Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 2 & 2.5 Yakıt Tüketim Değerleri

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
12 dakika önce, ismail orçan said:

Normal menüdeki ortalama tüketim ile arasında fark var ama bu aracın ilk kmden itibaren ortalamasımı oluyor acaba ?

Hayır, running dediğine göre şimdiye yakın yani çok kısa süre içindeki ortalama tüketim. Menzile etki eden olabilir ama gauge menüyü fazla şey etmenin anlamı yok. ;) 

• Yanıt 107
  • Görüntüleme 44,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Allah Allah bisey oldu arabaya Nekadar basarsam basayım gaza, 21 kurus yakıyor araba....(tivct) not: benzin ucuz Not2: iste bu tip seylerden dolayı krs tüketim degerleri yanıltır. Lt

• 900 km uzun yolun ortalaması 3,8 di. Hız sınırlarına uyarak 100-110 arası hızı sabitleyerek gittim geldim. Özellikle az yaksın diye bir çabam olmadı sadece sakin bir şekilde kullandım. Daha önce 3.6 y

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Sürüş özelliklerine bağlı bu değer..Aynı koşul olsun aynı saatte aynı km'leri kat edelim..ama farklı sürüş tarzlarıyla, tüketim çok rahat değişir..

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Bu verdiğiniz rakamları görünce arabamdan soğudum. Benim şehir içi ortalamam 9 lt. den aşağı düşmedi hiç. Uzun yolda 6.5 lt. civarında. lpg olunca iyi de benzinle gittimde gözüm hep anlık tüketimde oluyor. 

Yanıtlama zamanı:

2010 otomatik lpgli focus aracım ankara sabah aksam iş gidiş geliş 13,5 lt /100 km ortalama alıyorum.

şehirler arası ortalama hız 95 km/saat de 7,5 lt/100 km ortalama yakıt.

aracı alalı bir ay oldu brc lpg kiti takıldı.

yağ filtre bakımı buji değişimi yapıldı.

yakıt verileri bunlardan sonrakiler.

değerlendirmeniz, yorumunuz, öneriniz nedir?

saygılar

Yanıtlama zamanı:
1 saat önce, Kamil Çiçek said:

2010 otomatik lpgli focus aracım ankara sabah aksam iş gidiş geliş 13,5 lt /100 km ortalama alıyorum.

şehirler arası ortalama hız 95 km/saat de 7,5 lt/100 km ortalama yakıt.

aracı alalı bir ay oldu brc lpg kiti takıldı.

yağ filtre bakımı buji değişimi yapıldı.

yakıt verileri bunlardan sonrakiler.

değerlendirmeniz, yorumunuz, öneriniz nedir?

saygılar

Gaz pedalına kötü muamele yapmayınız. Yavaş yavaş yumuşak yumuşak basınız. O'nunla iyi geçininiz. Hepsi bu. :) Şaka bir yana yakıt değerlerini değiştiren bir çok etmen var ama en önemisi sürüş tarzı. Yani aracı doğru zamanda doğru devirde kullanmak ve doğru zamanda vites değiştirmek. Araç bakımlarının zamanında yapılması, lastik basınçlarının doğru olması vs. vs. etkenlerde ekleniyor. Sonuç olarak size bağlı bir durum. Bir de Focus'ların atmosferik motorları öyle çok cimri motorlar değil. Bu da bizim kaderimiz diyebiliriz.

Yanıtlama zamanı:

Anlık tüketim kısmından baktığımda 

rölantide iken motor sıcakken 1,0-1,2 lt arası tüketim.

durup kalkerken 15-35 lt arası tüketim gözlemliyorum.

genelde fazla yaktığı zamanlar kalkışlar ve özellikle yokuştaki kalkışlar.

yapmam gereken birşey varsa diye sorgulıuyorum.

saygılar

Yanıtlama zamanı:

Sorun yok, zaten o değerler normal. Benim aracımda sizinkiyle aynı motor ve otomatik vites. Yakıt değerleri hemen hemen aynı. Şehir içi  (özellikle mahalle aralarında) anlık tüketimi rampa çıkarken 25-30 lt. gördüğüm oluyor bazen. 

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bayram tatilinde biraz gezdik, sonuçlar şu şekilde:

İlk gün depo dolduruldu, Adana - Mersin (şehir içi akraba gezmeleri) - Adana. Adana - Ürgüp. 710 km de ışık yandı 110 km menzil gösterdi.

Petrol'e girdiğimde 730 km yapmıştım 90 km menzil kalmıştı. 182.00 TL lik mazot aldı.

Adana - Ürgüp 5.7 yb ortalaması ile gidildi, Ürgüp - Adana 4.5 yb ortalaması ile dönüldü. Gidiş dönüş 120-140 km/h. Bir kaç kere düz ve bom boş yolu görüp şeytanın dürtmelerini saymayalım. :D Hiç sevmediğim kuruş hesabına göre: 0.22 kr.

• 6 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Son mesajı ben yazmışım, nazar değdi herhalde. O eski haaalinden eser yok şimdi diye başlayayım. En son aldığım yakıttan sonra menzilde ki durdurulamaz düşüş yüzünden ortalama tüketimi sıfırladım ki ne göreyim. 45 km de 80 km menzil düştü. Durum aşağıda

e62809e89bd4586e3b3f1fe9986e2e86.jpg

Hatta acaba düşer mi diye sakin sakin!!! biraz daha yol yaptım ama son durum 9.8 di. Ne oldu acaba???

Serdar Eryürekli tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Serdar Eryürekli yazdı:

Son mesajı ben yazmışım, nazar değdi herhalde. O eski haaalinden eser yok şimdi diye başlayayım. En son aldığım yakıttan sonra menzilde ki durdurulamaz düşüş yüzünden ortalama tüketimi sıfırladım ki ne göreyim. 45 km de 80 km menzil düştü. Durum aşağıda

Hatta acaba düşer mi diye sakin sakin!!! biraz daha yol yaptım ama son durum 9.8 di. Ne oldu acaba???

6 ayda bir atıyorsanız bir sorun var bak. Yoksa 2.5 lar toplatıldımı?

Yanıtlama zamanı:
2 dakika önce, Doğan Kurban yazdı:

6 ayda bir atıyorsanız bir sorun var bak. Yoksa 2.5 lar toplatıldımı?

Yok daha değil abi. O kadar da ezme. 

Farklı bir istasyondan yakıt aldım ama ondan olur mu ki?

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Serdar Eryürekli yazdı:

Az daha yol yap düşer. SANIRIM

Yanıtlama zamanı:
38 dakika önce, Serdar Eryürekli yazdı:

Lastik havasını kontrol etttin mi ?

Yanıtlama zamanı:
5 dakika önce, Süleyman Ünal yazdı:

Lastik havasını kontrol etttin mi ?

Tam 3 hafta önce etmiştim abi. Biri inik gibi gelmişti, Mersin'den Adana'ya dönecektim uğradım petrole. Gördüğüm gibi biri biraz inikti. Ama hepsi kontol edildi. Normalde sıfırladıktan sonra 7-7.5 gibi bir tüketim ile başlar, 6'ya kadar düşerdi. Bu defa çok yüksek gösterdi ve düşmedi.

Yanıtlama zamanı:

Hava koşulları etkiliyor ama bu kadar fark edeceğini sanmıyorum. Sende biliyorsunuz ama filtrelerin durumu ve enjektörlere bi bakmak gerekebilir.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.