anormal durum yok. Birkac kez kontak kapatip actim, uyari cikiyor.

Yarin servise gotureyim ama araci kullanayim mi yoksa yol yardimi cagirip goturteyim mi bilemedim..

Bir de.muhtemelen ne olmus olabilir ki?

Alperenim nasılsa daha garantisi mevcut, ara gelsinler...

Yanıtlama zamanı:

Ford yol yardim di mi arayacagim sey? Ucretsizdi sanirim..

Evet evet ruhsat kabında telefon var...

Yanıtlama zamanı:

E bu saatte gelip nereye goturecekler ki abi?

Yerinde müdehale edilecek, cihazları var.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.